Alla inlägg under mars 2009

Av Bamse och Valle - 21 mars 2009 19:09

Idag  har jag och Husse varit på en sån där lång promenad. Den tog drygt en och en halvtimme att promenera. Jag träffade en sån där "skokrämshund", Husse säger att dom heter så för vi vet inte vad rasen heter. Han var lite skällig och arg på mig. Han kom springande allt vad han kunde efter isen, men när han såg hur stor jag var så saktade han ner. Han ville nog bita mig, men jag satte bara tassen på honom så la han sig ner. Man blir trött av såna promenader, men när Matte kom hem då vart man pigg. Vi håller verkligen på att ta ner henne, både jag och Valle. Men vi blir ju så fruktansvärt glada. Nu verkar Valle snart vara som förrut. Han uppför sig numera som en studsboll. Det märks att han inte har så där ont i sitt ben. Han har ju tidigare bara velat ligga ner, men nu far han omkring som det värsta yrvädret. Oj så skoj det är, nu kan han leka med mig lite grann. Idag har jag faktiskt ätit endast kulor, jag kanske kan börja äta sådana igen. Det var faktiskt gott, för jag ville ha mer. Nu skall jag och Valle ta oss en slummer. Man blir trött av att äta äta och busa.

Av Bamse och Valle - 21 mars 2009 07:20

Nej nu får det vara slut på detta packande. Nu kom den där hemska väskan fram igen. Och dom som lovade att det skulle dröja tills nästa gång. Nu var det en ännu större sak, och så packade dom ner mera kläder. Undrar vad som är på gång egentligen? Dom pratar om något som heter "semester", dom skall åka till ett land som heter Thailand. Inte får jag och Valle ta semester. Nej vi skall vara glada och snälla hela tiden. Och så skall vi vara hemma, fast vi får ju fara till stugan ibland. Och det är ju det skojigaste vi vet. Hur blir det nu med stugresor förresten, det tror jag inte att dom tänkt på? För varken Lill Husse eller Lill Matte har ju körkort. Ja vänta bara tills dom kommer hem, då minsann skall jag och Valle bestämma vad som skall göras, och vart vi skall åka. Fast det har Matte sagt att vi skall få göra. Om det är bra väder skall vi fara och sova över i stugan. Hoppas bara att hon har rätt. Nu skall vi ta och gossa en stund med Husse. Matte skall ju fara iväg på sitt jobb. Vi skriver mer sen.

Av Bamse och Valle - 20 mars 2009 18:53

Nu har man äntligen fått äta, ni skulle själva känna hur det är att svälta. Det skulle ni nog inte gilla, för man ska inte behöva vara hungrig. Men det är ju inte så ofta som tur är, vi brukar ju alltid få mat när vi behöver. Man blir sugen när dom skall laga middag, det luktar ju så gott. Ni skulle ha sett när Husse höll på att stycka en grillad kyckling idag. Då minsann satt det 2 stycken som frimärken vid bordet. Men det fick vi minsann inte smaka på. Vi fick istället smaka paprika. Ja grönsaker det verkar vara det bästa som både jag och Valle tycker om. För vi känner minsann på en gång när det plockas fram. Då är man snabbt framme vid bordet för att få sig en tugga. Och vi blir inte så värst glada om vi inte får smaka, då brukar vi skälla på dom åtminstone jag. Valle han skäller inte något, som vi har hört iallafall. Det gick sådär för Valle på djursjukhuset. Han var bara lite trött när vi skulle åka hem. Han hade ju fått sova en stund, det var för att dom skulle kunna röntga honom. Nu skall vi sitta och titta på människorna när dom bara vräker i sig den goda kycklingen. Sen får vi hoppas att det är lika bra väder imorgon som idag, så att det blir lite promenad. Det är ju helg och Husse är ledig, Matte hon har sin jobbarhelg. Så nu får Lill Husse och Stor Husse ta hand om oss.

Av Bamse och Valle - 20 mars 2009 08:31

Imorse vart det ingen mat för oss. Valle skall ju till sjukhuset för att röntgas, så han får inte äta något före dess. Jag fick inget heller, det var för att han inte skulle fara och tjuvsmaka av min mat. Det är inte bra, jag är ju faktiskt hungrig förstår dom inte det. Och Valle han är hungrig han också. Jag vet inte hur många gånger han varit till sin matställning för att se om det inte finns några kulor. Men där fanns inga. Nu får vi hoppas att det inte visar något på röntgen denna gång heller. Att det bara är växtvärk eller en sträckning. Ja vi får väl gå och vila en stund, så att tiden går fortare. Vi skriver mer ikväll, hejs svejs

Av Bamse och Valle - 19 mars 2009 19:12

Nu har vi äntligen satt bort den där hemska väskan. Hoppas att det nu dröjer tills den kommer fram igen. Oj så glada både jag och Valle vart, först så höll vi på ta ner Husse när han kom innanför dörren. Efter det så tvättade vi honom i ansiktet så han vart alldelens blöt. Det slutade med att han var tvunge be oss sluta, och sen gå för att tvätta av sig vårat sickel. Jag har hjälp Matte idag att plantera om blommer, oj så skojigt jag tyckte det var när jorden for överallt. Hon vart inge vidare värst imponerad av mitt sätt att nosa i jordpåsen. Jag hade jord nästan upp över nosen, och så kliade det till lite grann inne i nosen. Ja det var bara att gå därifrån, ja jag verkar inte vara av den hära städ och pysseltypen. Så det är bäst att hon får göra sina saker själv, då blir det ju som hon vill också. Vänta bara till sommaren då man får gräva på stranden, det kan jag och vet ni det får jag göra utan att någon säger åt mig. Nu skall Lill Husse ta mig först och sen Valle på en promenad.

Av Bamse och Valle - 19 mars 2009 09:05

Jag tror att dom ångrade sig lite grann, med tvagningen av oss igår. Idag så set det ut som om vi har heltäckningsmattor av leonbergerhår i hela huset. Det verkar som om Valle tappar lika mycket hår som jag efter man har duschat. Fast jag måste erkänna att det var skönt, man blir ju så sval i hela kroppen. Och vet ni vad, vi är faktist fuktiga i pälsen än så lång tid tar det att torka. Ja det blev till att ta fram dammsugaren idag igen.  Sen säger Matte att det är lika bra att hon skurar nu när hon håller på. Då får man inte vara med, jag gillar ju den där skutrasan och brukar dra i den. Men framförallt så är jag och stoppar nosen i hinken hela tiden. Det tycker hon inte så bra om, det är skurmedel i den och det får man inte dricka. Ja vi har ju varit ute på morgon toalett, så man kan ju faktiskt ta och vila en stund.

Av Bamse och Valle - 18 mars 2009 18:31

Oj så skönt det var att ta sig en dusch. Jag älskar att duscha så för mig var det inga problem. Idag gick det riktigt bra för Valle,  men förra gången vi skulle duscha honom var han mer utanför än innan för duschen. Det är tur att Lill Husse är så duktig på att hjälpa till vid "tvagningen av oss". Nu luktar man ju också så väldigt gott. Och det bästa all bajs är borta ur våra pälsar. Men som sagt var det finns en baksida av detta. Inget sovande i Husses och Mattes säng, förrän man blivit torr. Och det tar ju som sagt var nästan ett dygn. Ja det blir till att sova i sin egen säng då. Valle har lite ondare i sitt ben idag. Jag tror att han jagade min fotboll för mycket igår. Man jag lyckades ju ta in den i huset, och Valle var svår att hålla sig ifrån den. Han ville väl också spela fotboll, och så kände han nog att det inte gjorde ont när han sprang. På fredag skall vi ju röntga om honom, då måste vi fråga varför han har ont än. Han har ju ätit medicin mot ondheten. Nu skall vi kolla så att Matte inte gör något vi inte kan vara med på. Hon har pratat om att stryka och där får vi inte vara. Det bästa vore om hon kunde vila med oss.

Av Bamse och Valle - 18 mars 2009 12:29

Igår skulle ju denna hemska väska fram åter igen. Jag hatar den verkligen, blir jag inte sur och går och lägger mig. Går jag fram till den och puffar i den. Jag förstår inte varför man inte kan vara hemma hela tiden. Det får ju jag och Valle vara, inte får vi fara ut och flyga. Ja det är tur att det bara är 2 dagar Husse skall vara borta. Det är tur det, fast vi har ju Lill Husse, Lill Matte och Matte så klart hemma, det är ju bra det. Dom säger att vi hundar inte har något begrepp över hur länge dom är borta, men dom skulle bara veta. Vi saknar dom minsann hela tiden. Fast det är klart vi blir ju lika glada på dom, fast dom bara varit till affären för att handla. Det vart ingen duschning igår, vi skall ta den idag istället. Matte behövde lite hjälp, så nu får Lill Husse hjälpa till. Det har inte blivit något att sova i sängen iallafall. Det var total förbjudet sa hon. Och inte blir det väl ikväll heller, då är vi väl för blöta. Ja vi tar igen det imorgon istället. Nu har Lill Husse kommit hem från skolan, då skall han få ta hand om oss en stund.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards