Alla inlägg under januari 2010

Av Bamse och Valle - 13 januari 2010 15:41

  

Idag har det varit ännu kallare -12,7. Det är ett perfekt väder för oss att vara ute i. Vi har hunnit med både korta och långa promenader. Valle han fick inte idag ett lika stort utspel som igår, men han har mycket bus i benen. Han har nu börjat med att hoppa upp mot mig, och jag för likadant. Fast det slutar oftast med att det blir han som ligger ner på marken. Jag väger nog lite mer skulle jag tro. Matte har haft sin vanliga runda med dammsugaren och skurmoppen. Men efter det blev det tillverkning av lite godis till oss. Torkad blodpudding, nu säger hon att vi måste köpa en svamptork som SIgge har. Vi har ju inte en varmluftugn nå mer, så det tar lite längre tid för blodpuddingen att torka. Och det blir lite varmt för oss att sitta framför spisen för att vakta dom. Tänk om dom skulle försvinna från ugnen. I skrivande stund ligger Valle och sover, jag Bamse är inne i en riktig pip tid. Nu är det bara apan som gäller, och han vill inte ligga still under mina tassar i fåtöljen. Efter vilstunden vankas det mat, undrar om vi verkligen orkar något idag.

Av Bamse och Valle - 12 januari 2010 17:08

Efter flera dagar med plusgrader, vart det äntligen kallt. Idag har det varit -6 grader. Oj så bra nu stannar snön. Om man tittar efter våra gångstråt vi har inne i stan. Skulle man verkligen inte vilja att den försvann. Det här med att ta upp 2:an   verkar inte många anamma. Utan det lämnas lite varstans. Tänk nu hur det hade blivit om all snö tinat bort, då hade vi haft det fastklistrat under våra trampdynor. Och så hade vi tagit det med oss in till Mattes förtret. Vi har hunnit med 2 promenader idag, en kortare och en längre  . Men det slutade med att vi var tvungen att gå hem. Valle han får en extra energi kick efter nr 2. Så han jagar allt inklusive tåg  . Kanske inte det smartaste av Matte att gå efter den vägen. Men han tog sig ju inte ut på spåret för det var stängsel för, det var tur det. Nu har precis Lill Husse kommit hem, nu skall det gossas en stund. Vi känner oss lite slitna. Nu är Matte långledig tills Måndag med oss, så då blir det många och långa promenader. Ha en bra kväll

 

Av Bamse och Valle - 11 januari 2010 14:32

Ja det vart varmt hos oss. Igår kväll klockan 11 hade vi plus 3 grader. Vid skrivande stund är det +1,6. Man kan ju undra om våren redan kommit. Det droppar och snön rasar ner från taken. Inte riktigt vad vi brukar vara vana denna tid på året. Nej det brukar ju vara minst -15 grader, och snöstorm. Det som är bland det värsta, innertemperaturen är alldelens för varm. Vi sover med öpnna fönster och ändå tycker vi att det är varmt. Till och med Matte och Husse gnäller lite grann. Gnälla det förstår vi inte varför dom gör, dom skall ju fara dit det är nästan + 40 grader nu, det kan man kalla varmt. Vi har efter Matte slutat jobbet hunnit på en lite mindre promenad, vi skall ta den långa då Husse kommer hem. Ha en bra dag alla

Igår hittade vi en fast frysen båt boj på våran promenad. Det satt väldigt hårt så det var ingen ide att försöka få upp den.  

  En trött Valle.   2 Snygga killar, på spaan

Och en ännu tröttare Bamse  

Av Bamse och Valle - 10 januari 2010 18:20

Inte för att vi skall klaga, men igår kväll klockan 22 var det -22 grader. Imorse klockan halv 9 var det +1. Vad har hänt? Skall vi inte ha svinkallt den här tiden. Och det skall visst vara så här varmt nästa vecka också. Men ni skall veta att promenaderna känns betydligt skönare i sånt här väder. Vi har hunnit iväg en sväng till stugan även idag. Oj så skoj det är att springa på isen. Man blir helt slut, så slut att man inte ens orkar titta om det finns nå mat i skålarna. Men det kan vara bra att vi har fått arbeta i helgen, för till veckan börjar ju skola och arbete som vanligt. Idag gjorde Matte någon som vi inte alls gillar. Hon plockade fram en av dessa hemska resväskor. Ni skulle se våra sura miner när man får syn på dom. Vi vet ju att när dom kommer fram då skall det ut och resas. Och det känns som om dom varit borta flera månader, fast det bara varit någon dag. Men nu så blir det ju mer än någon dag, hela 16 dagar skall vi vara borta från varandra. Fast för oss kommer det inte att gå någon nöd på, vi skall ju få fara till vårat gamla hem i Öre. Vi tror jag och Valle att det kommer att vara mer synd om våran Husse och Matte som inte kommer att få busa och ha skoj. Vi sätter in lite nya kort senare, Dum Matte glömde ju att tömma in dom från kameran. Ha det så bra alla.

 

Oj så skoj det vaqr ute på isen, mycke bus och spring.  

 

Sen var vi bara tvungen att undersöka Mattes rabatt. Hon verkar ha haft främmande i den igen. Undrar om det har varit renar eller rådjur? Trampat runt runt har dom iallafall gjort.    

Av Bamse och Valle - 9 januari 2010 14:58

Idag bar det av till stugan. Det var -20 grader och strålande sol. Nu börjar faktiskt solen att synas riktigt bra på himlen. Den har ju varit osynlig för oss ett tag.

Tänk man kan springa och busa hur mycket som helst där vi badade i somras.

 

Tjusig kille med solen i bakrunden.

  Undrar vad Valle fick syn på. Han tittade frenetiskt åt ett och samma  håll.

Ja det är bäst att jag också kollar vad han fått syn på. Nu hörde vi att det var en hund på ön bortanför oss, som skällde hela tiden. Undrar om den ville komma ut och busa med oss?

Hej och hå vad det går fort att springa på isen.  

  Nu du Bamse har jag snart kommit ikapp dig.   Bamse han är snabb på att tvärvända och springa åt ett annat håll. Så Valle har lite svårt att hålla efter honom.

Nu ni har jag honom snart.

  

  Valle är inte så snäll med mig. Då han börjar komma ikapp mig, hugger han tag i min svans. Det brukar mina människor säga åt honom att låta bli. Jag har ju snart inge hår kvar på den.

Ja då tar vi ett varv till. Bäst att passa på när man kan. Men nu börjar det kännas att vi sprungit som 2 tok.

  Ja så här ser man ut efter en promenad med mycket bus.

Vilken tur att man fick sig en riktig utflykt. Nu kommer vi att äta och sova gott sen. Ha det så bra alla                 

Av Bamse och Valle - 8 januari 2010 15:50

Idag har det inte varit lika kallt, bara - 25 var det imorse då vi klev upp. Och varmare verkar det bli, nu har vi -23,2. Vi skall få gå på en långpromenad har dom lovat. Nu har vi ju inte kunnat göra det för att det varit så väldigt kallt.

Så här skönt tyckte Valle att det var efter gårdagskvällens sista promenad. Han frös nog så att få ligga instoppad i täcket var bara bra.

Valle som inte har tyckt om våra nya säckar så vidare förrut, tycker nu att dom är underbart sköna.      

Att man ska måsta sitta och invänta matskålen det gillar vi inte alls.

Se till att den kommer fram snart, för nu börjar vi att ta fram dom stora orden. Och det gillar ni ju inte att vi gör.

Jaha lika bra att ta sig en liten siesta i soffan. Vi vet att det vankas lite mer än bara kulor så det är därför vi är lite ivriga. Vi har allt kännt lukten av att det kokats kött. Sen hoppas vi att det blir över lite murkelsås också, för det lovade Matte att vi skulle få nästa gång dom åt det. Ha en bra kväll alla      

Av Bamse och Valle - 7 januari 2010 13:41

Vi som trodde att det inte skulle bli kallt hos oss. Men när vi vaknade imorse och skulle gå ut, pekade termometern på -32,7. På vissa ställen i stan har det varit kallare än -35. Det var inge kul alls att gå ut, det kändes som om luften stod stilla. Och alla avgaser från bilarna låg som ett täcke i luften. Valle hade lite problem med att hitta ett bra ställe att uträtta 2;an på. För det första så skrek det i hjulen efter tågen, och han tyckte nog att alla avgaser inte luktade så gott. Jag var snabb att uträtta mina behov. Sen skyndade vi oss in, man måste ju tavara på värmen i sängen. Sen har det inte hänt så mycket, jo Matte har städat lite grann. Jag och Valle har mest legat och tittat på. Matte säger att vi nog inte skall ta långpromenaden idag, vi sparar tills det blir lite varmare. Och det verkar vi ska få, till helgen skulle det vara mellan -2-10 grader. En liten skillnad mot idag.

Här håller jag Bamse på att ta bort snön som frysigt fast under trampdynorna.

Av Bamse och Valle - 6 januari 2010 15:25

                 

         

               

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards