Alla inlägg under februari 2011

Av Bamse och Valle - 5 februari 2011 19:17

Ja det vart som tur var en tur upp på Gruvberget även idag. Trots att det var nästan -15 grader. Synd bara att Husse glömde ta kameran med sig. Nu är det inte bara Matte som är glömsk. Vi passade på att fara medans Matte hade främmande, det var Lotta hon som bott bredvid oss med dom 2 boxrarna. Men dom hade hon nog glömt hemma, synd vi hade ju kunnat leka med varann en stund. Det var ändå bra att vi for iväg, så att dom fick sitta och prata i lugn och ro. Vi är ju av den nyfikna sorten som ska vara med hela tiden. Sen när vi kom hem hade hon synd nog åkt hem till sina egna hundar. Vi var av den hungiga sorten, så det vart mat nästan på en gång. Sen har vi även fått smaka av våra människors mat, oxfile det tackar man inte nej till. Fast det var alldelns för lite enligt vårt tycke. Nu ska vi mysa i källaren framför en brasa och kanske se lite TV. Det var ju meningen att Matte och Husse skulle vara på melodifestivalen ikväll. Men efter deras sjukdomar så hade dom inte vidare lust att sitta och snora ovh kraxa på en sån tillställning. Husse han skickade iväg Johannes från deras jobb istället. Han kommer säkert att ha skoj tror vi. Ha det bra kompisar.

  

Av Bamse och Valle - 4 februari 2011 17:26

Det vart en tidig morgon för oss. Redan kvart i 5 ville vi ut. Men efter det vart det vila till klockan 8. VI har inte varit ensamna någon lång stund idag. Redan klockan 11 kom Lill Husse hem. Han har korta dagar på fredagar, och det är ganska skönt både för oss och honom. Sen kom Husse hem före kl 2, han sa roliga saker så fort han kom innan för dörren. Vi skulle upp på berget, och tänk om vi hade såna eftermiddagar varje dag. Det är lite jobbigt för honom att pulsa i den snön som aldrig slutar att komma ner. För varje gång vi kommer dit, så har vårt spår snöat över. Konstigt han måste duscha efter varje promenad, trots att han är dyngsur redan. Vi har inte haft så bra i magen idag, så det vart endast kulor med lite kokt fläsk till. Gick lika bra det, man var ju så hungrig.

Nu är vi på väg upp på berget, här är det skoterspår så det är lätt att ta sig fram

Det tar inte lång stund innan vi kommer till våran ospårade stig Valle han springer alltid först Här verkar det som om det redan gått någon

Kom nu Husse nu ska vi uppåt

Inte kan vi vänta hur länge som helst på dig

 

Undrar om man skulle testa en annan väg

Nej du Bamse det är alldelens för mycket snö här

Klara

Snart så

Färdiga

Gååååå

Här ser ni 2 killar som är i stort sett lika stora, iallafall på höjden

Att du orkar Valle

Inte still för 5öre

Men du förstår Bamse jag ska röra på mig

Nästan för mycket snö för oss också  Jaha då ska man vänta åter igen

Lika bra att man lägger sig ner och vilar

Nu kommer jag

Pass upp i backen

Kolla öronen

 

Nu kommer skymningen, bäst att dra sig hemåt

Snygg Bamse

Det bara ryker om Valle, och is i skägget                                      
   

Av Bamse och Valle - 3 februari 2011 16:41

Inga fler poliser har vi då stött på. Lika bra är väl det, skulle tro att vi skulle bli totalt isolerade om det skulle inträffa. För det kommer ju inte något högre staket innan helgen. Det hinner ju bli mörkt innan Husse kommit sig hem. Så det är bäst att man håller sig i närheten.

Det värsta är att man har ju så lust att studsa över, bara för en stund.

Kolla vem som sitter så fint, utanför staketet jo Bamse. Det ser ut som han säger "jag lovar att inte smita nån stans". Jag Valle avvaktade en stund innan jag hoppade över. Idag så hade vi bägge två öronen på skaft, vi kom på en gång som Matte ropade. Bra av oss visst, kan vi ju kanske få hoppa över någon fler gång.

Vi har även hunnit med lite mys med Lill Husse En trött Valle som sover gott

Och jag Bamse är också trött. Nu ska vi snart få mat, sen så ska vi se till att det blir lita städat här. Ha det bra kompisar  

Av Bamse och Valle - 2 februari 2011 08:49

Igår så var det en upplevelsens dag. Vi hann med mycke bus på eftermiddan. Det är skoj att springa i skogen bakom oss, fast jobbigt är det också. Där har det inte trampats någonting, så snödjupet går ibland över våra ryggar. Vi har även hunnit hjälpa Matte med tvätten och fått oss lite mat. Sen så hände nått som inte händer varje dag. När vi skulle ut på vår sista sväng för kvällen. Drog vi ju som 2 avlöningar över staketet och ut i skogen. Husse öppnade dörren efter ett tag och började att ropa. Ingen av oss ville in, så vi slog dövörat till. Det slutade med att han klädde på sig, tog ficklampan och gick ut. Valle hittade han ganska snabbt, men jag Bamse var som bortblåst. Jag hade ju kommit på att det var mer intressant att vara på vår framsida av huset. Och där så kom det en polisbil körande. Husse ropade och lös med ficklampan, tills slut hörde han en röst som undrade om han letade en hund? Dom hade stannat för att ta fast mig. Vilka konstiga kläder dom hade, en massa reflexer och bilen det hade också det på sig. Undrar om dom hade tänkt att jag skulle få åka med eftersom dom stannade. Nej det var nog för att dom var rädd att jag skulle bli påkörd av någon annan bil. Man kan ju säga att varken Husse eller Matte var speciellt glada på oss. Allra minst Matte som fick gå ut i bara morgonrocken. Dom tyckte nog att detta var kul, för dom bara skrattade poliserna. Efter detta upptåg så fick vi minsann ligga i våra egna sängar. Vi fick inte ens gå i närheten av Husse och Mattes. Nu ska staket höjas och det rejält har vi också fått veta. Inga fler poliser som fångar oss. Ha en bra dag kompisar.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards