Alla inlägg under juli 2010

Av Bamse och Valle - 18 juli 2010 09:57

Igår var det en riktigt bra dag för oss fyrfotingar. Inte regn men mulet, och inte allt för varmt. Vi tillbringade förmiddagen hemma med att måla färdigt i tvättstugan, kanske inte att jag och Valle var dom bästa målarna. Men Matte och Husse var duktiga på det. Jag Bamse låg mest och tittade på, drog min päls efter väggen så det vart vita fläckar. Kanske inte det smartaste, men det var var vattenlöslig färg så den gick att ta bort. Sen bar det av till stugan, vi var ju bara tvungen att säga hejdå till brudarna. Rissla hon lät idag som en visselpipa då vi hoppade ur bilen, så glad vart hon att se oss. Dom andra 2 har väl vant sig vid oss, så det var inga större problem att träffa oss. Det vart bus och bad, och mycket skoj.

Undrar om man törs fram till Wilma, nu lät hon så där illa igen.

Vad är det här? Bara vatten, och jag som trodde att det var det där köttet som luktar så gott.

Kanske om du är försiktigt att du kan få lukta på mig.

    

Kolla vilka vågor, vi måste bara ner och bada.

Undrar vart dom kommer ifrån? Från en stor båt säger Matte.

Mycket konstigt tycker Valle, han har nog inte sett sådana tidigare.     

Men vi hjälper Nelly att fånga dom istället.

Ska ni åka hem nu undrar Wilma? Skönt slipper man ha er snosande i sin rumpa. Nu åker Wilma, Nelly och Rissla 50 mil norrut, och sen ner över Norge för att ta sig hem till Stockholm. Hoppas att dom får en bra resa hem.              

Av Bamse och Valle - 16 juli 2010 19:14

Idag har det busats 2 gånger. Först fick vi besök hemma av brudarna. Idag var det lite mindre morr på oss, dom har nog insett att vi inte alls är farliga. Sen bar det av ut till stugan. Då fick vi en hjärtligt välkomnande av Rissla, hon bara tjöt då hon såg oss. Dom andra 2 var väl kanske inte lika förtjusta men vi fick du inte morr på oss. Nu har nog Valle fått tillbaka sin matlust. Vi fick lite special kost igår, kulor utblandat med rå köttfärs, mums fillibabba vill vi lova. Idag åt han till och med upp Risslas mat, och nu ikväll en laddning till. Då har han nog inte fått i sig något dåligt som vi trott. Fästingar det har vi hittat mera av, nu var det Nelly som hade 2 stycken på sig. Men hennes Matte sa att det var Stockholms fästingar som dom tagit med sig. Hoppas att dom tog livet av dom så vi inte får såna också här uppe. Nu känner vi oss lite trötta ska ta och inta ryggläge. Ha det bra alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 15 juli 2010 21:41

Idag bara det av till stugan. Vi for ut redan vid 12 tiden, fast vi inte skulle äta före klockan 5. Vi var bara så nyfikna på dessa 3 tjejer som hade kommit dit. Kändes ganska konstigt att dom fick vara där, men inte vi. Det är ju vårat ställe här på jorden. Wilma hon var lika sur på oss som i fjol, Nelly hon kunde inte låta bli att bjuda ut sig. Och när man kom i närheten ja då morrade hon på oss. Rissla den nyaste av tjejerna, hon var riktigt rolig att leka med. Men hon kanske gillar killar så av henne vart vi inte utskällda. Nelly hon har mest fått sitta i sin lina. Hon kan stå timmar nere vid stranden och försöka att jaga vågorna. Och kontaktbar är hon inte heller, så hennes Matte beslutade att hon skulle sitta fast en stund. Inte kul när vi andra fick vara nere och bada. Vi har badat och busat hela dagen, så man kan säga att vi är 5 trötta saker ikväll.

 Wilma var tvungen att vara i koppel först.  Nelly och Rissla tyckte nog att vi luktade gott, för dom nosade som bara den där vi gått. 

Här ser man att Nelly fått bli fast i en lina.

Men ni måste ju förstå träffar man på en snäll tje, måste man ju bara få lukta dom där bak.   

Och hon verkade ju inte ha nått emot det heller. Inget morrande alls.

Ja visst är det kul att bada om man är fler.   Jaga varandra är också roligare. 

Man Matte fattar du inte det är skoj att vara i vattnet.

 Ja då var det dags för en simtur.   

Men vadå hon är snabbare än Valle på att simma. Hon hann före för att hämta pinnen.

   Hurra nu är vi fyra i badet. Wilma skynda dig så blir vi 5.   Undrar vart pinnen tog vägen?  Är det nån som ser den?  Varken Rissla, jag eller Valle hittade den. Ändå låg den framför oss.  Här jagar Nelly sina vågor. 

Hörni det kommer en pinne till, skynda er.          

Av Bamse och Valle - 13 juli 2010 20:01

Morgonen började varmt, lika varmt som igår. Men vid 11 tiden drog det in mörka moln. Och sen kom regnet, det vart skönt väder efter detta. Men nu hotar dom med att det skall komma tillbaka imorgon. Och brudarna som ska komma upp till oss imorgon. Oj så varmt det kommer att bli för dom i bilen. Det kommer att ta tid att köra upp, för ni kommer att få stanna och bada många, många gånger. Idag har jag Valle haft lite mera matlust, har ätit rikitgt bra. Det kan ju bero på att det inte varit lika varmt. Nu har Bamse parkerat sig nere i pingisrummet i källaren, jag Valle ligger i sovrummet där fläkten är på. Vi ska snart ut på en tur, men våran granne håller på att köra bort lite ris. Så Matte säger att vi får vänta en stund. Hon vill inte ha all ris som han kör bort, tillbaka på vår tomt. Vi älskar ju pinnar och ris.

Av Bamse och Valle - 12 juli 2010 18:23

Värmen den bara fortsätter. Nu är klockan snart halv 7 och vi har fortfarande över +25 grader. Forstätter detta kommer vi nog att ha en tropiskt natt. Men framför allt väldigt varmt att sova. Vi har varmare inne än ute för tillfället.

Den övre visar temperaturen ute, och den nedre inne. Inte undra på att grabbarna flytt ner till källaren.  

Av Bamse och Valle - 12 juli 2010 17:24

Ja idag vart det varmt. Det är nu +25,3, och har nog varit som varmast tror vi över +28. Inge kul att vara hund vill vi lova. Men vi har fått duscha flera gånger med vattenslangen. Och till sist så tog vi till flykten ner till våran kalla källare. Där är det svalt och skönt. Till och med Valle gick frivilligt ner. Han brukar total vägra då det gäller att gå i trappor. Men han könde nog också att det var skönast att ligga och vila där nere. Vi har inte ens brytt oss om att Matte och Husse gick upp. Nej vi stannade kvar nere i kylan. Hoppas det blir lite svalare imorgon, annars får vi ta oss en utflykt för att svalka oss ordentligt i stugan. Till och med Matte har hotat med bad idag. Och då vill det säga att det varit varmt. Nu ska vi försöka oss på att äta lite, men det har inte smakat så vidare i denna värme. Ha det alla kompisar.

Man har försökt söka sig till all skugga man hitta  

Av Bamse och Valle - 11 juli 2010 19:37

Idag har det nästan varit olidligt hett. Man har varken orkat busa eller äta. Och det skall visst fortsätta så hela veckan. Och till råga på allt, var vi tvungen att fara hem till huset. Det för att vi skall få besök av Husses syster ute i stugan. Då har vi inte plats för alla människor och djur. Men vi ska ju fara ut så vi får träffa dessa 3 golden damer. Få se om dom är lika sura som i fjol. Då vart man utskälld det första då vi kom ut. Dom stannar inte så länge denna gång, bara några dagar. Så det är bäst att passa på att träffa dom så fort dom kommit upp. Tycker nästan synd om dom. Ska ju åka ända från Stockholm. Och blir det så här varmt, är det ju inge skoj att sitta i en bil. Men dom brukar stanna flera gånger för att få sig lite bad. Nu ska vi gå ut en sväng. Ha det bra alla kompisar.

    

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards