Alla inlägg under juli 2010

Av Bamse och Valle - 9 juli 2010 18:15

Inatt har det vräkt ner regn, och gjorde så även imorse. Sen slutade det så det kom nästan bara duggregn. Vi bestämde oss för att fara hem till huset, för att klippa gräsmattan. Och det var välbehövligt, den var väl ca 1dm hög. Sen vart det att resa tillbaka till stugan, vi skulle ju få dambesök. Senja våran förra granne skulle komma ut. Och så skoj det var att få träffa henne igen. Lika snabb som tidigare, det bara flög grästorvor då hon vände på gräsmattan. Man kan nu säga att det är 2 herrar här som är slut, och förmodligen en dam i Boden också. Nu skall det ätas mat, sen så kommer det att bli ryggläge. Ha det bra alla kompisar.

 

         

Av Bamse och Valle - 8 juli 2010 18:52

Nu har nog min Apa fått göra sitt tror vi. För tillf'ället är det en slem propp säger Matte. Blöt och sur och luktar "Apa", hur nu dom luktar riktigt det vet ju vi inte. Så snälla någon om ni hittar en i vårt avlånga land meddela våran Matte. Kommer ett nytt kort inom kort, vi hittade inget bra så vi får ta ett nytt. 

En sån här med mössa och ca 40-45 cm stor, med pip i benen och ett bröl som Matte säger i magen.   

Nu till dagen som varit varm och skön. Mycket bad har det också blivit. Idag tordes jag Bamse vara ute så att det gick vatten över min rygg. Skönt var det också minsann. Sen har det varit mycke bus också, vi har jagat kråkor och fiskmåsar. Undrar om dom tycker bättre om våra kulor än fisk måsarna. Den var himla förtjust i våran matskål. Nu skall vi sitta och titta ut över vattnet, det kommer väldigt fina båtar just för tillfället. Ha det bra alla kompisar.

    

Av Bamse och Valle - 8 juli 2010 09:07

Idag kommer det att bli varmt, strålande solsken och + 20 grader. Och klockan är 9 (fast den är ju bara 8 egentligen). Det är tur att vi är i stugan så man kan tillbringa sin dag i vattnet. Igår fick Husse använda den lilla båten för att Bamse skulle ta sig ut för att simma. Men han gick bara runt i vattnet. Jag Valle däremot har inget emot att simma, det är bara att kasta ut en pinne så far jag.

Det hjälpte inte ens med att bjuda Bamse på godis, han simmade ändå inte.

Valle han till och med hoppade från bryggan ner i vattnet. Matte hann inte med att foto så förskräckt vart hon.

Det är så här Bamse gör, står och väntar tills jag Valle har simmat ut och hämtat pinnarna.

Inte ens blöt på ryggen är man.

           

Av Bamse och Valle - 7 juli 2010 22:36

Morgonen startade med regn och mulet. Kändes inge kul att var i stugan. Men vi for hem för att fylla på vatten och hämta lite skor. när vi kom ut så sken solen, vi har nu + 18grader. Mattte började att kamma  ut toverna i Vallles öra, och vad hittade hon där jo denna äckliga sak.

Och stor som bara den var den. Fick ett snurrjuck efter det  vi tog bort fanskapet.

             

Av Bamse och Valle - 6 juli 2010 19:38

Idag har det varit varmt, och då menar vi varmt hela +26 grader. Inge skoj alls att vara hemma i denna värme. Men vi var ju tvugna att ta en dag till hemma i huset. Matte hon har varit på kurs i Piteå idag, och det på sin semester. Men nu säger hon att det skall bli stugan för hela slanten. Det första vi upptäckte då vi kom ut. En hare hade ätit upp alla blommor i krukorna. Det var ju bara penseer så vi får sätta några nya fina saker. Och det skall vi göra imorgon, sen så ska vi bara slappa ute på bryggan säger hon. Bryggan är väl inte vårat favorit ställe, det är ju nere i vattnet. Men vi får hålla dom sällskap iallafall. Nu skall vi ut och se om vi hittar denna hare. Vi har nog känt av hans spår. Ha det alla vänner.

    

Av Bamse och Valle - 5 juli 2010 19:49

Idag har det inte varit allt för tugnt. Vi har mest legat och tittat på. Det känns i kroppen att det var en ruschig eftermiddag igår. Men har man inte fått vara till stugan på hela helgen, måste man ju ta igen allt. Idag har det varit den stora tvätt och städdagen. Inte för att vi har varit allt för hjälpsamma, utan det är ju Matte som fått göra allt. Sen så har man tänkt lite på den stackars lilla vovven som fick avsluta sitt liv så tragisk. Bara för att dennes Matte och Husse inte hade mera förstånd. Imorgon så skall det lagas lite mat till Lill Husse, hoppas det blir något som vi kan få smaka på. Idag gjorde Matte köttbullar, men inte gav snål tanten oss några. Hon hade satt lök i varenda en, kunde hon inte ha gjort några utan. Nej det vart kulor med lite kokad köttfärs, smakade väl sådär. Man har som ingen matlust då det är så här varmt. Nu ska vi ut på span, dom där boxrarna passerade just. Ha en fortsatt bra dag alla.

    

Av Bamse och Valle - 4 juli 2010 21:42

TidpunktUte Temp.VäderBil Temp.
08.30+14Skugga+19
09.30+18Skugga+38
10.30+20Blandat+47
11.00+20Sol+58
12..00+23Sol+62
13.30+22Sol+85

Så här varmt blir det i bilen för en hund eller katt. Vi har ett skräck exempel från denna helg i Boden. En barnfamilj från Norge lämnade sin hund i bilen, i 4 timmar för att roa sig på Western Farm. Detta utan att öppna ett enda fönster. Det var +25 grader ute, jag hur varmt tror ni denna hund hade inne i bilen. Det slutade tragiskt med att hunden var död då dom kom ut, konstigt eller?????????????????????? Man blir helt kall då man läser om sådant i tidningen, har inte fok mera vett i huvudet!!!!!!!!!!!!!!

Av Bamse och Valle - 4 juli 2010 19:17

I helgen har det ju som sagt var varit varmt. Det var skönt att avsluta helgen med bad och bus i stugan. Fast det vart ett rktigt skit väder. Vi hann knappt kommar till stugan så började regnet att vräka ner. Men det gjorde ingenting, nu skulle det badas. Nu ska det snart bli så att vi är där ute varje dag. För till veckan skulle det vara runt +25 grader varje dag. Då kan man ju inte för allt i världen vara inne i stan. Nu har Matte och Husse lovat att det skall dröja tills dom ska packa denna hemska väska igen. Det får vi verkligen hoppas att dom lovar också. Man få ju bli så sur på dom, då det skall åkas bort utan oss. Fast denna gång var det skönt att slippa följa med, dom har ju haft över +30 grader där dom varit. Matte sa att det var en pina att sitta inne i kyrkan, kanske inte så mycket för henne. Men för Husse som hade kostym på sig, plus alla andra han människor som också hade kostym. Dom hade iallafall en väldig trevlig dag igår med vigsel och bröllopsfest. När vi hade kommit hem från stugan, så strök Husse mig Bamse över nosen, och vad tror ni han hittade. Jo en till fästing, nu är det den 3;e som dom får ta bort från mig. dom måste kolla om det finns fästing halsband som vi kan ha. Nu skall vi få gå ut, för nu lyser solen igen. Ha en bra kväll alla kompisar.

Klart Valle vi skall ta en svängom.

Du det var väl inte riktigt så jag menade, det skall ju gå lugnt till. Inget hoppande, eller är det disco vi skall dansa?

Vi lovar ta det lugnt.

Nehä då tar vi en tur till vattnet istället.

Bamse kom det var jätteskönt.

Bamse en pinne, skynda dig.

Det passar så bra att jag står och väntar tills du kommer med pinnen.

Kolla du simmar ju precis lika bra utan mig.

Så där nu kan jag gå fram till dig och hämta den.

Det gick ju bara fin fint, nu slapp jag ju bli blöt om huvudet också.

Vad är det som händer, flög det ut en pinne till. Den skall jag vara först på. Nu kommer jag Valle med stora simtag.

Där ser ni jag kan visst simma.

Och jag kan även blöta huvudet vad än ni säger

Vi måste bara ta en snabb rusch till. Kameran hinner inte alls med i backarna. 

Och hej och hå vad det går nedför backen.                                         

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards