Alla inlägg under november 2010

Av Bamse och Valle - 8 november 2010 18:48

Ja i helgen då kom snön och kylan till oss. På lördag då snöade det så att det är alldelens vitt överallt, oj så bra nu kanske vi inte drar in lika mycket smuts nå mer. Idag har det blivit kallt också, hela -13 grader har vi nu. Helgen den har varit lugn för oss. Vi har ju haft 2 sjusovare med oss. Inga längre utflykter, och väldigt mycke sovande säger Matte att det ser ut att ha blivit. Vadå vi hade lite överskotts energi när dom kom hem. Men det var ju mest av glädje. Matte och Husse dom har ju varit i Köln. Husse för att vara med på Taxi mässa, och Matte bara för att få se ett annat land säger hon. Och dom har då fått se stora saker. Köln Domen, en jätte kyrka. Här kommer lite kort.

  

Ett jättetorn. Husse säger att när han var här för 2 år sen höll dom också på med renovering. Den verkar aldrig ta slut.

 

Det här är mitten tornet. Man ser hon små folket är

Matte säger att hon fick hålla kameran nästan rakt upp o luften för att få med toppen.

   

Man skulle verkligen inte vilja vara där högst uppe.

Mosaik golv, med underbara bilder

Helt fantastiska fönster.

 Takhöjden inte alla illa

Orgeln ser ut som en miniatyr.

 


      

Inte lätt att få med både Husse och tornet.

Nu skall vi ut på bus, det är roligt med snö.      

Av Bamse och Valle - 4 november 2010 16:01

Idag har det äntligen kommit lite vitt på backen. Det ligger väl 1cm, men det gör skillnad. Det ser mycke ljusare ut, och framför allt får vi hoppas att all lera nu fryser fast. Igår kväll så fick vi en lång promenad med Lill Husse och hans kompis med hund. Det var en dvärg Collie, om ni visste vad skoj det var att kunna promenera med en kompis. Vi hade tänkt gå runt träsket, men Matte ringde hem oss efter en och en halv timme. Då hade vi inte ens kommit halvvägs. Det hade blivit en nätt promenad. Och betydligt tröttare hade vi varit än det vi varit idag. Nu hörs vi kanske inte förrräns på söndag. Våran sekreterare ska ju fara med Husse till Köln. Och våra tassar är alldelens för klumpiga för hennes tangenter. Ha en bra allhelgona helg alla om vi inte hörs.

Det vart en suddig bild. Men vi ska försöka ta ngn annan som ser bättre ut.

  

Av Bamse och Valle - 3 november 2010 08:28

Vi kallas numera för 2 vargar. Ni skulle ha hört hur vi lät då grannen passerade i mörkret med sina boxrar. Inte vackra alls, säger Matte. Man ska visst inte göra så. Den lilla av dom hon slank innanför vårat staket som en vessla. Så henne fick Valle ta sig en lukt på. Igår så var vi dom ju och satte upp hyllor och speglar i Lill Mattes lägenhet. Vi fick stanna hemma, och det var nog tur. Dom använde den där borren som bara tjuter i våra äron, slagborr heter den visst. Sen så flöt dagen på i det inte allt för fina vädret. En längre promenad med Matte, och sen så försökte vi att hjälpa henne med städningen. Vi kan inte förstå varför hon säger att vi är ivägen hela tiden. Vadå vi vill ju kolla så att allt skräp åker in i dammsugaren. Idag kommer det att bli en riktig innedag. Regnet har öst ner hela natten och morgonen. Det vart en snabb tur ut, och sen in för att fortsätta vila. Nu ska vi snart morgon fika, kanske man får sig en smakbit. Sen ska det fortsättas att städas. Dom åker ju imorgon Matte och Husse till Köln. Ha det alla

Nu längtar man tills det blir sånt här bus i snön. Vi gillar inte slask väder.  

Av Bamse och Valle - 1 november 2010 18:32

Ja då har vi haft 1;a dagen med en del av familjen hemma. Det vart ingen längre sovmorgon, klockan 6 var det dags för utgång. Och vi som lovade att det skulle få sovas imorse. Den som däremot har kunnat sova idag är Lill Husse, han klev väl upp klockan halv 3. Inte undra på att det vart en sån sovmorgon för honom, han kom väl hem halv 4 imorse. Det hade visst varit en filmkväll med några kompisar. Undrar hur dom orkar sitta uppe och titta på TV så länge. Vi har hunnit med bus och en längre promenad med Matte före det hon var tvungen att åka iväg på sitt jobb. Det är lite konstigt att hon aldrig får vara helledig med oss. Imorgon ska vi ta oss en sväng till Lill Mattes lägenhet. Vi måste ju hjälpa henne att sätta upp allt hon köpte på IKEA. Ha en fortsatt bra kväll alla kompisar.

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards