Alla inlägg under april 2009

Av Bamse och Valle - 12 april 2009 06:38

Det vart en tidig morgon igen. Klockan 6 så var sömnen slut. Det verkar vara svårt att försöka sova längre. Men det är klart i Thailand hade ju klockan varit 1100 nu. Då hade man ju hunnit ligga 3 timmar på solstolen. Jag kan inte riktigt förstå varför det skulle vara så skönt. Men Matte säger att det var det, och speciellt med det mulna vädret vi har haft denna påsk. Igår efter middagen var vi så trötta att jag la mig på golvet, och Valle bänkade sig i soffan. Vi hörde att Matte och Husse pratade om den där hemska filmen. Husse skulle skriva ett brev till Uppdrag Granskning, så att dom talade om för folket, att vi minsann inte är av den där hemska sorten. Sen skulle dom också skriva till Svenska Leonberger Klubben, så dom också gjorde så att folk inte blandade ihop oss. Det är bra det, det vore ju hemskt om människorna inte kunde lita på oss, vi som är världens snällaste hundar. Det tycker iallafall våra människor att vi är. Hoppas att solen visar sig idag, så att det blir en tur till stugan. Vi har hört av Lill Matte att dom som är i fjällen, har haft strålande solsken och +10 grader. Det är orättvist tycker vi. Nu skall vi få oss lite frukost, hörs sen.

Av Bamse och Valle - 11 april 2009 17:36

Det var alldelens för dåligt väder att fara till stugan, så vi tog den dagliga promenaden istället. Valle han har växt så mycket, så vi var tvungen att fara och köpa ett nytt halsband till honom. Nu har han och jag ett likadant, snyggt rött och svart med reflexer på. Nu ser alla att vi minsann är syskon. Matte och Husse tittade idag på en konstig film, om några hundar som såg nästan ut som oss och dom hette "KAUKASISK OVJARKA". Vilka hemska hundar, det som är synd tror vi är att det kommer finnas dom som tror att vi är den sorten. För vi såg nästan likadana ut. Ni skulle ha sett när Husse började titta på filmen, då skällde dom och lät så illa. Så vi var bara tvugna att kolla om dom skulle göra honom något. Då såg vi att det var på datorn hundarna var. Vi är både jag och Valle väldigt rädda om våra människor. Oj så hemskt dom lät. Idag har det ätits påskmiddag, och vi fick faktiskt också smaka. Oj så gott det var med potatis, prinskorv och omelett. Vi som redan hade fått våran mat, tyckte visst att det skulle smaka med en efterrätt. Nå har man plats för mer godsaker, om ni nu inte trodde det. Nu känner man att det inte finns mer plats för mat och godsaker, och så skall vi ta oss en liten slummer. Hörs

Av Bamse och Valle - 11 april 2009 07:52

Igår kväll så var inte jag och Valle värst populära. Bakom vårat hus har dom kört ut hur mycket jord som helst. Och vet ni, vi upptäckte ju att det gick att gräva där. Valle har ju slutat att äta "bajs", men han trodde som jag att det var nå liknande för det var ju brunt. Men det skulle vi nog ha låtit bli. Matte hon vart inte det minsta glad, hon ropade på oss. Men vi hade tappat öronen, så det slutade med att hon fick pulsa ut i snön för att skicka hem oss. Det var tur att det var snö där vi gick, våra tassar vart ju lite renare. Det hon var mest rädd för när vi kom in, var att vi skulle hoppa upp i deras säng. Ja det vart till att gå och lägga oss i våra sackosäckar, och skämmas en stund. För hon sa "man måste lyssna", det vet vi ju men det var ju så himla roligt. Nu har vi fått morgonmålet och skall vila en stund. Sen hoppas vi solen kommer fram så att vi kan åka till stugan. Det skall faktiskt bli skönt, och så skall Lill Husse få köra lite skoter.

Av Bamse och Valle - 10 april 2009 08:34

Imorse sov dom ända fram till halv 7. Det börjar vara en liten förbättring på att inte kliva upp så tidigt. Ja det var tur att dom klev upp, vi skulle ju ut på morgontoalett. Sen vart det ju dags för första målet mat. Jag förstår inte varför det vart kulor både för mig och Valle. Igår var det ju annorlunda mat. Ja det gick ju bra, dom satte ju fil tillsammans med kulorna. Jag får väl nöja mig med ett gott mål mat om dagen, och det andra kulor. Jag hittade en handuk som jag tyckte var väldigt kul. Det verkade Valle också tycka, det vart världens dragkamp. Tänk vad skoj man kan ha med så lite. Vi har lite konstigt väder idag, ibland regnar det och ibland snöar det. Undrar om det kommer att bli sol? Ja då hoppas jag vi tar en tur ut till stugan. Det är inge skoj när det regnar, man hinner bli så blöt. Påtal om blöt, snart så hoppas vi att isen försvinner så man får ta sig ett dopp. Det är något som vi verkligen längtar till. Sommar och få vara hela tiden i stugan.

Av Bamse och Valle - 9 april 2009 18:12

Ja nu så får man ju lite annan mat än kulor. Idag har dom kokat kött och ris till mig. Valle har ju sina kulor som han skall äta, men idag fick han även fil. Oj så gott vi tyckte bägge två att det var. Fil ja det verkar vi ju tycka om bägge två. Nu kommer den konsumtionen att öka, tänk på det ni som handlar. Det är verkligen tur att Matte och Husse har kommit hem. Nu blir det dom här längre promenaderna. Idag har det blivit 2 stycken långa och en lite kortare. Oj så mycket spring vi har i benen. Matte och Husse säger att dom nog har varit lite slöa på promenader. Och vet ni det håller jag med om, motion det har det inte blivit så mycket av. Det har blivit en promenad runt kvarteret och det brukar man ju inte vara van vid. Nu verkar vi också få lite bättre väder, ja då blir det en färd till stugan. Fast lika varmt som Matte och Husse haft det kommer vi inte att få. Det kommer väl att vara 25 graders skillnad, oj så mycket dom skall "frysa". Fryst ja det har man då verkligen inte gjort idag. Ja då skulle allt tvättas upp som dom haft med sig. Och allt som Lill Husse och Lill Matte smutsat ner. Oj så varmt vi fick här inne av denna torktumlare. Och dessutom gjorde Matte godis till oss i ugnen, blodpudding mums. Ja det slutade med att dom fick öppna dörren ut till glas altanen så jag och Valle fick lägga oss där för att svalkas. Det var skönt minsann, fast lite konstigt att se som om vi var ute och inte kom ut. Det var ju en dörr ivägen, och den var inte lätt att komma igenom. Vi provade minsann att putta på den, men utan resultat. Hej svejs

Av Bamse och Valle - 9 april 2009 07:11

Ja inte förstår jag vad man skall upp klockan 3 på morgonen för. Ja det är ju klart klockan hade ju varit 8 i Thailand nu. Och då skulle man ju upp för att hinna få en solstol. Men har ni inte förstått, ni är hemma i Sverige nu. Dom pratar om att komma in i den nya tidsomställningen, vad är det för något? Dom gick ju faktiskt och la sig redan 2130 igår kväll. Ja det var inte lätt för mig och Valle att sova då. Nu är man alldelens för rädd att dom skall åka iväg igen. Man måste vakta på dom hela tiden. Sen när Matte väl kom tillbaka till sängen vid 4 tiden. Då hade hon 2 stycken gossesaker i sin säng. Om ni visste vad sängen helt plötsligt var full. Husse, Jag och Valle, hon fick då ingen plats. Ja vi låg ju bara en liten stund. Hon fick sitta och klappa oss först. Men det vart varmt så jag hoppade ner så hon skulle få plats. Tänk vi somnade faktiskt om till klockan 7. Sen var det upp för morgontoalett och mat. Vi skriver mer sen.  PS Vi måste ju visa vilket Djur som Husse trodde han kunde gossa med. Vi är då mycket mjukare och mindre, tänk att ha honom i sängen. DS

Av Bamse och Valle - 8 april 2009 19:49

Ja ni skulle ha sett mig och Valle när Matte helt plötsligt stod i dörren. Vi rivstartade i köket och rusade ut till groventren, det absolut snabbaste vi kunde. Det var knappt vi hann stanna. Och inte nog med det, sen kom ju Husse in med alla väskor. Ja det vart ett riktigt pusskalas. Både jag och Valle pep som jag vet inte vad. Men vi vart ju så glada. Husse och Matte dom såg minsann att Valle har växt, medans dom varit borta. Men han har ju ätit 2 ggr om dagen väldigt bra. Jag har nog kanske inte vuxit något, Husse tyckte att jag såg mager ut. Prova själva att vara ensammen utan Matte och Husse, då har man ingen vidare matlust. Men nu så får det verkligen vara färdigrest. Matte skall minsann inte få lämna huset, hon får endast åka till jobbet. Husse kan man inte hålla fast, det är ju hans jobb att resa ibland. Lill Husse hade varit duktig på att städa, plus att han tog och duschade av oss också. Nu skall vi gossa lite mera, hej svejs.

Av Bamse och Valle - 7 april 2009 09:42

Tänk att tiden den gick fort, fast vi trodde inte riktigt det. Jag och Valle har minsann undrat vart dom hållit hus. Så här länge brukar dom inte vara på sina arbeten. Det brukar ju bara kännas som om dom gått ut genom dörren, och sen kommit in på en gång. Ja vi har ju som sagt var haft det ganska bra utan dom. I sängen har det tex funnits mera plats, och Lill Husse har verkligen skött om oss. Men det skall bli skönt att dom kommer hem, då kanske man kan få äta något annat än kulor. Men det har varit bra för mig, nu är jag en riktig kulkille, precis som Valle. För ni ska ju inte tro att man har lämnat något i skålen, tänk om Valle har fått syn på det då hade min skål också varit tom. Nu skriver vi inte nå mer för denna gång. Vi hörs imorgon kväll. Då skall ni få veta hur glada vi alla blev.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards