Alla inlägg under april 2009

Av Bamse och Valle - 22 april 2009 19:21

Idag har vi vaknat klockan halv 7, då var det färdigsovet. Jag och Valle var tvugna att gå ut för morgontoalett, och sen var det som ingen ide att gå och lägga sig något mer. Idag har vi haft fullt upp med att städa här utanför huset. Det skulle eldas gräs som tinat fram, och så skulle det krattas på de ställen där snön har farit bort. Oj så mycket dessa människor verkar ha denna tid på året. Det vart så mycket spring, så vi var tvugna att få gå in och vila. Man skall ju vara med på alla ställen. Och så är det så jobbigt nu att gå där det är snö, man bara skjunker ner. Valle han har vi döpt om till "studsbollen",han är mer upp i luften än på marken. Och sen tror jag att han får Jet meicin, för han springer som om han skall hinna med ett tåg. Ja oj så skoj det ser ut, det skall bli kul när det bli sommar och vattnet kommit fram. Då skall vi minsann simma ikapp, undrar vem som vinner. Nu skall Matte och Husse jobba 2 dagar till, sen är dom lediga och vi skall fara till stugan. Nu skall vi städa in oss för våren. Man måste slå på strömmen, och sätta på lite värme. Och så måste vi ta med oss alla saker som vi skall ha där ute. Matte säger att vi nog måste köra med 2 stycken bilar. Det tror jag med, annars ryms ju inte jag och Valle. Vi hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 21 april 2009 18:47

En lugn städdag, det vart som jag sa vi fick inte vara med. Men vi hann faktiskt springa omkring på det nyskurade golvet. Det var kanske inte så snällt gjort, för jag hade precis varit ute. Och hos oss så har det börjat tina fram jord. Det vart väldigt fina avtryck av mina tassar. Nä nu får denna snö tina bort, så att det blir mindre blött och grisigt ute. Det kanske den gör i veckan, för vi skall ju ha varmt ända till och med söndag. Matte och Husse säger att nu kommer all snö att fara. Och det tycker jag och Valle vore väldigt bra. För har den farit bort till valborgs då skall vi faktiskt sova över i stugan. Det är bara att hålla tummarna att snön far bort. Man får ta och åka till stugan, för vi vet ju inte om Valle är rädd för smällare. Och det finns det gott om på våran gata vid sådana tillfällen. Det börjar smällas flera dar före, och flera dar efter. Inge kul alls, men jag visade att jag inte var rädd för smällare på nyårsafton det var ju bra. Nu har Valle och jag fått något slags spel säger Matte, vi studsar och far som tok genom huset. Undrar om vi har för mycket spring i våra ben. Det är tur att vi skall iväg i helgen till stugan så man får springa av sig lite grann. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 21 april 2009 09:06

Ja då har ytterligare en dag kommit. Vi var nästan lika trötta som igår morse. Jag tycker att denna natt har varit lite jobbig, det har varit varmt. Inge skönt att ligga i sin säng, utan det har varit att vanka av och an för att hitta lämplig sovplats där det var svalt och skönt. Men när Matte klev upp klockan 6, var man ju bara tvungen att kolla vad hon skulle göra. Då var det lika bra att gå ut på morgontoalett. Sen vart det inte mycket av att sova något mer. Hon skall ju städa idag, då skall vi hjälpa till tror jag. Fast jag vet hur det slutar, vi får gå och lägga oss någon annanstans. Jag kan inte förstå varför hon är så egennyttig med skurtrasan. Det skulle väl vara bra om hon fick lite hjälp. Men hon säger bara "var inte i hinken det är skurmedel där". Ja vi får väl hitta på något roligt under tiden då, jag och Valle. Vi kan ju ha dragkamp om gossedjuren eller bråka om ett ben. För det är vi väldigt duktiga på. Har Valle ett ben skall jag minsann ha det, och har jag ett ben skall Valle ha det, fast vi har varsitt. Mycket konstigt säger våra människor.

Av Bamse och Valle - 20 april 2009 13:32

Idag var det 2 trötta herrar, när väckarklockan ringde. Eller rättare sagt 4 herrar om man räknar våra människor. Det var med tunga steg både jag och Valle gick ut. Varför förstår dom inte att vi också kanske vill ha sovmorgon. Nej det var bara att göra som dom sa, dom skulle ju iväg på arbetet och skolan. Idag så tog Husse med Valle till jobbet, han måste ju också få se på detta trista ställe. Jag vart inte det minsta glad skall ni veta. Och jag visar det på mitt speciella sätt, med att vända bort ansiktet och inte bry sig om dom. Jag vänta bara ni kommer hem, då skall jag vara lika sur. Men för det första så kan jag inte det, jag är alltid glad när dom kommer. Och för det andra kan det vara skönt att få vara ensammen en stund, vi får se.Nu har dom precis kommit hem, och man vart glad.  Matte sa att det gick jättebra, han har visst sovit nästan hela tiden. Fast han har varit och hälsat på alla som varit in på kontoret, och på måndagar då är det inte lite folk som kommer och går. Nu skall vi gå ut en stund, hej så länge.

Av Bamse och Valle - 19 april 2009 17:25

Idag så har vi mest tagit det väldigt lugnt. Det har varit fint väder, men det blåser så in i norden. Man har nästan svårt för att andas om vinden ligger mot ansiktet. Men man är ju tvungen att gå ut iallafall. Jag och Husse var på en långpromenad till Mattes jobb. Ja vi stannade faktiskt där drygt 2 timmar. Jag är då inte det minsta intresserad av att sitta och svara i telefonen som Matte är. Oj så trist jag tyckte att det var. Det var tur att vi fick en promenad hem så man fick lite roligt. Det finns ju så många saker som man kan lukta på efter vägen. Det verkar finnas gått om tjejer, för det är inte killdofterna som är intressantast. Undrar när man får träffa en tjej. Dom vi har i vårat kvarter, är ju mindre än Valles huvud. Och deras Mattar och Hussar är ju så hemskt rädda att vi skall trampa ner dom. Nu skall vi få mat och sen så tror jag att vi skall ta oss en vilstund, igen.

Av Bamse och Valle - 18 april 2009 20:37

Nu har denna dagen gått. Det är hur skoj som helst att Valle har kommit hem. Valle har varit lite trött, han har sovit istort sett hela dagen. Jag tror att han har sovit lite dåligt, nu när han varit borta. Men det är nog inte så konstigt, han har ju inte fått sova i sin säng nu på 2 nätter. Och vet ni, han var hungrig något hemst när han kom hem. Och framförallt väldigt törstig. Jag tror att han tömt minst 2 skålar med vatten. Jag är väldigt försiktig med honom, bara lite nyfiken. Men så fort dom säger åt mig går jag därifrån. När Matte kom hem då tjöt han likadant som när Lill Husse och Husse hämtade hem honom. Han är nog väldigt glad att träffa alla igen. Och jag tror att vi alla var lika glada att träffa honom.Nu har vi ätit middag och kvällsmål, sådet börjar vara dags för sängen snart. Man blir ganska trött av att äta mat, och framför allt att bli så här glad. Skriver mer imorgon

Av Bamse och Valle - 18 april 2009 12:09

Imorse så vart det att kliva upp redan klockan 7. Det var lite bråttom ut. Jag sprang fort ut på åkern, för att uträtta mina behov. Ja det slutade som flera gånger förut. Jag satte mig ner i bajset. Ja det blev en tidig morgon dusch. Det är inge skoj med denna lössnö. Inte vart det någon morgon gossning idag inte. Och sen så ska ju Matte iväg för att jobba, så då vankades det ju frukost. Den vill man ju inte för allt i världen missa. Så det var lika bra att inte gå och lägga sig. Det som bara är konstigt, när det är helg ja då kan dom inte sova ut. Då skall det klivas upp före tuppen. Men det var tur att dom inte tog sovmorgon, veterinären ringde och sa att Valle skulle få komma hem. Om ni visst så glad han blev när Husse och Lill Husse kom. Och jag vart ännu gladare när han kom hem, Valle han bara pep. Så jag tror nog att han också tyckte det var kul att vara hemma. Nu skall jag få följa med Husse till Mattes jobb. Valle måste få vila, Lill Husse får sköta om honom en stund. Sen så skall jag sköta om honom efter bästa förmåga.

Av Bamse och Valle - 17 april 2009 19:32

Idag så har ju Lill Husse varit hemma med mig. Ja det blev som ni förstår en lugn dag. Han tycker att man skall ligga i sängen och gossa hela tiden. Han skulle själv prova på att ha sån här päls, och så sen ligga i sängen med den. Det blir ju så hemskt varmt. Jag kan inte ligga still lika länge som han, utan jag måste få gå ner och svalka av mig. Nu är det inge kul att gå på snön nå mer. Man sjunker ju ner, så magen ligger på snön. Och det tokiga är när man skall uträtta sina behov, och snurrat runt för att hitta rätt plats och ställning. Ja då sjunker bakbenen ner så man sitter i snön. Inge kul alls, det slutar oftast med att jag hamnar i duschen för att jag råkat sätta mig i bajset. Men jag kan ju inte rå för det. Det är tur att det nu inte dröjer så länge så är all snö borta, för nu tinar det fort säger Husse. Då kan man springa runt över allt. Imorgon kommer nog Valle hem, oj så skoj det skall bli. Jag saknar honom verkligen, min alldelens egna kompis. Jag har varit och snosat på hans halsband. Det var lite konstigt att det var hemma och han var borta. Nu får man bara försöka att vara snäll med honom. Men jag är ju en stor och duktig kille så det skall nog gå bra. Nu så skall vi titta lite på Tv, sen blir det nog sängdags. Matte skall ju upp och jobba imorgon.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards