Alla inlägg under mars 2010

Av Bamse och Valle - 6 mars 2010 13:35

Efter fikat och diverse göromål som att klä på sig och prata i telefonen. Bar det i väg till stugan. Man hann bli lite irriterad på att det tog så lång tid. Jag och Valle är ju i startgroparna på en gång, då dom säger ordet stugan. Först var vi tvungen att plocka upp Farmor, hon ville så gärna följa med idag. Vi har haft en underbar promenad efter isen, med bus och spring. Och det roligaste var att springa på den höga plogkarmen.

   

Den var så hög, att Matte inte nådde att fotografera oss då vi var på andra sidan.

Här kan man jämföra mellan plogkarmen och Husse och Farmor att det är hög.

 

Man blir slut efter allt bus och spring. Vi var tvungen att vila en stund. Slipsen hänger långt ut.

 

Man kan inte ha snyggare killar än dessa.

 

Man måste ju busa av sig ordentligt. Fast man får vara lite försiktig med Valles ben. Vi vill inte att han ska få mera ont. Nu har vi precis kommit hem. Och vi kan lova att det är 2 killar som har intagit ryggläge. Men imorgon bär det av igen till stugan. Vi måste försöka skotta så vi kommer oss in. För nu är det inge länge kvar tills vi kan vara hela helger där ute. Ha en bra lördag alla.              

Av Bamse och Valle - 5 mars 2010 17:44

Idag har solen lyst mera än igår, och vi har haft +1 grad. Efter en liten sovmorgon så bestämde sig Lill Matte för att ta mig Bamse på en tur. Valle fick vara hemma med Lill Husse. Vi vill inte att han ska få mera ont i sitt ben. Det bar iväg en bra bit med bilen. När vi kom fram så möttes jag av 2 brudar och en kille. Det var 2 golden vid namn Lydia och Trixa. Killen hette Harry och var en liten Labrador valp. Om ni visste så spännade det var först. Jag är ju lite rädd av mig, men sen så vart det bus ute på isen. Lill Valpen Harry hoppade på mig och sprang och jagades. Sen efter det fick jag träffa 2 stycken som jag aldrig mött förut. Det var 2 stora hästar, och då vart man ännu räddare. Mycket konstiga varelser. Man ska visst sitta på deras rygg, inte skulle då jag vilja ha någon på min rygg. Det som var synd, glömske Lill Matte tog ingen kamera med sig. Så det blir inget kort från dagen. Men imorgon ska vi iväg till stugan, då kommer det kort får vi hoppas. Ha en bra helg alla.


Av Bamse och Valle - 4 mars 2010 17:55

Idag fick man riktiga vårkänslor, solen har lyst så att det har droppat från taken. Och så har det bara varit nån grad kallt. Det var mycket skönare än tidigare dagar att gå på promenad. Lill Matte hade tänkt att vi skulle få fara på en tur. Men det vart för sent, så hon får ta det någon annan dag. Lull Husse har ju varit med oss flera gånger på promenader, så vi är ganska nöjda. Hoppas nu bara att det blir som dom lovat, plusgrader i helgen. Då blir det stugan. Husse har åkt till Borlänge, och han säger att dom verkar ha lika mycket snö som oss. Det blir nog ett vitt Sverige från Dalarna och upp till kIruna, ända fram till mitten av maj.   Men vi får hoppas att solen lyser varje dag så det försvinner fort. Nu ska Matte ta oss på en tur. Vi hörs imorgon.

  

Här har vi Valle mars 2009, en liten kille på 6 månader.

Av Bamse och Valle - 3 mars 2010 17:39

Nu har eländiga snön slutat att falla från skyarna. Det har istället blåst, så man skulle kunna tro att det fortfarande har snöat. För gatorna har drivit igen på en gång. Nu får vi hoppas att traktorerna går för högvarv, så att vi åtminstone kan gå till våran rastningsplats. Det är inte lätt när man skall uträtta 2;an, jag Bamse skall ju cirkulera runt. Och när det är mer än 1 meter snö, då är det svårt. Och så hinnar man ju bli slut innan man kommit fram, efter allt pulsande i den djupa snön. Valle han har det ganska bra i sitt ben, han får sina utspel att vara hoppe hare ibland. Men det är bara att hålla han kopplad, så det inte blir värre. Nu ska vi strax få oss lite middag. Här vankas det lax, så vi har bänkat oss, till Mattes företret nedanför spisen. Men vi tycker ju att det luktar så gott. Imorgon ska Lill Husse få ta oss på en tur, då har dom lovat sol, och bara nån grad kallt. Sen till helgen ännu bättre, hoppas solen värmer bort lite snö för oss.

    

Av Bamse och Valle - 2 mars 2010 16:19

Ja det här snöandet har fortsatt även idag. Idag har snön kommit från sidan istället för uppifrån och ner. Så mucket har det även blåst. Nu kan vi verkligen säga att vi är less. Nu får det bli vår och sol. Bara titta på Ediths blogg så blir man avundsjuk. Om det ändå hade varit i Svergie det såg ut så där. Vi tror att hos oss kommer våren kring midsommar, efter allt detta snöande. Men dom har lovat att det skall bli plusgrader till helgen så vi får väl se. Det har varit samma som igår ryggläge. Man har inte ens velat gå ut och lägga sig på balkongen. Nu skall Matte snart göra mat till oss. Och ta oss ut i ovädret för en mindre promenad. Ni skulle se hur hon brukar se ut, kapuschongen full med snö, mössan alldelens vit. Och har hon fått plumsa efter oss, har hon snö ovanför knävecken. Inte kul alls vill vi lova, själva försvinner vi under snötäcket trots våran storlek. Ha det så bra alla. Här kommer en bild på simningen från i somras.

Hit längtar man med hela kroppen.  

Av Bamse och Valle - 1 mars 2010 16:31

Idag har ju som sagt var sportlovet börjat, med allt vad det innebär. Hemma hos oss har det inneburit att man ska ligga så länge som möjligt kvar i sängen. Fast det har inte gjort så mycket. Hos oss vräker snön ner, dom har till och med sagt att det varnas för klass 1. Traktorerna har gott i strejk, eller så är pengarna för snösvängen slut. Dom lyser då iallafall med sin frånvaro. Ja en och annan håller på att frakta bort dom gamla snöhögarna, för att strax fylla på med ny. Det är inge kul att vara ute med andra ord. Man har inga bra vägar att ta sig fram på. Fast för Valle är det bra att det finns snö, han behöver gå där det är mjukt. Men nu märker man att tabletterna börjat verka ordentligt, så han får sina utspel ibland med att leka hopp kanin. Och han landar ibland djupt ner i snön så man bara ser hans huvud. Det ser väldigt kul ut säger Matte. Nu skall Matte se till att vi får oss lite mat, och sen så blir det en sväng ut. Ha det bra alla.

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards