Alla inlägg under januari 2009

Av Bamse och Valle - 8 januari 2009 15:52

Ja tänk den som väntar på något roligt. Till slut så hade ju matte tid med bara mig. Idag var det bara -15 grader, så vi tog en längre promenad. Nu kan man springa vart som helst på snön, för hos oss så har dom kört hur mycket skoter som helst på ängarna. Och det är bra, för nu skjunker man inte ner lika mycket. Jag hade fullt upp med att jaga en snöklimp som matte kastade till mig. Och sen fick jag jaga pinnar, det är tröttsamt att springa så mycket. Och trött det vart jag, för jag gick och la mig så fort vi kom in. Jag orkade knappt lyfta på huvudet när Lillhusse kom hem. Och det är ovanligt för jag blir annars så fruktansvärt glad när alla kommer hem. Dom hinner knappt innanför dörren förrän jag hälsat dom välkomna hem med en massa pussar i ansiktet. Nu skall jag vila en stund och sen få lite mat säger Matte. Vi hörs imorgon!!!

Av Bamse och Valle - 8 januari 2009 13:13

Jag som trodde att matte skulle vara med mig hela dagarna. Men ack inte det. Nu har hon kommit på att hon skall tvätta upp alla gardiner, dukar och annat som vi har haft framme under julen. Och inte gillar hon att jag är med i tvättstugan heller. Jag tror att jag är lika duktig som henne på att tvätta, för ta ut ur maskinen det kan jag minnsann. Ni skulle bara se vad duktig jag är, fast matte verkar inte tycka det. Hon sa att nu fick jag gå och lägga mig någon annan stans. Ja då går man väl till sin säng då, det verkar ju inte finnas annat att göra. Fast jag fick faktiskt ett ben med mig, så nu kan jag hålla mig sysslesatt ett litet tag.

Av Bamse och Valle - 7 januari 2009 19:16

Idag har det varit en sån där innedag. Vi har ju haft så kallt - 20 grader, och sen har det blåst så det har kännts som - 27 grader. Jag ville knappt gå ut imorse, det vart ett snabbt besök och sen in igen. Matte hon har tagit ledigt och är hemma med mig, så jag har ju sällskap hela dagarna nu. Och då vill man ju inte vara ute, när man kan vara inne och störa henne.  För idag sa hon att jag minnsann var som hennes svans, jag skulle vara med hela tiden. Jag la mig tillochmed nedanför strykbrädan, bara för att få vara med. Hon sa att det kommer att sluta med att hon snavar över mig och bryter armar och ben. Men det tror jag inte alls att hon kommer att göra. Ser hon inte stora jag, då måste hon ju skaffa sig glasögon. Ja ja hon är ju hemma några dagar till så jag kommer nog att få tillbringa mycket tid med henne. Nu får vi bara hoppas att det blir varmare så att vi kan åka till "Stugan", och få springa runt i skogen, det gillar jag allra mest. Nu skall jag ta och busa en stund, för lillhusse verkar vara sugen. HEJ HEJ

Av Bamse och Valle - 6 januari 2009 15:11

Idag skall julen städas ut. Nu får jag inte lukta på kulorna i granen något mer. Fast Matte och Husse säger att jag har varit jätte duktig med att inte vara så mycket i granen. Fast lite nyfiken har man allt varit. Det är ju lite konstigt att man skall ha ett träd inne tycker jag. Dom skall vara i skogen. Där har man fått vara i morse, vi har ju varit Husse och jag på våran dagliga långpromenad. Det tar lite drygt en timme och gå rundan, vi brukar. Både genom skogen och på isen, och upp och ner för backar. Man är ganska trött när man kommer hem. Men skönt det är det. Sen får man ju ibland träffa både snälla och mindre snälla hundar. Dom som skäller på mig bryr jag mig inte så mycket om. Men dom som är snälla brukar jag leka med. En del småhundar tror att dom kan leka omkull mig. Men jag brukar bara lägga tassen på dom, så ligger dom ner. Men dum mot dom det är jag inte. För jag är ju en så snäll hundras. Det sa en farbror som vi mötte att vi var, snälla, lydiga och hade ett bra psyke. Det vet jag minnsann att vi är, precis som han sa. Nu skall jag busa med min lillmatte, det tycker jag om. Hejsvejs

Av Bamse och Valle - 5 januari 2009 14:53

Idag verkar det vara en konstig dag. Matte verkar lite virrig, hon springer omkring och verkar ska göra allt samtidigt. Ligger jag i vardagsrummet, ja då ska hon skura där. Tar man rymmen till sovrummet, ja då kommer hon efter och skall städa där. Och samma sak gäller om jag ligger i hallen. Jag får inte vara ifred någånstans. Dom skall ha gäster ikväll så det är därför hon har så mycket att göra. Jag som är van att få all uppmärksamhet, tycker det är jättekonstigt det här. Men nu skall det städas och lagas mat till någon annan. Ja det är väl bara att försöka hitta sig ett ställe där jag får vara ifred och sura en stund. För sur det är jag verkligen. Jag fick ju gå ut, och vet ni jag gick tillgrannen på en gång. Matte vart inte alls glad på mig, det var bara att komma in. Dom gillar inte alls att jag går och hälsar på. Men det kan ju bero på att deras barn är lite rädda för mig, jag är ju så hemskt stor. Jag skriver mer i morgon, Ha det.

Av Bamse och Valle - 4 januari 2009 13:21

Ja nu känner man sig som den gamla Bamse. Jag fick vara med vid frukosten. Fick till och med smaka av Mattes leverpastejsmörgås. Och efter det så var Husse och jag på en långpromenad. När jag kom in så gjorde Matte iordning en portion mat till mig. Igår gick väl det inte så bra med riset. Men idag tog det inte lång stund förrän skålen var tom. Det var riktigt gott tycker jag. Men det kan väl bero på att jag var nog ganska hungrig. Man blir ju det efter långpromenad och lite dåligt i magen. Nu har jag fullt upp med att fundera vad Husse gör bakom den där dörren. Jag hör minnsann honom ,men ser han inte. Det kallas visst garage säger Matte, och dit skall jag inte få gå. Husse håller på att repa i bilen, så då vill han göra det själv. Konstigt, jag skulle säkert kunna hjälpa honom hur bra som helst. Så svårt kan det väl inte vara. Jag jag får väl stanna här utanför dörren då, och vänta tills han kommer ut och är med mig istället. Gå gärna in på länken till min uppfödare. Där får ni se både mig och mina syskon nya som gamla.

Av Bamse och Valle - 3 januari 2009 16:55

Det började så bra denna dag. Jag fick följa med Husse och Matte på en biltur. Jag älskar verkligen att åka bil. Sen har ju matte köpt så skön filt som jag kan ligga på. Så det är extra roligt nu. Jag hade nog ätit för mycket ben och så fick jag ett grisöra imorse. För när vi kom hem, var det bara att springa till skogs. Det är inte kul när man får så där ont i magen. Nu säger Husse att det är ris som gäller. Ja det tycker jag ju om så det skall nog går bra. Nu känner jag mig ganska trött, så jag ligger mest i min säng hela tiden. Jag är inte ens intresserad på matlagningen. Då är det ganska illa, för den skall jag ju givetvis vara med vid. Jag skriver mer imorgon då jag känner mig bättre.

Av Bamse och Valle - 2 januari 2009 16:57

Vi har verkligen fått kallt. Vi som har haft det så varmt tidigare. Nu är det närmare -20 grader. Jag fryser när jag går ut, matte säger att jag ser jätte rolig ut. För jag försöker att kissa och hålla framtassarna uppe samtidgt. Det går inge vidare måste jag säga. Ja det blev till att skynda sig och uträtta sina behov, och sen snabbt in till värmen. På tal om värme, nu har dom börjat prata om att ta fram den där resväskan igen. Matte och Husse vill åka iväg till Thailand. Jag hatar denna resväska. Så fort husse skall iväg så tittar jag snett på honom och puffar i hans väska. Jag vill ju att dom skall vara hemma med mig hela tiden, har dom inte förstått det. Nu ska jag gå och störa Husse, för han har börjat med middagen, och då vill jag vara med. Man kanske får smaka en bit. Ha det så bra alla

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards