Alla inlägg under april 2009

Av Bamse och Valle - 17 april 2009 10:24

Imorse då vart det ytterligare en tidig morgon. Jag höll på att göra ner mig klockan 0600. Så det var till att springa det fortaste man kunde ut. När jag väl kom ut så satt det en pippi, som jag så gärna vill leka med efter min morgontoalett. Men det konstiga var, den ville inte leka med mig. Den hoppade fram och rätt som det var flög den upp och satte sig på hustaket. Ja dit kommer man ju inte. Idag söker jag Valle ännu mer, det är mycket konstigt att han inte är här. Vi som brukar hoppa upp i Matte och Husses säng på mornarna. Eller så brukar vi leka med våra saker. Helst så skall vi ju ha samma sak, så då blir det ju lite dragkamp. Nu får man själv lägga sig där, och leka med sina saker ensam. Imorse tog jag faktiskt med mig Lill Husse till sängen. Matte skulle ju städa, och då får man inte vara med. Konstigt, jag tycker ju att det är roligt att jaga denna skurtrasa. Men hon sa bara gå nån annansstans, du är i vägen. Ja det var bara till att förpassa sig till sovrummet. Hon måste ju hinna städa innan hon börjar jobb klockan 11, så det är bäst att man gör som dom säger. Fast det var med motvilliga och sura steg jag gick. Nu skall jag få lite mat, och sen så skall jag och Lill Husse gossa en stund.

Av Bamse och Valle - 16 april 2009 17:28

Idag så väckte Valle upp oss redan kvart över 5. Han var jätte nödig, men det kan nog bero på att han inte hade riktigt tid igår kväll med sin toalett. Han hittade en fotboll ute som han spang och jagade. Och rätt var det var så kom han med en pinne i munnen. Ja han verkar som mig, gilla pinnar. Jag brukar ju hjälpa Husse då han hugger ner träd, att bära fram kvistar helst skall dom vara jätte stora. Så att man får släpa dom fram. Idag har dom åkt iväg med Valle till Djursjukhuset. Jag vart inte så vidare glad när dom skulle åka, och inte jag fick följa med. Och sen när dom kom hem hade dom inte honom med sig. Jag har haft fullt upp med att gå mellan alla rum, titta ut genom balkongdörren bara för att se vart han tagit vägen. Men jag hittar honom inte. Nu har man ju vant sig med att han alltid är med mig, följer mig som en liten svans. Och jag följer med honom, man måste ju kolla så att han inte gör något hyss. Men både Matte och Husse sa att jag kommer nog att tycka det är konstigt att han är borta. Och det lovar jag att det gör, vi har ju bägge två vant oss med varandra. Hoppas att han kommer hem imorgon. Nu har Husse precis kommit hem, då vart man glad. Han lovade att efter maten skall vi ta en långpromenad, oj så skönt det skall bli.

Av Bamse och Valle - 15 april 2009 17:20

Idag vart det en sådan där riktigt slappar dag. Vi har för det första sovit till nästan halv åtta. Morgonen började ju inte så bra, Husse skulle ut och flyga och vet ni han försov sig. Matte väckte honom klockan 0500, och han svarade jag är vaken, du kan somna om. Vilket hon gjorde, sen vaknade hon fem i sex, den tiden flygtaxin skulle hämta upp honom. När Matte tittade ut genom fönstret stod den redan på gården. Oj så bråttom han fick. Han sprang mest runt och Matte efter tyckte både jag och Valle. Ja och så glömde han i all stress sina glasögon. Ja man får skylla sig själv, man skall kliva upp på en gång. Efter det intermessot, så var det lika bra att jag och Valle gick ut på morgontoalett, sen snabbt in för att ta över Husses säng. Jag och Matte har ju varit på våran långpromenad, och så har jag hunnit busa med Valle en stund. Men annars har vi inte gjort så mycket. Jo vi har letat efter Rebecka, hon har flyttat in till stan, i någon kompis lägenhet. Men hon kommer hem på lördag, hon skulle visst städa åt honom. Matte sa att det skulle vara väldigt roligt om hon kunde städa hemma också. Men hon fick till svar att det var inte lika kul.

Av Bamse och Valle - 14 april 2009 22:00

Ja vi har tagit det ganska lugnt idag. Vi har fortfarande lite känningar i våra ben efter helgens utflykter. Men det var skoj, det må ni tro. Nu märks det att Valle också tycker det är skoj att vara i stugan. Han verkar också känna igen sig när vi kommer dit. Det är fullt ös hela tiden. Nu skall det bara bli sommar så jag får visa honom alla ställen som jag brukar vara på. Matte var hemma med oss till 1245, sen for hon på jobbet. Då vart det den trötte Lill Husses tur att ta hand om oss. Han drog på en gång till Mattes säng, och ropade att vi skulle komma och vila. Ja det var ganska skönt, att få krypa ner i sängen. Sen vart det inte mycket gjort resten av dagen. Jo jag fick faktiskt följa med Husse till Mattes jobb ikväll. Det tycker jag om, för hennes arbetskamrater har tjejhundar. Och dom luktar ju annorlunda, så jag känner på en gång att dom varit där och hälsat på.Jag hade fullt upp med att föra nosen över hela golvet. Undrar om någon av dom löpte som Matte sa. Ja då verkar man som hanhund vara väldigt intresserad. Nu så skall vi gå ut på kvällstoalett, sen skall vi gossa med Matte, hon har ju nyss kommit hem. Sen skall hon vara hemma med oss Onsdag och Torsdag, det skall bli bra att någon vuxen är hemma med oss.

Av Bamse och Valle - 14 april 2009 07:48

Det märks att vi inte har fått så där värst mycket motion, under dessa två veckor som dom varit borta. Efter allt spring i djupsnön under denna helg, så märks det minsann att vi har lite ont i våra ben i kroppen. Fast det skall väl kännas att man har motionerat. Jag skulle tro att Lill Husse han har ännu ondare. Det är jobbigt att sitta på det där viset i flera timmar. Och sen måste han har ont i öronen, usch så illa en sak kan låta. Det kanske är tur att han hade den där krukan på huvudet. Idag så har faktiskt Matte sovit ända fram till 0700, det måste kännas konstigt att inte kliva upp 0600. Det är ju som sovmorgon. Våran matlust på morgon var inte så vidare. Jag tror att tröttheten från igår fortfarande gör sig påmind. Valle han var bara ut och gjorde morgontoaletten, åt sen ytterst lite kulor och gick och la sig. Jag smakade inte ens på mina. Ja vi får väl vila en stund till, och sen ta och äta upp våran mat. Husse och Matte skall ju jobba idag, så nu får Lill Husse ta han om oss igen. Han har ju påsklov, och då skall man vila. Och vila det är dom här ungdomarna bra på. Fast han har varit duktig då Matte och Husse varit på semester, han är värd att få sova.

Av Bamse och Valle - 13 april 2009 18:01

Idag har det verkligen varit en rolig dag. Vi fick ju vänta till klockan 1000 som jag sa tidigare. Men sen så bar det iväg. Idag var det extra oroligt i kofferten, det var som om jag skulle kolla hela vägen att det nu bar iväg till stugan. Valle han la sig ner på en gång, men jag stod i stort sett hela vägen. Man måste ju försäkra sig om att dom inte far någon annanstans. När vi väl kommit fram så bar det av med en väldig fart ner på isen. Matte sa att det såg ut som "kor på grönbete", vad det nu är för något. Sen sprang vi runt runt, i djupsnön. Det märks att jag behöver motion, Valle han blev lite trött så han gick och la sig på altanen. Men han är ju fortfarande en liten valp. Efter det att Lill Husse kört snöbuse ett tag, var det dags för fika. Och vet ni vi fick också smaka smörgås. Husse han grillade korv så det stod härliga till. Och av detta fick vi också smaka. Husses pojke Per kom ut efter ett tag. Jag vart väldigt glad, en människa till som bryr sig om en, superbra. Jag hade bara lite svårt för att inte springa efter denna snöbuse. Men jag är ganska bra på att lyssna, så jag stannar ock kommer tillbaka oftast. Förutom idag då det kom en liten hund tjej, då vart jag väldigt intresserad av henne. Hon vart inte så glad när Valle också upptäckte att det fanns en hund till. Då morrade hon på oss, ja det förstår jag Valle var ju 4 gånger så stor, och jag var väl 8. Nu skall vi ta oss vila, vi har för en stund sen fått mat. Oj vad det smakade gott, man blir ju så hungrig av allt spring. Sen kommer Matte hem klockan 2100, då är det gosstund och sen godnatt.

Av Bamse och Valle - 13 april 2009 07:44

Idag är det så där fint väder som vi väntat på hela påsken. Tänk om det tidigare under helgen, hade kunnat vara solsken och +9 grader halv åtta på morgonen. Då hade vi kunnat vara där ute massor med dagar. Nu har vi varit ut för morgontoaletten, och Valle har fått sitt morgonmål. Nu är det bara att vänta tills Husse och Lill Husse har tagit sig ur sängen. Matte hon är ju uppe före tuppen, så hon är redan klar. Ja och så skall dom väl fika först. Känner jag dom rätt kommer vi oss inte iväg före 1000. Men det är väl bara att vänta på "såskopparna", vi har ju inte hela dagen på oss. Matte börjar ju att jobba klockan 1500, så tills dess måste vi ju vara hemma. Vi skriver mer om våra upptåg sen.

Av Bamse och Valle - 12 april 2009 18:13

Det vart så pass bra väder att vi for en sväng till stugan. Vi var tvungna att fara, både Valle och jag hade alldelens för mycket spring i våra ben. Vi märkte att det räckte inte med dom dagliga långpromenaderna, nej nu ville vi ha mycket mark att springa på. Husse han tog Lill Husses skoter och körde den ner, och Matte, jag, Valle och Lill Husse åkte i bilen. Vi hann före Husse, för det var så mycket dimma där han skulle köra så det var till att köra försiktigt. Om ni visste så glad jag vart då vi började närma oss stugan. Jag vet exakt vart vi är när vi passerat kallax. Då skall man inte ligga ner i kofferten, utan då skall man stå och kolla så dom inte far någon annan stans. Sen när vi kom fram och dom öppnade kofferten, vart det fullt ös, på både mig och Valle. Oj så skoj det var att springa ner på isen och sen upp igen. Nu måste det bara bli bättre väder så vi kan sova över. Lill Husse hade fullt upp med att köra sin snöbuse, han måste ju träna. Och det fick han verkligen, göra spår på isen, köra inne i skogen bland alla träd, han tyckte också det var skoj. Vi skall åka dit imorgon också. Då skall vi grilla korv och äta mackor med varm choklad. Nu skall vi få kvällsmat, och sen tror jag att det är dags för sängen snart. Man blir ju så trött av dessa utflykter.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards