Alla inlägg under augusti 2009

Av Bamse och Valle - 22 augusti 2009 20:03

Ja som ni tidigare läst vart det en tidig morgon. Det var den dära gråhunden som väckte upp oss. Nu vet vi varför hon skällde så hemskt. Hon hade stött på grannens katt, och den vart så rädd så hon klättrade upp för en Tall. Och det var inte lite långt hon satt, ca 15-20 meter upp. Husse och hennes Husse var tvungen att binda ihop 4 stegar för att nå henne. Om ni visste så rädd hon var när hennes Husse fick tag i hon. Dom hade försökt att locka ner henne hela dagen, med att sätta upp stöttar som hon skulle klättra ner på. Med sin stege, men den var för kort. Och allt dom kunnat, men hon kom ej ner. Nu säger dom att det är 3:e gången den där sura gråhunden, ser till att hon klättrar upp i träden. Ja nog om detta. Vi har badat och sen så har vi badat. Plockat lite blåbär med Lill Husse Emil. Det har varit fullt upp idag, så vi har inte hunnit vila något. Jo en sak skall jag berätta för er, Valle han har varit skräckslagen för bryggan. Men vet ni idag, då gick han till grannen och ut på hans brygga längst ut. Modig tycker jag, Husse har fått gå bredvid honom tidigare. Nu skall vi se till att våra Lill Hussar Fredrik och Emil badar ordentligt. Dom sitter ju i det där varma rummet, och då måste man ut i vattnet en sväng. Ha det så bra alla

Av Bamse och Valle - 22 augusti 2009 07:29

Och vi som skulle ha sovmorgon idag. Men inte vart det så, redan kvart över 5 började grannens gråhund skälla. Jag tror att han hittat en annan grannes katt. Och förmodligen fått den att krypa in  under deras hus. Vi vart lite oroliga både jag och Valle, för han lät för hemsk. Undrar vad våra grannar tyckte, ha en hund på sin bro som skäller det värsta han kunde. Ja det vart till att ligga och halvslumra fram till halv 7, då var det färdigt. Vi såg där hon stod så vi sprang fram, och först nu hade hennes Husse reagerat på att hon skällde. Han ropade som ett tok efter henne. Undrar varför han har henne ute hela nätterna? Är det för att vi andra inte skall få sova eller? Nu ska vi få gå på en promenad med Husse, han kan inte heller sova nå längre. Vi skriver mer sen om våra upptåg.

Av Bamse och Valle - 21 augusti 2009 19:26

Idag har vi varit hemma, det har varit bättre väder än dom andra dagarna. Sol och + 22 grader. Oj så bra då blir det att åka till stugan sen eftermiddag. Det var till att först fara förbi en del affärer, det skulle handlas mat. Vi var faktiskt till en affär som vi också gillar "Djurmagasinet", Matte skulle köpa godis till oss. Och vi fick faktiskt smaka i bilen, bara för att vi varit snälla och suttit och väntat. Idag har Husse och Matte bröllopsdag, vad det nu kan vara för något. Men det var visst något med att äta gott, och sen till efterrätt skulle det bli tårta. Bara dom inte glömmer bort mig Valle, vi gillar också tårta. Men vi har ju Lill Husse med oss och han är väldigt förjust i tårta, så han äter väl för två så vi inget får smaka. Vi har faktiskt hunnit ner för att ta oss ett dopp, det är ganska varmt + 17 grader men blåser väldigt mycket. Och sen så har vi fått mera vatten, nu når det nästan upp till bryggan. Så Valle coh jag behöver inte gå så långt ut innan vi kan simma. Nu skall vi hjälpa Husse med att tända eld i bastun, vi hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 20 augusti 2009 18:24

Idag har det verkligen inte blivit mycket gjort. Vi klev upp klckan halv 7 för utgång. Sen snabbt in igen, regnet det bara öste ner. Och vi gillar ju inte att vara ute då. Tur att Lill Husse var hemma, så vi kunde krypa ner med honom i sängen. Sen kom Matte hem för att ge oss mat vid halv 10 tiden. Vila efter det, en sväng ut och sen vila igen. Nu får det verkligen sluta regna. Hur skall vi kunna åka till stugan om detta väder fortsätter. Nu har vi nyss fått det andra målet mat, så nu är vi mätta och belåtna. Skall väl försöka att få oss en liten promenad, om man nu vill ut. Vi hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 19 augusti 2009 21:03

Imorse var hon inte snäll, hon tog "APAN" och stoppade in honom i den där hemska maskinen. Och så trodde hon att jag inte såg det. Det skall ni veta att jag minsann gjorde, man känner väl igen sitt eget djur. Ja det vart som sist, jag låg som klistrad framför tvättmaskinen. Och tittade på när han snurrade runt. Inte ens ett lock med korv fick mig att flytta på mig. Sådana här saker är inte snällt, prova själva att stoppa in det ni tycker mest om i en snurrande sak. Ja han kom ut tillslut, men då skulle han in i en annan maskin. Och där var han jätte länge. Nu vart jag väldigt irriterad, mycket gnäll och hoppande för att få ut honom. Fast jag vart tillslut sugen på korv, så jag lämnade det där hemska rummet. Sen fick vi ju lite god mat, så då glömde jag bort honom för en stund. Men så fort han blivit torr så har han fått följa med hela tiden. Jag försökte till och med att ta honom ut. Men då sa Matte stopp, "han är ju nytvättad". Och apor får inte vara ute i gräset. Annars har vi inte gjort så mycket. Matte har ju jobbat eftermiddag idag. Så vi har fått vara med Lill Husse tills han skulle iväg på Hockey. Nu skall vi gå ut en sista gång. Hej

Av Bamse och Valle - 18 augusti 2009 16:48

Idag har det inte varit något uteväder, ena stunden var det sol. Och nästa stund vräkte regnet ner. Och då vill man minsann inte vara ute. Vi har kommit underfund med att vi är som lång och lerhalm. Går Valle någonstans är jag hack i häl, och samma gäller för honom. Nu så gick vi ut i det regnvåta gräset. Efter en stund så ville Valle vila, och vem tror ni la sig bredvid honom. Jo jag, man måste ju vara så nära varandra som möjligt. Och så hade han ju ett snöre som var väldigt intressant. Han hade med sig detta när han kom till oss, och det har inte varit så intressant förrän nu. Han har hjälp mig med en sak idag förresten. Matte skulle ta min "Apa" och sätta den i tvättmaskinen. Det gillade vi inte, jag hoppade och Valle bet henne i baken. Det tyckte jag var rätt åt henne, man tar inte min APA ostraffad. Jag kan inte förstå varför han skall tvättas, nu känns han ju riktigt hård nästan som pansarplåt är hans päls. Det tycker då jag är bra, fast Matte säger att han är sliskig och blöt. Jag som brukar tvätta honom så ordentligt. Nu skall det snart vankas mat. Vi hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 17 augusti 2009 19:07

Klart man skall vara med, både vid strykning. Och när det skall skrivas på vår blogg.

Av Bamse och Valle - 17 augusti 2009 17:26

Idag har vi inte gjort mycket fram till klockan 1400. Mest legat och vilat, det känns i våra kroppar att det har varit en jobbig helg. Man skulle kunna tro att Valle är 10 år, han går som en gammal gubbe. Men jag tror att han nog kan ha träningsvärk. Han tror jag har försökt att sätta rekord i simning. Att han bara orkat, jag har ju gått runt och tittat mig omkring mest. Så jag har nog klarat mig från att få ont kroppen. Men jag är lika slut iallafall. Lill Matte släppte ut oss klockan halv 12, då gick vi bara ut på altanen och la oss. Inte ville vi vara ute, inte ens för att kissa. Ja nu har vi några dagar på oss att vila, på fredag bär det av igen till hamnholmen. Och då skall Lill Husse följa med, undrar om han törs bada?. Nu skall vi få oss lite mat, det skall faktiskt smaka bra.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards