Alla inlägg under oktober 2010

Av Bamse och Valle - 19 oktober 2010 20:11

Ja dessa dagar har flytit på i det bästa tecken vi vet. Vi blir uppassade dygnet runt. Detta kan ju bero på att Lill Matte bor nu hemma hos oss ett par dagar, och Lill Husse har fått influensan. Han är väl inte av den sällskapliga typen, feber och ont i kroppen. Men Lill Matte ägnar all tid hon kan åt oss. Ja det är ju för att hon inte sovit hemma på ett tag. Vi har mys hela mornarna, man har inte ens lust att gå ut. Sen kommer ju Matte hem vid 3 tiden. Då har vi henne som sällskap. Om det ändå hade fått vara så här hela tiden. Matte säger varje morgon att hon ska på jobbet för att tjäna pengar till grisknorrar och godis åt oss. Så det är bäst att hon jobbar på, för sånt vill vi inte vara utan. Nu har Husse precis kommit hem från en resa till Stockholm. Hoppas att det dröjer tills nästa gång han ska iväg. Vi hatar ju bara denna väska så mycket. Nu är det bara 2 dagar kvar att ta min öron medicin, men ni ska veta att jag är duktig. Jag hoppar upp i soffan och lägger mitt huvud på armstödet. Så att det ska lätt gå att droppa dom 5 droppar som ska in i örat. Vi behöver inte heller ta av den där hemska vätskan först. För nu är mina öron super rena. Nu ska vi bara använda den 1 gång i veckan. Det får man väl stå ut med. Ha det bra alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 17 oktober 2010 20:02

Efter en långpromenad i skogen och upp och ner för ett berg så bar det av hem. Idag skulle det vara en sån där dag som vi inte gillar nå vidare. Det skulle ju först sättas medicin i mina öron. Det funkar väldans bra, nu försöker jag ínte alls att springa och gömma mig. Men sen skulle det klippas både klor och hår på tassarna. För mig Bamse är ju detta ingen konst jag brukar ju hålla upp tassen. Valle däremot han hatar verkligen detta. Gör allt för att sätta tassarna någon annanstans. Dom får nästan med våld hålla honom still. Nu gick det ju bra som det alltid gör. Man vart ju snygg, och framför allt så fastnar det inte så mycket snö under våra tassar efter detta. Vi har även haft matbesök idag, Lill Matte. Och så kanske hon skall flytta hem till oss ett tag. Hennes lägenhet skall målas och taperseras om. Och då kan man ju inte bo mitt i alltihop. Ja vi får väl se till henne också, vi är ju duktiga på att vakta våra människor. Nu är det snart dags för sängen. Det känns i kroppen att vi sprungit upp och ner för ett stort berg idag. Och imorgon börjar ju en ny arbetsvecka, så man måste vara utvilad. Nu jobbar bara Matte 2 veckor till, sen har hon ledigt en vecka. Det ska bli skönt. Ha det bra alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 16 oktober 2010 20:25

Tänk snön ligger fortfarande kvar, oj om ni visste vad vi busat i den idag. Vi är hel slut.

Matte och Husse har haft fullt upp med att få trappen ner till källaren vit. Då har vi minsann passat på att busa allt det vi kunnat. Man har ju inte velat vara inne för att det låtit av slipen. Och sen luktat illa av målarfärgen.

 Det här är lill Valle, trött och blött efter brottningsmatchen i snön.

Mattes och Husses säng det är det bästa han har som sovplats.

Här har ni mig i soffan.

Och vad sa du Matte skulle jag titta på dig, okej då.

Imorgon skall vi försöka ta oss till stugan för att kunna spinga i skogen en stund. Ha det bra alla kompisar  

        

Av Bamse och Valle - 15 oktober 2010 20:18

   Ja vi har fortfarande kvar snön som kom igår. Kan ju bero på att det varit kallgrader både inatt och idag. Men till veckan har dom lovat att det ska bli bättre väder, sol och 5-10 plusgrader. Ingen snö i sikte. Det tycker Matte är bra, hon har inte hunnit att tömma alla blomkrukor än. Och så ska ett träd planteras om. Hoppas att hon inte behöver använda spett för att få ner det. Nu funkar det bra att ta medicinen i örat, jag känner nog att det blir bättre. Och det har det faktiskt blivit. Jag tycker inte alls att det gör så mycke ont när dom skall torka ur det med bomulls tussar. Imorgon har Matte sagt att ingen får väcka upp henne, men vadå det brukar ju vara hon som vöcker upp oss. Vi brukar ju vilja sova länge då det är helg. Hon får faktiskt skylla sig själv som inte kan sova längre än till klockan 6. Vi får väl se vem som är först på tangenterna imorgon. Ha det bra kompisar,


Av Bamse och Valle - 14 oktober 2010 16:06

Inatt har det vräkt ner snö. Fram till klockan 6 hade det kommit 4 centimeter. Och det slutade inte snöa förrens fram emot 11 tiden. Då hade det kommit ca 1 decimeter. Och vad härligt med snö. Man kan fara med nosen framför sig och ploga upp flera gångar. Det fastnar snö i pälsen så man blir ren. Det är ju en sak som inte Matte verkar gilla, men vadå bättre med snö än annan smuts som vi dragit in. Det är ju bara att torka upp det med en trasa. Fast vi håller nog med om att det var inte speciellt bra att vi hoppade upp i sängen imorse. Våra snöklimpar runt benen tinade väldigt fint i deras säng. Den vart blöt och fin. Nu får dom ju bädda rent för andra gången denna vecka. Rena sängkläder är det bästa vi vet. Men oftast hinner dom sätta på överkastet innan vi intar den. Matte säger att hon vill inte ha vinter, utan sommar och varmt. Fast det blir ljusare ute säger hon, det är ju possitivt. Nu skall vi ut en sväng till. Man måste ju springa mer runt i snön medans den ligger kvar. Ha det alla kompisar.

Så här såg det ut strax före 6 imorse. Inte mycke spår efter oss än.

 Härliga tider äntligen snö. 

Kom nu Bamse nu måste vi springa lite till.

Vadå snö på nosen, jag har ju bara sökt lite under ytan. 

Nej det verkar inte finnas något intressant.

Hörru Valle visst är det bra att det kommit lite snö. Bra för våra pälsar tycker jag.           

Av Bamse och Valle - 13 oktober 2010 16:18

Ja vi skulle ju skriva igår och berätta hur det gick för mig och mina öron. Nu behagade ju Bredbandsbolaget att lägga ner sin verksamhet i Boden just igår. Så vi skriver idag istället. Det går ganska bra med min medicin, jag känner att den börjar göra verkan. Så oftast så behöver dom bara hålla fast mig lite grann. Det som är mest hemskt det är kvälls kuren. Först skall detta epi-optic in 1 timme före min medicin. Och det gillar jag inte, om man hade kunnat skaka ut allt ur sina öron hade varit underbart. Nej dom vill att det ska rinna både utanför och inne i örat. Undrar om man skulle hålla fast dom jag och Valle och spruta i lite i deras öron. Dom skulle nog gilla det lika lite som vi. Godis och god mat det finns det gott om. Valle han får också, man ska ju inte vara orättvis. Även om han inte har ont i öronen. Nu inväntar vi Husse, ska ta oss en sväng i skogen här bakom idag. Matte säger att jag får ta det lite lugnt så jag blir frisk fort. Och det lovar jag, för till helgen blir det en sväng till stugan, och då kan man inte vara sjuk. Ha det alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 11 oktober 2010 17:50

Ja inatt har det inte varit så kul för mig Bamse, inte mycke sömn här inte. Det började redan i förra veckan att jag skakade och skakade mitt huvud som ett tok. Dessa hemska örondroppar kom fram, och den flaskans uppsyn gör att man kan springa flera kilometer hemifrån. Men man har ju aldrig några andra val än att sitta fint medans det rinner ner genom öronen och till halsen. Nu trodde Matte och Husse att det skulle bara räcka med att ge mig dessa. Men efter det att Matte varit hem på sin lunch, så bestämdes det att jag skulle till djursjukhuset. Hon fick nämligen inte ens nudda mitt öra, så ont hade jag. Vi skulle vara där 1445, men vi fick inte komma in förräns 4. Ett himla väntande med en massa hundar och katter som kom och gick. Och som man inte ens fick hälsa på, jo en som morrade som bara den och visade sina tänder. Han var ungefär lika stor hela han som mitt huvud. Sen träffade vi på en tjej som hade en Leonberger tik. Hon sa att vi var av den snällaste sorten hon visste. Tänk vad rätt hon har. Nu har vi fått en grisknorr, och skall ut för att äta upp den. Sen blir det den där hemska medicinen i örat. Och det ska dom hålla på med i 7 dagar. Ha det bra alla kompisar.

Nu säger dom att jag får sitta i soffan, för att det är så synd om mig  

Av Bamse och Valle - 9 oktober 2010 17:21

Idag har det varit en solig och varm höstdag. Vi har hunnit med att vara en sväng till stugan. Badat våra tassar och busat runt. Sen har vi varit ute på baksidan. Vi var tvungen att kolla när Husse och vära grannar kapade ner lite träd. Det är inget som vi gillar den där hemska motorsågen. Låter och luktar så illa, och så sprutar det en massa små trädbitar från den. Det var bättre att hälpa Matte med krattningen, fast det att lägga sig mitt i högen gillade hon inte. Nu ska vi ta en liten vilostund. Sen kanske det blir lite mat över till oss också. Ha det alla kompisar.

 Vallde hittade en rot i skogen. 

Vilken stil han har, med rumpan högt upp i luften.

Jag tog det ganska lugnt.      

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards