Alla inlägg under december 2009

Av Bamse och Valle - 23 december 2009 22:30

Vi har inte haft tid att skriva något idag, knappt läst våra kompisars bloggar. MEN VI ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL.  

Av Bamse och Valle - 22 december 2009 19:44

Hittade lite gamla biler från då jag Bamse var liten. Visst var jag väl söt? Gammelmatte var snäll och fotograferade mig så att mina människor skulle få se mig.

   

Man ser redan här att gossedjur kommer att bli min passion.  

Av Bamse och Valle - 22 december 2009 17:45

Idag så vart det först en sovmorgon, mycket skönt. Sen ut för att springa som 2 tok i den nyfallna snön. Nu har vi ca 20 cm, och våra huvuden far som plogar framför oss. Om ni visste så vi längtat efter denna mjuka snö. Sen så är det ju så himla kul att gräva också, Matte undrade idag om det var till Kina vi skull. Sen så har ju Julstädningen också börjat, undrar varför man skall dra fram en massa maskiner som låter illa. Valle han är inte av den sorten som gillar maskinen med slang, han rymmer så fort den kommer ut ur skåpet.   Jag tycker om att ligga precis där dom skall dammsuga, så det brukar bli att dom får säga åt mig att flytta på mig. Ja det har gått bra att städa övervåningen, nu tar vi under våningen imorgon. Nu kommer Husse snart hem från sin resa till Stockholm, då skall det mysas. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 21 december 2009 17:50

Idag när vi vaknade var det vitt, och det vill säga mycket vitt. Det har snöat hela natten, till och med på balkongen var det vitt.   Vi får tacka Sigge för att han skickade upp snön till oss. Nu känns det inte som om vi bodde i Södra Sverige nå mer. Och så blir det mycket mindre med smuts inne, säger våran Matte. Hon har faktiskt innan hon for på jobbet, haft tassvård. Klippt håret under trampdynorna och smort in dom. Nu känner vi oss som 2 nya killar med mjuka tassar.   Nu skall Matte bara jobba idag och Imorgon, sen har hon 2 lediga dagar. Men det kommer att bli fullt upp. Vi skall ju ha julen hemma hos oss iår. Vi får kanske hjälpa till med att städa och göra julmat, helst med maten vill vi hjälpa till. Då kanske man kan få sig en smakbit. Sen skall ju den dära julgranen kläs. Det tyckte iallafall jag Bamse att det var kul ifjol. Undrar vad Valle tycker om alla kulor och glitter? Nu skall vi få kvällsmat hejsvejs

Av Bamse och Valle - 20 december 2009 16:30

Vi for till stugan idag också. Vi var ju bara tvungen att kolla om renarna var kvar. Och det var dom. Nu har dom trampat ännu mera runt stugorna. Dom letar nog efter mat också, för det är krafsat lite varstans.

Här håller dom på att äta lav. Här ser man verkligen hur lite snö vi har. Där renarna gått och krafsat är det nästan framme lavan.

Här vid våran boda syns det riktigt hur mycket dom gått. Där är det gräs framme på flera ställen.

Kolla Mattes rabatt, dom hade till och med legat i den efter det vi varit här igår.

Här har Bamse fått upp ett spår efter dom som ledde in i skogen. Vi passade på att följa spåren in i skogen. Så idag vart det en väldigt lång promenad. Vi var till slut tvungen att gå åt ett annat håll. Det var hur många renar som helst på ett ställe. Matte och Husse ville nog inte att vi skulle jaga efter dom, för vi var ju lösa och hade inga koppel med oss. Sen gjorde Matte och Husse lite hyss, dom stal en gran. Vi har haft plastgran tidigare, men nu ville dom ha en riktig det var inte snällt gjort. Men kompisar lova att inte skvallra. Nu skall vi snart få oss lite mat, sen så tror vi det blir tidig kväll vi är ganska trötta.           

Av Bamse och Valle - 19 december 2009 16:33

En ganska trött morgon, vi klev inte upp förrän klockan 8. Men det kan ju bero på att vi fick det sista vi gjorde igår kväll, ta oss en långpromenad med bus. Både jag och Valle, plus att vi träffade på en kompis. När Matte och Husse hade fikat då sa dom ordet stugan. Oj så bråttom vi får då. Vi har nästan inte tid att vänta tills dom har klätt på sig. När vi kom fram så såg vi att det var hur mycket renar som helst, som huserade på våran och grannarnas gårdar. Dom är nere vid kusten för att få sig lite mat tror vi. VI har ju hur mycket mossa i skogen runt stugan. Det vart fart på dom då vi kom, men inte ska ni tro att vi fick vara lösa. Nej det vart kopplet på en gång. Valle han hade redan hunnit skälla på dom som fanns efter vägen. Så undrar om dom vart rädd för honom eftersom det vart så bråttom. Ni skulle se hur dom trampat runt stugan, dom hade till och med stått i Mattes rabatter. Undrar om dom blommorna som finns kvar smakade gott. Vi skulle gå ut på isen en sväng, men det gick lite dåligt. Det hade tryckt upp vatten på isen mot strandkanten. Så vi hade nog blivit blöta om tassarna, kanske inte frysit så mycket dte var ju bara - 6 grader idag. Sen har vi fått kanske 3 cm snö till inatt. Men det får gärna komma mer. 

   

Här ser man i nederkanten på kortet hur mycket vatten det var på isen. Det vart ganska bra kort med Mattes telefon tycker vi.

Här hade vi fått upp ett spår efter renarna inne i skogen. Husse säger att Bamse nog kommer att bli en bra spårhund, han hade nosen i stort sett hela tiden efter backen.

Man märker hur fort mörkt det blir uppe hos oss. Här är klockan halv 2 och det har redan börjat att skymma.

2 Snygga killar nere vid iskanten. Och så han i mitten också förstås.

Matte var bara tvungen att ta detta kort, visst var det fint med solen i bakrunden.              

Av Bamse och Valle - 18 december 2009 17:23

Idag har vi faktiskt legat ända till klockan 9. Men då vart det ganska bråttom ut. Sen snabbt in igen, idag hade vi bestämt att det skulle bli en sån där slapp dag. Man måste få vila ut efter denna flytt. Vi har haft lite varmare idag -10 grader  , nu har det krypit ner till -15 grader. Men lördag och söndag skall det vara runt -5 grader. Då har Matte lovat att vi skall åka ut till stugan, vi måste ju kolla isen. Det är bara synd att våran kamera   numera befinner sig i Thailand. Men dom får ta kort med mobilen tycker vi  . Lill Matte verkar ha det bra + 35 grader och strålande sol, sen har dom visst fått sig mat också. Hon sa att hon lurade Matte med att säga att det var för dyrt att äta. Sen hade Matte skickat med Tonfiskburkar, Kaviar och hårdbröd så lite får hon väl i sig. Undrar bara om hon fått upp burkarna, Matte glömde skicka med en konservöppnare. Nu skall vi strax få oss lite mat. Ha det bra ala

Av Bamse och Valle - 17 december 2009 20:17

Idag har det varit ännu kallare, - 22grader. Det har inte varit kul att gå ut, men Matte och Husse säger att det bara är att klä på sig. Vilka kläder skall vi då sätta på oss?? Nej det är bara att bita ihop och snabbt uträtta sina behov innan dom fryser. Vi har fått följa med Matte på alla möjliga upptåg idag. Det var först till att läsa av elmätaren i huset, se för att hämta en HKBUSS. Och allra sist för att handla. Idag har jag Bamse varit lite odyggdig, jag har gjort en sak som jag aldrig gjort tidigare. Vi var tvungen att åka till huset för att läsa av elmätaren. Och då passade jag på att pinka på dörren. Det var nog för att visa att vi har minsann bott i detta hus. Det skall nämligen flytta in 2 tjejer här, fast det visste inte jag och Valle. Men nu vet dom vem som är herre i huset. Nu skall vi ut på en sista runda med Lill Husse, förresten Lill Matte hade +35 grader och strålande sol. När Matte frågade hur hotellet var, fick hon till svar " Poolen har tak, inget varmvatten och våran utsikt är 2 palmer" hoppas annars dom får en bra semester. Ha det så bra alla

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards