Alla inlägg under januari 2011

Av Bamse och Valle - 9 januari 2011 16:30

Nu har vi då verkligen fått våran del med snö. Vi tycker att det räcker ett tag nu. Har lite svårt att hitta igen alla saker som vi haft ute, plus att det fastnar ännu mera i vår pälsar av denna vita sak. Tassarna klarar vi tack vare Siggesalvan något sånär. Idag har vi hjälpt Husse med att skotta av balkongen och altanen. Eller rättare sagt vi kanske var ivägen. Sen har det blivt en massa bus också. Så nu kkänner man sig ganska slut. Det ska bli gott med mat också. Inte ska vi få av männisskornas Tacos, dom säger att det är för starkt för våra magar. Ha det bra alla kompisar.

     

Av Bamse och Valle - 8 januari 2011 15:27

Idag har det inte snöat lika mycket, kanske några centimeter. Det har blivit lite kallare -15 grader har det varit idag. Efter morgonfikat var vi bara tvugna att få komma oss ut en stund. Matte hade bestämt att det var dags att ta i tu med Husses alla skjortor. Så Husse tog med oss på en tur till Gruvberget. Det var ingen lätt promenad för honom, att plumsa i all nysnö. Men det gick ganska bra säger han, hittade sina gamla spår. Och vid kraftlinjen har det ju körts skoter så där var det spårat. Men han såg ändå ut som om han duschat med tröjan på, då jackan åkte av. Undrar varför inte vi blir lika svettiga. Kan det bero på att vi har en betydligt bättre kondition än våra 2 fota saker. Idag ska snåljåparna inte ge oss av sin middag säger dom. Det ska ätas sallad, och det enda vi gillar i den är gurka. Dom ska visst börja tänka på att komma i badbyxorna och baddräkten. Det är inte länge kvar innan dom ska på semester. Men vadå, dom är ju så små så det täcker ju inget av deras hud. Fast det är klart har varit god mat nu i flera veckor. Så om ett eller annat kilo försvinner gör ju inget. Vi hörs kompisar

  

Av Bamse och Valle - 7 januari 2011 16:08

Oj så bra, idag kom det även snö hos oss. Och det har bara varit -5 grader. Nu kan man riktigt springa omkring så det bara yr snö omkring en. På vissa ställen är det så att bara våran rygg syns. Men det gör ingenting för oss. Vi bara älskar snö, fast våra människor gillar det inte nå vidare. Nu säger dom att det verkligen ska bli skönt att komma till sol och värme. Slippa skotta, skrapa bilrutorna och frysa när man är ute. Nu ska vi se till att det blir middag. Man blir lite hungrig av att rusa i snön. Ha en bra helg kompisar.

Här ligger vi och kollar så att Husse skottar ordentligt

Lite mörka vart dom med snöflingor på     

Av Bamse och Valle - 6 januari 2011 16:25

Det var betydligt varmare idag. -9 var det tidigare på förmiddagen, nu är det väl ca -11. Vi tog oss en sväng till stugan för en promenad. Men där ute blåste det så det kändes nästan som -25. Så vi tog den korta turen, som tar ungefär en halvtimme. Idag vaknas det kycklinggryta, och då vet vi att det kommer att få smakas.

Det vart inte så många kort. Klockan är bara halv 2 men det har redan börjat att skymma

Här är Valle på span

Jaha han for till skogs igen

Hade man varit helsvart kanske man inte hade sett mig på denna bild

Valles ögon bara lyser

En snö nosig Bamse

Klart man vet om att man är vacker  

              

Av Bamse och Valle - 5 januari 2011 19:17

Nu har griskylan nått oss här uppe. -30 grader fast nu har det blivit lite varmare "endast" -26. Det är inga långa stunder som vi vill vara ute. Valle han förstätter att smita på andra sidan staketet. Nu har han kommit på att det är bara för att reta mig. Han springer fram och tillbaka på andra sidan, precis som att han ville säga. "Jag kan vara här ute, kan inte du". Men jag kommer inte emellan där han kryper igenom. Jag är ju av den mera kraftiga typen, mot Valle benrangel. Fast det skulle man inte kunna tro, han äter lika mycket som mig, och ibland tar han det som blir kvar i min skål. Men han håller sig ju smal med att springa och hoppa som värsta haren. Ikväll har Husse satt igen hålet, en lite undrande Valle var det. Han funderar nog på hur han ska komma ut i friheten igen. Nu har det ätits Trettondags middag, det vart potatisgratäng och helstekt Oxfile. Inte ska ni tro att snåljåparna bjöd på nått. Nej det var till att sitta och dregla vid sidan om. Hoppas vi får lite varmare väder dom dagarna som är kvar av denna vecka. Då blir det en tur ut till stugan. Ha en trevlug trettondags afton kompisar.

  

Av Bamse och Valle - 3 januari 2011 13:17

Man var ganska sliten efter gårdagens race som vi hade i stugan. Middag och sen vila för hela slanten. Men kvällen slutade inte för det. Husse och Lill Husse kom ju hem med snö busen, och den var man bara tvungen att inspektera. Och rätt som det var så var Valle på andra sidan staketet. Han hade nog ingen aning om vart han kom över, för det slutade med att han tillslut stog utanför grinden. Idag var han bara tvungen att test det igen. Det var en syn att se oss, mig Bamse på insidan och Valle på utsidan. Ovetande om hur detta gått till. Det vart för Matte att ta en sväng runt för att se om det finns nått hål nånstans. Men hon hittade inget, vilket inte Husse gjorde i mörkret igår heller. Nej han har nog helt enkelt hoppat över, nu är han verkligen våran lilla duracell kanin eller studsboll kanske. Det blir nog till att höja upp det en pinne till tror vi. Utanför staketet får vi vara då dom är med, men inte då vi är ute själva. Ha en fortsatt bra dag på det nya året kompisar.

    

Av Bamse och Valle - 2 januari 2011 15:18

Det vart en riktigt härlig dag med -8 grader. Lite tungt snölikt i luften, men annars helt underbar resa ut till stugan.

Man kan ju kanske inte kalla den sommarstuga på detta kort. Men vi trivs lika bra här ute alla årstider.

2 riktiga snöbusar

Vi har ju en förmåga att nosa upp alla tanter med stavar, och idag var det ingen skillnad. Vi såg hon innan vi ens hunnit stanna bilen.

Men det blir ju som alltid, bara att springa hem igen

Vänta på mig, jag vill också på promenad

Undrar vad som varit här, en ren kanske

Ja gott luktade det iallafall

Äsch det var väl inget att snosa på, här finns ju ingen

Va skulle vi inte på promenad?

Ja vad menar ni med att vi skall stå stilla för

Så här är Valle oftast på våra promenader långt inne i skogen

  

Stopp stanna, vänta på mig

  

Ja då är det bara lufsa ikapp er

Lufsa det var rätta ordet. Man hinner bli lite trött av allt bus

Du Bamse jag kan också lufta mitt ben nu, ska jag visa

Nej det är bättre här borta

Fast kanske inte så långt bort

Va hade ni inte tänkt vänta på mig

Nu kommer jag

Oj oj det svänger

Och här kom det en väg helt plötsligt, att du orkar Valle

Ja jag får ta det lite lugnt nu

Ja det är bäst att du nu går bredvid oss

Vadå bredvid, det är ju i skogen jag ska vara

Skulle ju passa bra som skogsvaktare jag, ingen skulle komma undan

Och framför allt som racerförare. Nu ska vi få oss lite mat. Man blir ju så hungrig av bus och lek. Ha det bra alla kompisar                                  


            

Av Bamse och Valle - 1 januari 2011 17:59

Hoppas att alla har haft en bra 1 dag på det nya året. Ja gårdags kvällen vart inte så hemskt för våran sida iallafall. Lite raketer  , men inte så farligt att man inte kunde gå ut. Jag Bamse bryr mig inte så mycke, Valle däremot är lite avvaktande. Men vi tror att det är för att det luktar lite konstigt när det skjutits, själva smällandet verkar han inte bry sig så mycket över. Värre var det för Sigge, tänk att det finns såna   finner inga bra ord för såna människor. Man får inte kasta smällare mot varken människor eller djur. Även om man vill kolla hur dom reagerar. Idag har det varit en lugn dag, vi har ju haft det lite kallare -21 grader. Vi har haft en liten familje middag   med både Lill Matte och Lill Husse. Det är inte ofta vi har alla vid matbordet. Jo Lill Matte brukar bjuda in sig då det vankas godare mat. Matte säger att hon ska tillverka en kokbok till henne. Då kanske hon också kan laga god mat. Nu ska vi út en stund. Imorgon har dom lovat lite varmare väder, då blir det en stugsväng.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards