Alla inlägg under juni 2010

Av Bamse och Valle - 11 juni 2010 19:25

I morse var vi då inte så vidare värst populära. Vi vart utsläppta 20 i 6, det första vi gjorde var att smita. Dom hittade igen oss 20 i 7, då hade vi nog varit på en lång upptäcksfärd. Och vart skall vi då inte tala om har vi bestämt. Det vart raka spåret in, och vi visade faktiskt att vi visste att vi gjort nått man inte ska. Vi låg med huvudena ner och bara tittade lite förskitigt på dom. Det som var bra tyckte Matte, att sjusovarna i vårat hus fick kliva upp lika tidigt som henne en morgon. Vi har tagit det lugnt fram tills det Husse och Matte kom hem från jobbet. Då vart det fart. Vi visste ju att vi skulle iväg till stugan då. Vi var ute på balkongen då vi fick besök av en granne, han fick en riktigt utskällning av oss. Husse kom ut för att be oss vara tysta, då upptäckte han en sak mellan mina (Bamses) ögon. En fästing, tänk den hade nog hoppat på mig imorse för att visa att det inte var så bra gjort. Man ska inte smita som Matte säger. Ja det vart att packa och fara ut till stugan, vi har ju haft +22 grader och strålande sol hela dagen. Det var dock inte så varmt här ute vid havet, +18 men skönt att bada. Det har vi hunnit med flera gånger, vi har ju inte fått svalka av oss på hela veckan. Det blir inga bilder har Matte bestämt. Det tog en kvart att logga in sig på sidan, och för att inte prata om att ladda upp bilderna. Nej dom kommer in på söndag då vi kommit hem. Ha en bra fredag kväll alla kompisar.PS här ute gör det inget att man tar sig en egen promenad DS.

 

 

 

Av Bamse och Valle - 10 juni 2010 18:14

Imorse var det tröttheten själv här i huset. Valle han var snabb på att gå före 6, men jag Bamse ville inte gå ut förrän klockan var 9. Man kan ju få ha sovmorgon någon gång tycker jag. Sen har det inte blivit så mycket gjort under förmiddagen. När Matte kom hem klockan 2 så fick vi följa med henne ut. Vi har väldigt fint väder idag, har varit +23, och nu är det +17. Vi kanske kommer att få sommar hos oss också. Matte skulle ta upp mera maskrosor, undrar vad det är för fel på dom. Dom är ju gula och fina tycker vi, men hon for runt som ett jehu med sitt maskros järn. En hel skottkärra blev det idag också. Och en massa hål, så gräsmattan ser ut som om vi haft mullvader här. Nu ska det bara ut lite ny jord säger hon, då kommer allt att bli bra igen. Nu har vi precis ätit, ska ta en vila och sen ut igen. Hoppas vädret består så att det blir en sväng till stugan, med övernattning i helgen. Men tittar man på vädret skall det vara regn både lördag och söndag, och drygt +10 grader. Det är inge skoj att vara där ute då. Ni får hålla tummar och tassar för att det blir bra väder. Ha det gott alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 8 juni 2010 18:29

Kanske sommaren också kommer till oss här uppe. Idag har det varit sol nästan hela dagen, kanske inte så varmt +13 grader. Men det har iallafall inte regnat. Nu märks det att det är sista veckan för skolbarnen. Lill Husse han är ledig, så vi behöver inte vara ensamna på dagarna. Känns ganska bra. I eftermiddags så var vi på en lite längre promenad. I skogen och efter gångbanan, rätt som det var så hittade vi en myrstack. Oj så intressant den var, kanske inte så välkomna av myrorna. Men nosa det skulle vi i den. Gick hem, matte tog fram dammsugaren. Och Valle som ser den som det värsta monstret flög som en pil upp i deras säng. Ja du få ligga där sa Matte, vilket hon kanske inte skulle ha sagt. När hon var klar med maskinen, så ville hon ju prata med Valle en stund. Så hon la sig med honom i sängen, och vet ni det kröp myror över hela överkastet. Dom hade hoppat upp på honom från myrstacken, och studsade av när han hoppade upp i sängen. Tänk om hon inte upptäckt dom så fort, då hade hon haft dom i hela sängen. Och sen hade dom krypit in i hennes bralla då hon sov tror vi. VIlken upplevelse det hade varit att få se. Nä nu åkte maskinen fram igen, och alla sängkläder ut. Sen for dammsugspåsen i soptunnan, inga fler myror i sängen tack sa hon. Ja vi får hålla oss från såna stackar tror vi, annars får vi nog aldrig prova deras säng igen. Ha det gott alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 7 juni 2010 19:33

Ja nu är det arbetsvecka igen. Det innebär lite ensam tid för mig och Valle. Det brukar vi behöva efter helgernas bravader, trots att denna helg inte har varit allt för tung. Vi har ju inte haft så vidare bra väder, känner vi att det behövs lite vila. Fast idag vart det inte värst länge. Lill Husse var hemma till klockan halv 12, och Lill Matte kom från sitt jobb klockan 1. Sen kom Matte hem kvart över 2. Och det första hon nästan gör är att plocka fram den där hemska väskan igen. Är det ingen hejd på allt resande för denna tid kan man ju undra. Nej nu är det Stockholm igen för Husse, fram till onsdag ska han vara där. Sen hemma några dagar för att åka till Borlänge. Men sen ska han visst inte fara iväg på ett tag, säger han nu ja men det får vi allt syna tror vi. Nu jobbar bara Matte denna och nästa vecka, sen har hon semester i 7 veckor med oss. Om ni visste vad vi skall rå om henne den tiden. Och vad mycke tid vi skall tillbringa i stugan. Nu skall vi ut på en liten tur, ha det bra alla.

    

Av Bamse och Valle - 6 juni 2010 19:54

Idag tog vi oss faktiskt en sovmorgon, ända till halv 9. Vi hade faktiskt varit ute en sväng redan vid 5 tiden, men kunde somna om. Efter morgonfikar bar det av till stugan. Det skulle sättas ut lite trädgårdsmöbler, och Husse hade ett lås till bodan som han skulle fixa. Bus och bad har vi hunnit med. Och en promenad. Det blev inte så många kort, Dum Matte hade glömt att ladda batteriet till kameran. Så hips vips tog det slut. Och vi som hade fått upp spår efter 2 andra hundar. Vi har även hunnit med lite här hemma på tomten, med att kasta bort en gammal bro, och lite slitna däck. Nu börjar det att se bra ut på baksidan. Vi skall bara fälla lite mera träd och ta bort gamla stubbar. Ha det bra alla.

 

 

 

Här hade vi precis fått upp spåret efter 2 gråhundar. Det bar iväg med en väldig fart för Valle in i skogen. Men tyvärr inga kort blev det.  

Av Bamse och Valle - 5 juni 2010 18:09

Idag har det varit ett konstigt väder. Först hade vi solsken, efter 5 minuter så vräkte regnet ner. Så har det fortsatt hela dagen. Trots det skit väder som varit, så tog vi oss en sväng till stugan. Man var ju bara tvungen att få springa av sig en lite stund. Och svalka kroppen i vattnet, Matte hann också rensa lite kottar från rabatterna. Nu har hennes växter kommit upp riktigt bra. Nu ska det bara kompletteras upp lite grann. Nu har man precis ätit mat, det vart ris, sparris och Röding mycket gott. Ris fick vi för att våra magar inte riktigt varit så bra idag, sparris för att vi hittade något som vi inte skulle äta. Och så fick man smaka av maten som våra människor ätit, Röding med kokt potatis mycket smarrigt. Ha en bra kväll alla kompisar.

 Här går det undan. Akta er så vi inte springer på er. 

Hej och hå

Ja då var det dags för Valles simträning. Han får simma ut och hämta pinnarna så står jag kvar och väntar.

Bra brorsan då går vi upp på land.

 

Ja visst är vi snyggast, det vet vi ju redan.

Vänta Valle jag vill också låna dummisen.

Nej du Bamse den skall jag ha alldelens själv.

Vad var det som lät, kan det ha varit en hare.

Lurad Valle där lurade jag dig allt.

 Vad gjorde du tog du min dummis. 

Snygg Bamse

Men vänta på mig, inte kan ni ju bara gå iväg så där.

Bamse jag kommer i väldig fart.

Den här skylten stod inne i skogen. Gäller då inte Valle.

Ska vi kolla vem som vinner.

Våran skogsmulle Valle i hög person.

Och så tar vi en sista race med bus innan vi skall åka hem.

                                            

Av Bamse och Valle - 3 juni 2010 17:58

Idag kan man verkligen kalla vädret för "skitväder". Det har nu regnat till och från,  fast mest till hela dagen. Man hinner inte ens ut så är man genomblöt. Vi luktar numera som riktiga ullsockor, och dom brukar inte lukta så gott då dom är blöta. Matte hon torkar och torkar, inte blir det mycke bättre. Hon skulle låna Lill Mattes hårtork. Men hon är ju på resande fot, och har tagit med sig den. Så det vart inget av det. Ja vi får väl torka av oss själva istället, fast det kommer att ta tid. Under tiden våra människor varit på jobb och skola, har vi passat på att låna deras sköna sängar. Lill Husse hann ta kort på oss då han kom hem. Det var ju som sagt var före det vi varit ute, efter har vi inte ens fått gå i närheten av dom. Ha en bra kväll alla.

   

   

Fast här hade jag Bamse faktiskt varit ute en sväng det syns i min panna, att håret är lite blött. Ja han får skylla sig själv Lill Husse som bäddar ner mig i sin säng.     

Av Bamse och Valle - 2 juni 2010 19:54

Gårdagen gick i surhetens tecken, vi gillar inte alls denna skitväska. Vi skulle kunna se till att den försvann, och det långt bort från vårat hus. Efter en lugn dag med inte mycket utgång. Kom då den första av resenärerna hem. Vi höll totalt på att ta ner henne. Men vi kan ju inte rå för att vi blir så fruktansvärt glada. Sen några timmar senare så kom Husse, och lika glad fick man bli igen. Nu skall vi låsa fast dom i huset har vi bestämt. Fast Husse kom på en bra ide tyckte han, att vi skulle följa med till Borlänge nästa vecka. "Så kankse ni träffar Älsa och Ästher" skulle väl vara skoj. Jo det skulle det, men en hemskt lång resa skulle det bli. Vi får se om vi orkar. Nu skall vi ta hand om familjen. Vi hörs imorgon.

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards