Alla inlägg under juni 2009

Av Bamse och Valle - 25 juni 2009 19:08

Idag har det "endast" varit +29 grader. Det är lite för varmt för oss, speciellt när man inte får ligga i badet hela tiden. Vi har haft ännu sämre idag att hitta en plats som är skuggig. Det vart ingen fler tur till stugan för badning, det skulle vattnas blommor, och klippas gräsmattan här hemma. Men Husse har lovat att vi skall åka ut i helgen. Matte hon jobbar, hon sa att det kommer att vara så här fint väder, ända till den dag hon går på semester. Men inte ska hon väl gnälla, dom har ju redan haft semester. Dom var ju till Thailand för några månader sen, så nog har hon väl fått sol. Nej nu skall vi ut igen, det är bassängen som drar. Vi hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 25 juni 2009 11:24

Oj så skönt det var att bada, vi sprang direkt ner till vattnet så fort vi kommit ut till stugan. Sen var vi bara upp för att få i oss lite mat. Valle han vaknade klockan 3 inatt och skulle ut. Matte trodde han var kissnödig, men vet ni vad han gjorde. Han sprang allt det han kunde ner till vattnet, och trodde han skulle få simma. Matte vart inge glad alls, i morgonrock fick hon gå efter stranden för att få in honom. Han gick bara längre och längre bort, inte ville han upp. Till slut fick hon säga till på skarpen, man kan inte bada klockan 3 på natten. Oavsett om man vill eller inte, då skall man sova. Sova ja det blev det väl inte mycket av, halv 8 var det dags att kliva upp. Man måste ju hinna få sig ett dopp innan vi skall hem. Valle han trodde att han kunde dra in båten till land, den sitter fast i en lina baktill. Och den skulle han med alla medel försöka få loss. Men det gick ju som sagt var inte så bra. Vi skulle hämta hem Husse från flyget, han landade 1020. Så det är därför vi är hemma nu, + 26 grader. Vi måste nog åka iväg sen för ett bad, det känns så. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 24 juni 2009 15:23

Nu har vi +27 grader i skuggan, har dom inte förstått att det är dags för det riktiga badet nu. Jo jag tror det för nu kommer den där kylväskan fram som vi brukar ta med oss till stugan. Och så packas det ner mat, ja vi ska fara. Oj så bråttom vi skall ha ner till vattnet jag och Valle, det lovar jag. Vi skriver mer imorgon, för Husse har tagit med sig det trådlösa internetet. Så då har vi ingen uppkoppling där. Nu skall vi åka hejs svejs.

Av Bamse och Valle - 23 juni 2009 21:46

Om nu någon som läser denna blogg, kunde veta vart man får tag i en extra Apa som denna, hör ut av er. Min håller på att bli uppnött av allt tvättande. Det är dessutom min andra.

Av Bamse och Valle - 23 juni 2009 17:48

Inte nog med att det är väldigt varmt, dom här små krypen som heter knott verkar ha invaderat oss. Nu kan man knappt vara ute en minut, förrän dom har letat in sig både i pälsen, öronen och på nosen. Den ser verkligen ut som en knölpåk. Och sen får våra människor gå på knott jakt när vi kommer in. För vi har väl med oss ett antal som gömt sig inne i våran päls. Och de flesta verkar vara fulla med blod, undrar om vi snart har slut. Så många som verkar ha sugit i sig från oss. Idag har vi tagit det mest lugnt, Lill Husse har varit lite trött tror jag. Men det är tur att Matte är ledig imorgon och på torsdag så man får lite uppmärksamhet. Vi kan inte förstå jag och Valle hur man kan vara trött hela dagarna, men man är väl så när man är 16 år. Det är tur att han snart skall börja sommarjobba, så att det blir lite ordning med uppesittarfasoner och sovmornar. Nu skall Matte ge oss lite mat, och så skall vi ut och slåss med knotten igen.

Av Bamse och Valle - 22 juni 2009 15:34

För det första var det inte så kul att kliva upp imorse. Vi har ju haft sovmorgon hela helgen, så när klockan ringde 0600. Då tittade vi bara på varandra, och undrade varför den ringde. Ja vi var nog lite nödiga, för det vart fort ut när vi väl kommit oss upp. Jag tror att vi kan ha lite ont i våra ben, för det tar lite tid att komma igång. Men det är väl inte så konstigt med all denna simning i helgen. Idag har vi nu +24 grader, man har lite svårt att hitta sig en skuggig plats. Om vi ändå hade fått vara i stugan, där kan man ju springa ner till vattnet och svalka sig. Matte hon jobbar imorgon, men sen är hon ledig onsdag och torsdag. Då skall vi åka ut säger hon, ja vi får väl stå ut en dag till här hemma i värmen. Men imorgon så skall det ju vara ännu varmare. Jag tror att dom får ta fram en sån balja som, Ästher har. Fast våra baljor är ju ännu mindre, men vi har ju en bassäng som Matte köpte ifjol. Den skulle dom kunna fylla med vatten. Jag hade bara lite problem med den, jag ville ju ligga ner. Och rätt som det var hade allt vatten runnit över kanten och den vart tom. Inte kan man väl köpa bassänger som kanterna rullas ner på. Nej nu skall jag se till att Matte går ut och plockar fram den. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 21 juni 2009 18:33

Vi har istort sett legat hela dagen, vi orkade inte ens ta en badtur. Det var knappt att vi orkade ner för att blöta våra tassar. Det märks att simturerna igår har gjort oss helt slut. Man är ju inte van att simma så mycket, och speciellt inte Valle. Han har ju precis lärt sig att simma, så att han är slut det förstår vi. Maten har inte heller smakat så där bra idag. Lite kulor det är det enda som vi har fått i oss. Men vi skall visst få lite till snart, hoppas att det smakar bättre då. Imorgon jobbar Matte förmiddag, och Husse han tog den där hemska väskan och for till Stockholm nu ikväll. Så nu skall Lill Husse få lite jobb med oss, fast det är bara 2 dagar, senär hon ledig onsdag och torsdag, då säger Matte att vi skall nog ta oss en tur ut till stugan. Vi skall ju ha så varmt här uppe denna vecka, så då behöver man nog få ta sig en simtur. Vi skriver mer imorgon, förhoppningsvis inte lika trötta.

Av Bamse och Valle - 21 juni 2009 09:29

Nu behöver man inte vara ensammen när pinnarna skall hämtas. Om ni visste vad duktig Valle har blivit på att simma. Ni får själva se det på filmen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards