Alla inlägg under februari 2010

Av Bamse och Valle - 21 februari 2010 16:41

Ja mildare har det varit idag, runt -20 grader. Det är skillnad mot från igår. Vi har kunnat gå ut utan att tassarna hunnit förfrysa. Men någon stuga det blev det inte. Vi får verkligen hoppas att det blir varmare nästa helg. Då är ju Matte ledig så att hon kan följa med. Ja som sagt var vi har väl inte gjort så mycket annat än vilat. Matte hon är inte heller så pigg numera. Hon klagade ju på halsont under deras semester, och nu har det konstateras att det är Halsfluss. Hon har fått en dunder kur med penicillin 3 stora tabletter om dagen. Så inte konstigt om hon är trött. Men det är bara bita ihop och arbeta säger hon. Det är tur att det är en lätt arbetsvecka till veckan, 3 dagar sen är hon ledig. Nu skall vi kolla på när hon skall laga mat. Vi kanskse får oss en smakbit.

 

Nu längtar man ännu mera till denna årstid.  

Av Bamse och Valle - 20 februari 2010 16:50

Idag har det inte varit kul hos oss. Det har nästa varit -31 grader kallt. Och på vissa ställen har det varit ner mot -35. Man håller formligen på att förfrysa sig. Men snabbt går att uträtta sina behov. Vi som skulle få fara till stugan idag. Det ser ut som om vi inte kommer oss iväg denna helg. För det skall ju vara likandant imorgon. Hur skall detta sluta, inge bus alls på en hel helg. Nej nu skulle man ha velat ha snöovädret som råder i södra sverige istället. Det hade då varit bättre. Snö det gillar vi ju att busa i. Snart blir det middag, vi skall åter igen få ris. Dom säger att vi har ätit för mycket godsaker, så våra magar har blivit lite dåliga. Men ris det gillar vi ju, speciellt om det spetsas med lite god sås. Ha det så bra alla, och hoppas ni i söder inte snöar in. Och vi i norr inte fryser ihjäl.

  

Av Bamse och Valle - 19 februari 2010 19:06

Det verkar inte vara någon ände på det kalla här hos oss. Ner mot - 25 hela dagen. Och  det skall fortsätta hela helgen. Och då kan vi nog inte åka ut till stugan. Det har som sagt var inte blivit så långa utflykter, det var tur att vi hann med en igår. Lill Matte har haft en hemma dag med oss. Vi har fått hjälpa till med städning, till hennes förtret. Vi kan inte förstå varför dom inte vill att vi skall vara frmaför dammsugaren. Och i skurhinken. Det skulle bli så mycket bättre om vi fick skura tror vi. Nu har vi fått god mat, kulor med ris, potatis och svampstuvning oj vad gott det var. Lill Husse skall få ta oss på en liten tur sen blir det att inta ryggläge framför TV;n. Ha det så bra alla.

   

Så här har vi tillbringat dagen. Både upp och ner och legat som vanligt. Och apan har fått vara med.  

 

Av Bamse och Valle - 18 februari 2010 16:13

Ni måste ha hållt tummar och allt ni haft. Vädret var perfekt för att göra en liten utflykt. Vi for iväg till Pagla, det är ett litet skidställe vi har nästan mitt i stan. Med en liten slamombacke och skidspår, och framför allt massor med plats att springa på. Vi har busat och sprungit så vi är helt slut. Det värsta var att när Matte skulle fotografera oss, så var batteriet i kameran   slut, kunde hon inte ha kollat det innan vi for. Ja vi får fara dit fler gånger, idag var vi kanske inte dom bästa kompisarna. Det var en skolklass där för att åka skidor. Och Jag och Valle ville ju så gärna hälsa på alla. Det slutade som det brukar göra det hemska kopplet. Nu ligger vi ute på balkongen för att invänta Husse som kommer hem från Stockholm. Han skall få sig ett riktigt välkomst möte har vi bestämt. Sen skall det smaka med lite mat. Ha det så bra alla.

Av Bamse och Valle - 17 februari 2010 15:36

Imorse var det nästan -30 grader. vid skrivande stund har temperaturen stigit till -22. Ja det vart inte som vi hade tänkt oss. Vi som skulle få fara iväg på en riktig skogspromenad. Men det slutade som igår med att vara inne. Våra turer ut har varit snabba. Tassarna håller formligen på att frysa bort. Och det är jobbigt att hoppa fram på 3 tassar. Matte tyckte inte alls att det var nå kul. Hon ville verkligen att vi skulle få fara och kolla på ett nytt ställe. Hoppas att vädret imorgon är mildare, för då är hon ju också ledig. Man märker att det är några dagar sen vi fick ha ett riktigt bus race. För vi gör allt vi kan för att jaga varandra i den djupa snön. Som tröst skall vi få lite kokt köttfärs och kulor till middag. Det skall faktiskt smaka gott med lite toppdressing av maten. Husse han är i Stockholm och där verkar det inte vara så varmt heller. Konstigt väder vi har detta år i landet. Hela Sverige verkar ha en riktig varga vinter. Nu skall Lill Husse få ta med oss ut, sen blir det mat för hela slanten. Håll tummarna för att vädret är på vår sida imorgon. Vi vill till skogs. Ha det så bra alla.

Man kan inte göra annat än att kela med varandra sådana dagar.  

Av Bamse och Valle - 16 februari 2010 19:41

Idag är en sån där dag då man egentligen inte har något att skriva om. Vi sov till klockan 7, med tunga steg vart det att gå ut. Sen har inte gjort annat än legat och vilat. Ja varit ute på förmiddagen på lite promenader. Men sen så har det varit ryggläge. Maten den smakade inte så vidare imorse heller. Nu har vi fått en ny omgång och den smakade bättre. Vi skall få ha Matte hemma i 2 dagar, då skall det passas på att promeneras. Ha det så bra alla. PS Hoppas att det blir ett bättre inlägg imorgon DS.

    

Av Bamse och Valle - 15 februari 2010 21:23

Jag får börja med att ursäkta, jag glömde bifoga vad utmaningen gick ut på. Finns nu på föregående inlägg. Tänk att det varma och fina vädret har fortsatt även idag. -1 grad och strålande solsken. Hoppas att det fortsätter resten av veckan. Nu har en ny vecka börjat. Matte jobbar eftermiddag måndag och tisdag, så våra förmiddagar går ut på att hon skall ägna hela tiden åt oss. Det har hon inte så mycket emot, fast allt annat blir lite lidande. Fast hon säger att det här med att stryka kan hon allt låta bli. Sen på eftermiddagarna så är det ju Lill Husse och Lill Matte som ska ta hand om oss. Och det vill säga inte allt för långa promenader. Vi får ta igen allt onsdag och torsdag då Matte är ledig. Hon har ju sin arbetar helg. Husse har lovat att vi skall ta farmor med oss och fara till stugan. Då får man allt springa och busa omkring. Ha det bra alla.

  

Av Bamse och Valle - 15 februari 2010 20:17

  

Här tar våran dotter i mitten studenten juni 2009. En mycket vacker tjej som var som en prinsessa denna dag.

Jag utmanar

På följande:

 Gå in i din dator på "mina bilder". Gå till Mapp nr 7. Välj bild nr 7, Ladda upp bilden och skriv några rader om bilden. Utmana 7 vänner.

Edith

Elli och Sanni

Hillman & ILlersson

Belle

Tuffa & Grynet

Karkki

Raksu


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards