Alla inlägg under april 2010

Av Bamse och Valle - 24 april 2010 06:02

Imorse vart det tidigt, redan klockan 5 vaknade vi. Kanske inte så kul, för vi kom oss inte i säng före 12 igår kväll. Nu har vi nästan kommit in i huset, spännande med nya rum. Och framför allt spännande med att alla våra saker kommer hit. Vi trodde nog igår att vi bara var och hälsade på. Men insåg igår kväll att det var nog inte så. Det här med att packa upp kartonger visade verkligen att så var inte fallet. Varför skall våra saker in i andras skåpar. Matte skulle gå ut på era bloggar igår kväll. Men hon var så slut så hon orkade inte. Vi ska se till att hon gör det idag. Nu skall vi ta en liten vila. Sen fika och en sväng till stugan. Hörs sen

Här sitter vi mitt i allt och bara hoppas att vi snart ska fara hem.

Vi har ganska mycke snö kvar på baksidan.

Och en skog som man kan springa in i och uträtta sina behov. Här behöver man ingen bajspåse säger Matte.        

Av Bamse och Valle - 23 april 2010 08:30

Igår började ju som sagt var våran flytt. Först så skulle det springas ut och in med en massa saker. Både jag och Valle funderade vad dom höll på med. Det var inte lätt att veta om dom skulle vara inne eller ute. Efter några svängar utan oss, fick vi faktiskt följa med. Oj så spännande det var, fast det var lite skrämmande också. Trappan upp till huset den är gjord så man ser ner på marken. Varken jag eller Valle ville först gå upp. Men eftersom Matte gick in så sprang vi med en himla fart upp. Här var det mycket nytt att upptäcka. Nya dofter och nya rum att kontrollera. Valle han var nog väldigt rädd, för han stod tryckt mot väggen och skakade som ett asplöv. Jag tror att han tänkte att här vill jag inte vara ensam. Men det kommer han ju inte, hela familjen ska ju bo här. Vi hann inte flytta allt, så vi har sovit en sista natt i lägenheten. Idag skall det sista köras över. Det är tur att det bara är 1 km mellan lägenheten och huset. För det går fort att hämta nytt. Vårat internet har inte börjat att fungera på det nya stället, och på det gamla funkar det inte heller. Så vi har fått låna datorn på Mattes jobb :) Vi återkommer i eftermiddags/kväll med mer information och lite bilder. Ha en bra dag alla

Av Bamse och Valle - 21 april 2010 19:46

Idag har eländet med packandet fortsatt. Nu kan man verkligen inte vara inne. Det är kartonger överallt, det ekar och Matte säger att vi är hela tiden ivägen. Så vi har tillbringat större delen av dagen ute på balkongen. Det har varit ett härligt "vårväder". någon plusgrad, men strålande sol har vi haft hela dagen. Idag har vi verkligen fått visa att vi minsann inte släpper in nån som inte bor här. Det vart nästan synd om stackars pojken. Det kom en kille upp för trappen, gick fram till våran grind. Han pratade i telefonen hela tiden, så han var nog konsentrerad på den. För han upptäckte inte oss förrän vi sa till. Och då menar vi sa till, vi lät som 2 riktiga lejon. Precis som våran pappa Upsi, med mörk bas röst. Vem som helst skulle ju kunna "kissa" på sig om man hört detta. Jamen vad skulle han till vår dörr och göra. Matte kom ut för hon undrade varför vi lät så illa, då stod stackaren där och bad så hemskt mycket om ursäkt. Jag har gått upp i fel trapp, men jag pratade ju i telefonen och uppmärksammade inte att det var fel, ursäkta sa han igen. Ja han lär inte gå fel någon fler gång. Nu så skall vi snart få en sista sväng ut. Imorgon bär det av till det nya huset, spännande vill vi lova. Ha en bra kväll alla

Av Bamse och Valle - 20 april 2010 18:20

Nu börjar det vara tunnsått med att få något skrivet i denna blogg. VI gör ju samma saker varje dag. Vilar tills familjen kommer hem, sen är det mat. Och efter det så skall det fortsättas att packa. Nu får det snart vara slut på detta elände. Det är ju kartonger och säckar överallt. Tur att det bara är 2 dagar kvar tills vi får börja köra över lite till huset. Matte hon har börjat att planera för trädgårn. Hon är ju en sån där blomfantast, hade väldigt många i förra huset. Så nu skall det göras rabatter, som jag och Valle kan hjälpa till med. Undrar om det är nå skoj som skall planteras som är ätbart till exempel. Det vore ju inte dumt. Nu skall vi få gå på en tur, det kan behövas efter dagens lugn. Vi får se om vi skriver något imorgon. Det lär vara fullt upp här i huset. Ha det bra alla.

Av Bamse och Valle - 19 april 2010 19:45

Nu har den sista veckan som vi skall ha i lägenheten börjat. Det packas, tvättas och går an. Vi måste ta tillflykten ut på balkongen, det är alldelens för varmt här inne. Och alla dessa kartonger som också står ivägen. Vi har passat på att vila på förmiddagen för att vi skulle hinna få en lugn stund. För när Matte kom hem då blev det fullt ös. Det ska bli skoj att få komma till ett nytt ställe, med egen gård. Där inga surtanter kan fråga vad vi håller på med. Hoppas det bara blir lite värme så att all snö försvinner och det börjar torka upp. Vi håller med om att vi drar in lite för mycket av sand och jord för tillfället. Men Matte säger att det är inte så stor ide att städa så noggrant. Det får bli till helgen, då det är tomt här. Och framför allt att inte vi är i vägen. Ha en bra kväll alla.

Av Bamse och Valle - 18 april 2010 18:16

Det var inge kul alls ute, när man vaknade imorse. Vitt, vitt och åter vitt. Det har väl kommit 7 cm med nysnö sen igår kväll. Man trodde att våren, sommaren och hösten hade hoppats över.

 

Det här är bilder som Matte tog igår kväll. Där gräsmattan eller gråmattan som den såg ut. Var framme är det nu snö igen.

Ja det vart en tur ut till stugan iallafall.  

Snön ligger vit som ett täcke.

Alla renlortar hade snöat över. Oj så trist vi som trodde att vi skulle få några mumsbitar.

Valle hittade en förkolnad pinne som han hade väldigt skoj med.

 

Kolla bara vad snö som kommit. Inte ett enda spår efter älgskiten vi hittade igår. Och lingonriset syns knappt.

Var ju tvungen att hjälpa Valle med skogsbruket.

     

Det där var en konstig manick. En sån har vi inte sett tidigare. Men den används då inte isen varken bär eller brister, kallas visst för svävare.

Ja då har Valle fått en storpinne även idag.

Jag måste nog ta och hjälpa honom att bära den tror jag.

Valle vart ska du, till skogen där jag tycker det är så kul.

Kolla den sitter fast, måste bara dra i den så den kommer lös.

Vänta Valle jag skall hjälpa dig, nä den sitter alldelens för hårt.

 En trött Valle efter lång och jobbig promenad.

Och så var det med att åka hem. Vi vill ju så gärna stanna kvar här ute, har inte förstått det.

Jag har kommit på nå väldigt bra Matte. Jag stannar och vaktar din blomrabatt. Så inte någon kommer och tar dina blommor. Då kan vi väl stanna kvar visst snälla. Nej det vart som det alltid blir hemresa. Fast det var ganska bra, man blir ju så hungrig efter ett hårt pass.

                                      

Av Bamse och Valle - 17 april 2010 15:42

Det är inte klokt vad det vräker ner snö.

    

Av Bamse och Valle - 17 april 2010 15:19

Imorse var det mulet och grått, det var nästan så man undrade om det var askmolnet som låg i luften. Nu snöar det lapphandskar. Men det är April väder säger Husse, då skall det vara så. Skitväder säger vi. Idag vart det inte att åka till stugan direkt på morgonen. Vi hann både jag och Valle bli en aningen irriterade och pipiga. Har dom inte förstått att vi vet när det är helg, och då skall man åka iväg så fort man vaknat. Men nu var det ju så att Husse var lite trött efter gårdagens resa med bil från Västerås till Boden. En nätt sträcka på 106 mil. Vilken himla tur att vi slapp åka med. Vi for ut vid halv 12 tiden, och då vart det bus för hela slanten. Det märks att snön inte har tinat lika mycket vid kusten som inåt landet. Fast på vissa ställen var lingonriset framme.

Mot husväggarna där har all snö farit bort.

   

Vi var bara tvungen att busa det första vi gjorde. Hoppade och skuttade mot varandra.

   

Här har det tinat fram lingonris. Och det bästa av allt det hade även tinat fram renlortarna efter besöken vi hade i höst.

En mäkta stolt lill Valle med storpinne.

Ja då tar vi en språngmarsch till. 

Det har varit kallgrade inatt så skoterspåren var roliga att springa efter.

Här är skogsmästaren i hör person, Valle var mer inne i skogen än utanför.  

Men det är klart, han är ju av den nyfikna sorten som skall kolla allt.

Jag för min del, är av den slöa sorten. Tycker mest om att gå i lugn takt och ligga och titta på Valles upptåg. 

Det är likabra att stå på plogkarmen och vänta på honom. 

Valle trodde nog att han kunde skrämma mig med att hoppa till.  

Och så tar fegisen alltid och biter mig i benen eller svansen. Men han brukar få igen. Jag trycker ner honom i snön till slut.

 

Man blir trött av att busa, nu börjar slipsarna hänga ut en bit.

Bamse, Bamse vänta på mig jag kommer nu.

 

Puss på dig Husse. Undrar var Valle tog vägen.

Han drog väl till skogs igen.

Nej du Bamse har kommer jag, passa dig så jag inte tar tag i svansen. Jag är tätt bakom dig nu.

Hem det kan ni glömma, jag har hittat en hel hög med älglortar. Så här stannar jag. 

Och mig får ni inte heller med, kom tillbaka imorgon. Nej det blev som det alltid gör, det slutade med att vi var tvungen att hoppa upp i kofferten. Men vi skall ut imorgon igen. Ha en bra lördag alla.                                         

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards