Alla inlägg under augusti 2009

Av Bamse och Valle - 16 augusti 2009 19:50

Idag har det varit bad från morgon till eftermiddag. Valle han simmar som den värsta fisken. Han kan simma för sig själv runt runt. Jag har varit av den lite slöare sorten i helgen, han har fått göra jobbet med att simma ut efter pinnarna. Och när han kommit mot land har jag tagit över dom, inte så snällt säger våra människor. Idag har dom spikat och målat färdigt på bastun, men det har varit kul att dom varit hela dagarna med oss vid vattnet. Fast lite tråkigt har det ju varit, då har man ju inte kunnat smita över till någon granne. Fast vi har varit väldigt duktiga både igår kväll och idag, på att inte smita till grannarna. Sen har vi bara suttit och tittat, när det har passerat folk och hundar på vägen. Vi var duktiga då sa Matte. Nu är vi trötta, så trötta att vi ligger bägge två i sängen bredvid Matte. Valle han brukar inte vilja ligga så värst länge bredvid mig. Men nu så går det bra, det måste vara den friska luften och simningen som gjort oss trötta. Imorgon skall Lill Husse vara med oss, han har slutat sitt sommarjobb. Undrar vad han orkar göra med oss då. Om vi känner honom rätt inte så mycket. Det är tur att Matte inte jobbar så långa dagar. Hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 15 augusti 2009 15:15

Idag har vi faktiskt sovit ända till 0800, det var skönt att sova ut en morgon. Men det vart snabba ryck ut, vi var nödiga må ni tro. Vi har hunnit vara hem en sväng för att hämta lite verktyg. Husse blir så rastlös, när vi är i stugan och han inte har något att göra. Så det vart till att fara och köpa virke, för att byta ut panelen på bastun. Om ni visste vad ryttna bräderna var, men det är klart det är 45 år sen den byggdes. Och den står ju nere vid vattnet, så den har nog gjort det den ska. Vi har bara lite svårt för att inte springa framför fötterna på Husse. Dom säger åt oss att gå och bada, och så kastar dom ut pinnar för att vi skall simma ut. Vi har hunnit med att bada minst 5 gånger, man kan säga att det rinner vatten om oss hela dagarna. Men det är väl som Matte säger, bara att passa på för om knappt 3 månader så är det bara is. Is och snö, det skall bli skoj. Då kan vi promenera, där vi nu simmar. Nu skall vi hjälp lite till med bräderna. Hörs imorgon. 

Av Bamse och Valle - 14 augusti 2009 17:13

Idag så var det en sån där tråkig dag igen. Inget vidare väder att vara ute, och dom som var hemma med oss låg och sov hela tiden. Så med dom vart det inte mycket gjort, hur kan man bara vara så trött när man är tonåring. Men vi behövde inte vänta speciellt länge. Matte och Husse kom ju hem och då vart det att packa, och sen skulle vi fara iväg till "Hamnholmen". Först skulle vi stanna hos farmor och farfar och plocka lite svartavinbär. Och vi fick inte vara lösa, för jag hann smita genom häcken det första jag gjorde. Husse satte fast oss i ett träd, och det gillade vi verkligen inte. Valle han bet av sitt koppel, och det som nästan var nytt. Så det slutade med att Farfar hämtade ett snöre att sätta fast oss i. Det tog en liten stund, för oss att sitta och vänta. Så vi hann bli riktigt less. Men sen for vi, om ni visste så less man blir att vänta på dessa söliga människor. Det vart raka spåret ner till vattnet. Vi har ju inte fått bada på en vecka så det var mycket skönt. Nu skall vi få mat, skriver mer imorgon

Av Bamse och Valle - 13 augusti 2009 17:15

Idag har det varit en jobbig dag. Vi har haft fullt upp med att springa, antingen framför eller bakom gräsklipparen. Sen så har vi upptäckt, att bortanför oss bort det 2 stycken skälliga hundar. Ni ska inte tro att dom skällde nå mindre när vi kom smygande i gräset, och helt plötsligt stod utanför deras bur. Då lät dom ännu värre, men jag tror att det var för att dom vart rädda. Vi är ju mycket större än dom. Idag har Matte kammat Valle ännu mera, nu har han snart inte mycket hår. Husse har börjat kalla honom för våran "jakthund", han ser numera ut som en stövare. Tanig och utan hår. Fast det kan man inte förstå, att han är tanig. Han äter ju som en hel häst. Både sin egen och oftast det som blir kvar i min skål. Nu skall vi se på när våra människor äter middag, vi har ju nyss fått våran. Men man får ju hoppas att det blir lite över.

Av Bamse och Valle - 12 augusti 2009 21:07

Nu har det äntligen slutat att regna, man hör åskan ibland fast långt bort. Nu skall inte våran granne klaga på att han inte har fått regn på sin nysådda gräsmatta. Nu flödar det vatten där, och våra avtryck syns väldigt väl. Och det är väl inte så bra, då måste han ju sätta ny jord och så in på nytt. Annars har vi inte gjort så väldigt mycket idag, annat än som sagt var smitit till grannen. Idag hittade Valle en favoritleksak bland alla saker vi har. Han har inte brytt sig så mycket om dom tidigare. Men han känner väl sig lika rastlös som jag, så han måsta ha något att göra då vi är inne. Nu har dom lovat bättre väder från och med imorgon, och då kan vi ju vara ute mera. Vi har ju inte hunnit utforska våran skog här bakom, så mycket sen vi kommit hem. Det kan ju ha varit några andra djur och hälsat på, det måste vi ju kolla. Bara Valle kan hålla sig från jorden dom kört dit, eller rättare sagt leran som det är nu. Det var det första han drogs till imorse när vi fick gå ut. Tur att det var så blött i gräset så hans tassar vart rengjorda. Nu skall vi ta och gå ut en sista sväng, sen är det sängen.

Av Bamse och Valle - 12 augusti 2009 14:29

Idag regnar det inte lika mycket. Men det är grått och mulet. Och jag är fortfarande inte riktigt glad, för att vi är hemma. Valle han har fått det bra i magen nu, då säger dom att han skall få sin vanliga mat. Det är bra det, för han hade väldigt svårt att hålla sig från min skål. Matte är lite sur för att det regnar, hon tycker att det skulle ha kommit tidigare. Innan gräsmattor och växter har dött. Vi har ju varit i stugan i flera veckor, och våran Lill Matte, har inte förstått att man måste vattna blommorna. Man måste påminna henne för hon har så kort minne. Ja nu är det ju ingen ide att plantera nya säger Matte, hon får vara utan tills det blir vinter. Och hon som älskar blommor hur skall det gå. Nu så skall vi hjälpa Matte med tvätten, det brukar inte gå så bra. Vi brukar dra ut alla handdukar som hon vikt ihop. Men hon blir aldrig sur på oss, det är tur HEJSVEJS

Av Bamse och Valle - 11 augusti 2009 19:07

Det har varit en sån där tråkig dag igen. Regn och åska, fast vi skall väl inte klaga. Det blir ju lite svalare, speciellt när det blåser upp strax före åskar kommer. Men nog märker vi att vi inte får vara i stugan, och bada som vi gjort nu i flera veckor. Jag har personligen legat antingen på framsidan eller på baksidan, det har berott på vilken sida Matte varit. Valle han har inte orkat så mycket, och så får han inge vidare mat heller. Han skall få vila sin mage idag, så att den blir bättre. Men jag tror att han också har långtråkigt, det är tur att vi skall fara ut på fredag. Vi får bara hoppas att det nu inte regnar hela helgen, för vi vill blöta ner oss själva. Inte bli blöta från himlen. Men nu får vi sluta klaga, det har vi gjort när det var soligt. Och nu när det regnar, hoppas bara det blir snö snart. För det klagar vi inte över. Ha det

Av Bamse och Valle - 11 augusti 2009 12:35

Nu skriver vi en dag senare. Igår eftermiddag/kväll kom då äntligen detta regn dom har lovat. Och det var inte vilket regn som helst. Det fullkomligen vräkte ner, och sen gick åskan. Vi bor mellan 2 berg så den gick bara runt, och tillslut så lär det från alla håll. Vi är då inte åsk eller skotträdda, för både jag och Valle skulle ut. Det fick vi ju givetvis inte, det vart till att vänta tills regnet lugnat ner sig lite grann. Sen snabbt ut för att uträtta sina behov. Sen fort in igen eftersom det började att stört regna åter en gång. Idag har vi varit hemma själva mellan 8 och halv 12, det har väl gått si sådär, Valle har nog ätit något olämpligt. Eller jag tror att det är benen som han åt igår, han tog ju även mitt. Han hade hunnit göra inne, så det vart för Matte att skura. Nu blir det ris till middag, säger hon. Nu skall vi föröka att ta det lite lugnt, Valle ser lite trött ut.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards