Alla inlägg under november 2009

Av Bamse och Valle - 22 november 2009 16:52

Det vart en längre promenad vid lunchtid på nästan 2 timmar. Vi gick över ängarna mot våran stora kyrka. Idag sken ju solen på den så den var väldigt vacker.

Färden den fortsatte efter gångstigarna bakom denna byggnad. Det som är konstigt med mig och Valle. Det är att vi bara måste stanna vid varje lyktstolpe. Det kan ju ha varit något intressant där före oss. Det slutade som det alltid gör, vi får ha kopplet på oss. Dom påstod att promenade annars skulle ta 4 timmar. Vadå det är väl bara traska på.

När vi kom tillbaka till ängarna och skulle gå upp på en annan gång och cykelväg. Kom det en tant, hon nästan sprang fram till oss. Hon hade tydligen sett oss på håll, för hon sa att det vart bråttom på henne för att hinna träffa oss. Det finns inte så många av våran sort i denna stad. Vi tror att det är vi och 1 till. Och hon ville så gärna ha en som oss. Hon hade haft schäfer tidigare, men nu ville hon prova på något nytt. Hon ställde en massa frågor till Matte och Husse, hur vi var om vi var snälla och lydiga. Men vad trodde hon igentligen att vi skulle vara farliga eller? Nej Matte och Husse dom sa att vi är dom snällast som finns, lite vaktiga om någon kommer inrusande genom ytterdörren. Men det tyckte hon bara var bra. Man skall inte släppa in okända.

Nu skall vi få oss lite mat. Ha det bra alla

Av Bamse och Valle - 22 november 2009 09:40

   Idag skiner solen och det är -2 grader kallt. Nu får vi hoppas att allt sand fryser fast. Vi har hunnit vara ute 2 gånger redan, först kvart över 7. Och nu har vi precis kommit in igen. Måste bara få visa vad vi har som granne, ett jätte Ånglok. Det är väldigt roligt att springa runt och jaga varandra.

Man känner sig ganska liten bredvid detta stora glashus.

  

  

Av Bamse och Valle - 21 november 2009 17:10

Idag har det inte regnat något.Skrattande Det har däremot varit grått och disigt.Rynkar på näsan Vi har varit en sväng till Huset för att hämta lite hyllor som skall upp i klädkammaren. Där hann vi med bus och jakt efter varandra. Sen så hittade vi 2 stycken gosse djurs björnar, som vi tömde mag innehållet på.Förvånad Det låg som vit bomull över hela hallen. Undrar vad dom hade gjort oss egentligen? Förmodligen ingenting, men vi tyckte iallafall att dom inte skulle få vara hela. Nu har vi varit på våran dagliga kyrkpromenad. VI har hittat ett bra ställe nedanför kyrkan, som vi brukar gå till varje dag. Så nu är vi hungriga, har precis fått våra kulor utblandade med lite morötter. Ha det så bra

Ett något suddigt kort på mig Bamse i den nya sängen. Apan gillade den skarpt.  

Av Bamse och Valle - 20 november 2009 16:19

Idag har det varit en av dom hemskaste dagar vi nog upplevt. Det har formligen vräkt ner regn. Och tillråga på eländet så började det att snöa mitt i allt ihop. Om det ändå bara hade snöat, då skulle vi nog har haft flera dm vid det här laget. Nej det skall givetvis regna samtidigt, inte stannar snön kvar då inte. Vi har varit en sväng till huset för att hämta lite saker. Det var inge roligt att vara ute, fast vi hann faktiskt med lite bus. Fast vi vart blöta. Nu så skall Matte börja med middagen, vi skall också få oss lite mat. Till Sofia: Vi bor nere vid DIners, så brukar ni promenera där kanske vi möts. Vi har inte gått så lång upp som erat bostadsområde än. Men vi kanske tar oss en längre sväng någon dag. Hoppas vi möts, så Älsa och Ästher får se vilka fina grabbar vi är.

     

Så här mycket snö vill vi ha snart

Av Bamse och Valle - 19 november 2009 18:16

Idag har det inte regnat lika mycket som dom andra dagarna. Det har bara skvittrat lite grann. Vi har varit till vårat gamla ställe, jag och Valle passade på att kontrollera skogen bakom huset. Det har då inte varit nå mer älgar sen sist. Valle han har ju en förkärlek till lera, så han passade på att lägga sig och vila i den en liten stund. Det vart för Matte att duscha av honom, det konstiga var att det var bara ena sidan, den andra var helt ren. Nu hotar hon med att jag också skall in i duschen, hon säger att vi minsann behöver duscha efter dessa skitdagar med regn. Igår ringde dom till våran gammel Matte och Husse. För att höra om dom ville lånas oss i 2 veckor, och vet ni det ville dom gärna. Våran Husse och Matte skall fara ut och resa, till Philipinerna bestämt. Och dit vill vi då verkligen inte följa med. Fast det är soligt och varmt, men inget klimat för oss. Matte och Husse vill att vi skall vara hos dom, så vi  inte behöver vara ensamna så länge på dagarna. Våran Lill Matte och Lill Husse går ju i skolan och arbetar. Det skall bli kul att få träffa våran Mamma, Pappa och syskon, undrar om dom känner igen oss. Nu skall Husse ta oss på en promenad. Hej svejs

  

Av Bamse och Valle - 18 november 2009 19:07

Idag har det fortsatt att regna, nu får det räcka med den saken. Vi ser mer ut som ler gubbar, än leonberger gubbar. Vi är ju så hemskt duktiga på att dra in all smuts också, det är mindre uppskattat. Våran nya säng den föll oss bägge på läppen. Det var bara synd att vi endast fick en, för det är så att vi bägge vill ju ligga i den. Men vi får hoppas att dom skickar den andra säcken snart. Idag har vi varit och hämtat lite saker i gamla huset, där tog vi oss en liten tur in i skogen. Men Matte hon är lite rädd att det skall finnas älgar, dom har ju varit runt vårat hus ganska ofta numera. Så vi fick inte gå på så lång promenad för oss själva. Sen har vi fått åka runt i bilen på onödiga affärer, men den sista vart i våran smak. Grisknorrar och tuggben det gillar vi. Jag har till och med lärt mig i vilket skåp dom finns, bara man hade kunnat öppna detta skåp själv. Nu har vi fått oss mat, och skall ut och vila på balkongen en stund. vi hörs

  

Nu längtar vi tills det blir dags att flytta ut till stugan. Detta väder är då bättre än det skitväder vi har nu.

Av Bamse och Valle - 17 november 2009 22:22

  

Tyvärr vart det lite fel i leveransen, det kom 6 säckar fyllning men endast ett fodral. Så det vart Valle som intog den på en gång. Dom skickar ett till fodral till oss imorgon.Hoppas det hinner komma till helgen, så även jag kan ligga och mysa.

  

Av Bamse och Valle - 17 november 2009 19:53

Det här är inget bra väder för oss med päls. Om ni visste så mycket som droppade från oss då vi kom in. Det var sand blandat med smuts och vatten. Inte vart man så populär heller, nu är det 3:e gången idag det antingen skuras eller dammsugas. Men Matte får faktiskt skylla sig själv, det var hon som skulle ha med oss på promenad runt stan. Undrar om hon inte vill gå själv, det kan ju vara något farligt hon möter. Som tex grannens "hund". Efter våran promenad så stannade Matte och pratade med hon som bor under oss. När vi var hit första gången så sprang den ju ut. Det är ingen hund, det är en Varg.Tyst Men hur i friden kan man ha en Varg som ett husdjur. Och får man det överhuvudtaget. Matte frågade vart den blivit köpt, och det var från Småland. Finns det verkligen Varguppfödare där som säljer dom som husdjur. Inte konstigt att båda Valle och Matte vart rädda. Den såg ju presic ut som en Sibirian Alasky i ögonen, fast större. Ja nu får vi passa oss när vi går ner för trapporna så den inte ligger på span efter oss. Vi har 2 utgångar från våran trapp, så vi tar nog den som inte går utanför hennes hund. Nu skall vi ta en vila. Vi hörs

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards