Alla inlägg under december 2010

Av Bamse och Valle - 18 december 2010 18:21

Ja nu har äntligen stöandet upphört. Vi har väl fått nästan en halvmeter på 2 dagar. Gnällt har vi ju gjort över att vi inte får nå snö. Men att allt ska komma på en gånd, det räknar man ju inte med. Idag har vi varit till stugan, för en längre promenad. Där träffade vi på en tjej, en blandning mellan Collie och Bernersenner. Hennes Husse och Matte dom hade tyckt före dom träffade oss att hon var stor. Men nu sa dom att det var hon inte i jämförelse med mig Bamse. Vi hade mycket skoj med bus och jagning. Hon tyckte nog också att det var skoj. Vi brukar ju inte få leka med Hundar vi träffar på. För deras Mattar och Hussar är ju så rädda om dom. Tyvärr så blev det inga kort, batteriet var inte laddat. Efter det så har vi hunnit med lite bus hemma också. Och så vart det lite godare mat idag. Kulor utblandade med våra människors middags mat. Fläskfilegryta och ris, smakigt må ni tro. Nu är det ryggläge som gäller, vi är lite trötta av oss.

Sätter in lite andra kort från förra helgen på Valle      

Av Bamse och Valle - 15 december 2010 19:59

Nu är det upp och ner på vädret igen. Imorse var det -22, och nu är det -6.5 rena blidvädret för oss. Nu kan man ju vara ute utan att frysa tassarna av sig. Men det har börjat att snöa, så dom här klumparna som brukar komma mellan tramdynorna har börjat att dyka upp. Men vi ska inte klaga, vi ville ju ha snö. Imorgon var det meningen att Husse skulle köra ner till Borlänge på möte, men efter att ha tittat på väder prognosen så blir det flyg. Det ska visst vara snö oväder i hela landet imorgon. Inte skoj att åka bil då. Nu blir han borta tills på fredag, och sen har vi helg. Hoppas det blir lite utflykter till stugan. Till veckan ska det enligt vädret bli ännu kallare, -30-35 grader. Den kan vi minsann vara utan. Nu ska vi ut på lite busrace. Ha det alla kompisar.

    

Av Bamse och Valle - 13 december 2010 19:43

Idag har vi då verkligen fått känna av denna griskyla, -25 grader har det varit som mest. Man tar det väldigt lugnt ute såna här dagar. Inte mycke bus alls. Idag vart det god mat, vi fick resterna från igår. Potatis, kött och morötter inte fel alls. Sen har vi ju provat på att vara tärnor i luciatåget. Inte alls kul att ha sått där glitter som kliade sig på huvudet. Nu ska vi ta det lite lugnt ha det bra kompisar.

Vilket påhitt, men sånt på huvudet

Ja det är nästan så att man skäms lite

Snälla ta bort det nu

        

Vi vill inte alls ha detta på oss

  

Bra ta nu sista kortet

Av Bamse och Valle - 12 december 2010 16:25

Trots kylan vart det en tur ut till stugan. Vilken tur sen, med mycke bus på isen. Och så fick vi träffa farmor och farfar. Nu är vi 2 stycken uttröttade killar, knappt maten smakade. Men vi ska tjuva lite av våra människors mat sen.

Vad har du hittat Bamse Nä nu sticker dom

Kan vi springa efter måntro

 

Hallå vänta på oss

Ja vi tar och springer ikapp dom nu

Men ni måste vänta på oss

Skynda skynda, dom har snart humit halvvägs

Hej och hå vilken fart

Nej men det här vart ju fel, Husse och Matte dom stannade kvar. Vi måste tillbaka

Här kommer vi

Men du Valle inte bitas, jag kan inte rå för att jag springer fortare

Jaha då tar vi lite bus istället

Som två brottare

Så här har vi aldrig kunnat parkera tidigare. På isen vid bryggan

Rimfrost i skägget  

Vad sa ni fara hem

Nej det kan ni ta och sluta upp med att säga

Oj vad det kommer många bilar nu på isen

Kan det vara att isvägen öppnat och alla vill provkära på den

 Snygg pojkarna med snö i muschen

Nu hoppas vi att det inte är så kallt i veckan så man ta sig en tur

                                         

Av Bamse och Valle - 11 december 2010 11:04

Ja nu är det helg och vi är lediga. Fast det känns inte som andra helger, nu är det nämligen -16 grader och det snider som om det vore -25. Ingen utflykt till stugan kommer det att bli, för där är det garanterat betydligt kallare. Nej det blir lite kortare utflykter. Matte ska leta fram kådsalvan som vi köpt av Sigges Matte, vi har så torra tassar. Och det är inte kul när dom spricker och man ska vara tvungen att vara ute i detta kalla. Ikväll ska vi vara hemma med lill Husse, Husse och Matte ska på julmiddag med sitt jobb. Då vet vi att det blir en lugn kväll för oss. Han sitter ju nämligen hela tiden framför sin dator, eller ligger och ser på film. God middag det ska vi få iallafall har dom lovat. Undrar om det blir nå gott kött mpntro. Nej nu ska vi ta oss ut på en kortare promenad, vi hörs kompisar.

    

Av Bamse och Valle - 7 december 2010 18:17

Efter ett par dagar med riktigt behagligt väder några minusgrader. Så har det åter blivit kallt igen. Men snön den lyser med sin frånvaro. Konstigt den verkar bara falla i södra sverige. Nu har vi sprungit så mycket i skogen bakom oss, så det är snart framme mossa och gräs. Inte kul alls vill vi lova. Det är tur att vi på helgerna får göra lita andra utflykter, där det ligger lite otrampad snö. Nu har vi bara 2 veckor kvar drygt till det blir jullov i familjen, det ska bli skönt. Tycker både vi och våra 2 benta. Vi kommer att ha både Lill Husse och Matte hemma med oss i drygt 2 veckor. Det kan hon behöva efter sin svåra förkylning, som inte riktigt vill gå över. Ha det kompisar.

    

Av Bamse och Valle - 5 december 2010 19:30

I helgen har det varit lite mera vinter uppe hos oss, inge snö men -15 grader. Ganska skönt väder att vara ute i, man fryser inte så fort man kommit ut om sina tassar. Ja igår så hade vi ju främmande. Farmor, farfar och Husses syster med kille var på besök. Vi fick börja besöket med att sitta ute på balkongen med att titta in genom fönstret, vilka skithögar! Men dom på stod att det skulle vara för att vi skulle lugna ner oss lite, vadå lugna ner sig. VI VILL TRÄFFA FARMOR. Nu vart det ju även så att Husses systers Kille Harald, vart jag Bamse lite kär i. Jag hade stora problem med att komma upp i hans knä. Och inte fick man det heller, fast jag försökte med alla saker. Med att försöka hoppa upp på alla andra för att komma fram till honom. Vi har hunnit med både igår och idag en sväng upp på gruvberget. Det är jobbit att springa upp och ner, för ni ska veta att det är brant på vissa ställen. Husse säger att det är tur att han slipper ta samma väg som oss. Nu är man av den slutkörda sorten. Snart börjar en arbetsvecka med lite lugn, Husse på resa tisdag till onsdag. Och Matte som ska sortera saker som ska säljas. Ha det bra alla kompisar:D

Nu är det inte länge kvar tills Husse och Matte reser till ett sånt här ställe, med sol och härliga strönder.  

Av Bamse och Valle - 3 december 2010 21:04

Idag har det varit en aning kallare än tidigare dagar- 13. Känns ganska skönt att vara ute, men ingen snö i sikte än så länge. Det är inge skoj att rulla sig i den 1 dm snö som kommit till oss. Imorgon blir en skoj dag, vi ska få främmande av farmor, farfar och husses syster med kille. Hoppas på godsaker hela dagen. Jo man har ju blivit värsta reklampelaren för Lule Hockey, bara att börja inkassera gaget. Ha det alla kompisar.

    

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards