Alla inlägg under maj 2011

Av Bamse och Valle - 12 maj 2011 15:30

Idag kom startlappen till min Bamses utställning den 21 maj. Oj nu är det ju nära också 2 veckor lite drygt. Ska bli kul och se vad dom tycker om en. Hoppas dom gllar mig lika mycket som våra 2 benta gör. Jag ska visst bedömmas som den 55 i ringen. Det kan bli väntan då skulle man tro. Fast vi får ta med oss fika och vatten så ska vi nog klara av detta också. Vi är 17 stycken Leonberger som skall bedömmas, och av dom så kommer det några av mina syskon vet vi. Valle han får vara på åskådar plats. Skulle nog fara omkring som en studsboll tror vi.

Sen så har vi fått lite goda ben idag. Vi äter ju så himla sent säger våra människor. Men vadå är man inte hungrig före kl 8 så är man inte. Men då smakar det förträffligt med mat.

 Man vet ju inte bara hur man ska hålla det mellan tassarna eller i munnen

Det är lika bra att man äter upp det så fort som möjligt

Inget får förspillas

Valle han gillar att trampa ner sitt i backen först

Sen när det är inlindat i jord och gammalt gräs så smakar det

Eller kanske det luktar godare

Av Bamse och Valle - 12 maj 2011 08:04

Igår så kom då äntligen vattnet ut i stugan. Nu ska vi kunna sova över där en hel helg, och det kommer att bli denna. Jag och Valle tyckte minsann att det var skoj att få åka dit en dag mitt  i veckan. Och skoj hade vi må ni tro. Nu kan man ju springa och jaga varandra i vattnet också. Vi bryr oss inte så mycket om att det är kallt, det känns bara så skönt att kunna bada snart. En som gnällde över det kalla vattnet var Matte, hon fick tillslut ta på sig handskar för att kunna hålla i slangen. Det var ett gnällande, ena stunden över att vi inte har vatten och nu att det är för kallt att få in det. Undrar hur hon ska ha det egentligen. Idag så ska det packas, så att vi snabbt imorgon kommer oss ut. Fast först ska vi se till att Lill Husse har mat så han överlever. Vi hörs kompisar

Av Bamse och Valle - 10 maj 2011 17:52

Idag har det kanske inte varit lika varmt som igår, fast det har ju inte blåst lika mycket så graderna har nog varit likadana +17 grader. Vi har hunnit med en del ute liv. Fast snabbt var vi uppe på balkongen då gräsklipparen kom fram. Det monstret gillar vi inte. Matte säger att hon aldrig klippt så här tidigt. Men gräset på ena kortsidan var nästan 2 dm, och klipper hon inte det nu så kommer det att behövas krattas. Undrar vad våra grannar tycker om detta, mot deras sida av huset är gräset alldelens gult och ligger ner. Han i huset har kört all snö som han haft på sin tomt emellan oss. I tron att hans tomt skulle tina fram fortare. Och det har precis tinat bort, kan det vara för att han trampat runt överallt? Han får nog vänta ett par veckor med att klippa tror vi. Men är man dum så är man som Matte säger. Nu får han beundra våran gröna sida istället. Nu ska det ätas lite mat, vi avstår från smakbitar det vankas soppa. Ha det bra kompisar

 Kolla vad grönt det blivit Fast mot hans häck är det gulare Här ser man verkligen skillnaden. Men vi har inte kört våran snö alls på denna sida. 

Av Bamse och Valle - 8 maj 2011 19:49

Idag har det varit en underbart varm dag, runt +16. Och fortfarande så är det varmt +11. Idag har vi haft 18 årskalas för Lill Husse. Lill Matte, farmor och farfar kom först. Sen kom det en massa kompisar till honom.

Det är han i mitten som inte gillar att man fotograferar honom.

 

Det vart en med fisk och en med kött Denna gick åt som i solsken

Vi har även hunnit med en tur ut till stugan nu på kvällskvisten. Det är nästan ingen is kvar. Valle han hade nog velat bada. För han gick långt ut, men det är så lågt vatten så knappt hans tassar vart blöta. Vi har köpt en ny vattenpump också dit ut, så nu kan vi börja sova över på riktigt. Hoppas att vädret som ska vara imorgon, mellan +20-25 håller i sig resten av veckan så vi kan åka ut då.

 

Av Bamse och Valle - 7 maj 2011 09:36

Man kan ju verkligen undra vad som händer i vårt land. Imorse då vi skulle ut var det vitt igen. Man visste inte riktigt vad det var, som en dröm för oss. Vi älskar ju bara snön. Och nu har den varit borta ett tag, så detta var ju konstigt. Nu har den ju försvunnit för solen den lyser varmt. Matte säger att detta väder ska komma i April inte i Maj.

   

Av Bamse och Valle - 4 maj 2011 16:13

Jag värmen den verkar dröja för oss. Vi har haft dessa dagar mellan +2-+6, med en blåst som kallas ishavsvindar. Med andra ord vi har haft lugna dagar, inga längre utflykter. Vi gillar denna svalka, är så skönt att ligga ute och svalka sig. Det som är positivt med att det inte är så varmt, och framför allt att det inte kommer regn. Är att myggorna dröjer säger Matte. Hon har mygg allergi, så hon är glad så länge dom inte kommer. Annars får hon äta kortison mot sina myggbett. Jag Bamse har fått mig en ny kompis. Hittade honom idag då jag följde med Matte ner till källaren.

En kyckling i format större

Undrar varför dom hade gömt honom i en sopsäck där nere Kan det ha varit för att jag skulle få honom någon annan gång, som dom sparat honom där nere.

Nu ska vi ut en sväng, och inte ska ni tro att snål Matte lät honom följa med. Smutsa ner honom tror väl inte att jag skulle göra, fast man vet ju inte om han själv hade hoppat i all jord. Ha en fortsatt bra dag kompisar.

   

Av Bamse och Valle - 1 maj 2011 19:41

Har varit en underbar helg. Vi fick äntligen sova över i stugan. Och vi slapp alla smällare. En av våra grannar trodde nog att det var han som skulle ha fyrverkeriet här i Boden. Jag Bamse bryr mig inte så mycket, men Valle han skulle nog inte tyckt att det hade varit så skoj med allt smällande. Det kanske inte vart som vi hade tänkt oss att det skulle vara ute i stugan. Den onödiga isen låg fortfarande kvar närmast stranden, så vi kunde inte sätta ut nått vatten. Och ej heller ta oss ett bad. Matte och Husse hade ju så sett fram emot ett bastubad. Nu blev det inte riktigt så. Nu var det ju tur att vi inte hade hunnit dra ut all slang, för det visade sig att pumpen var trasig. Vädret var inte heller av det bästa slaget, blåsigt och +6 grader. Men vi klagade minsann inte. Idag har det ägnats åt att flytta ut Lill Matte från hennes lägenhet. Imorgon ska hon flytta in i en ny. Tur att Matte vet hur man ska städa, annars lär hon få påbackning. Nu är vi av den trötta sorten, det tar på krafterna att vara ute i sjöluft, även för oss 4 fota saker.

Här har vi intagit våran sovplats, bäddsoffan passar oss suveränt bra 

Tänk vi kan dela på den båda 2

Bamse han ska kudde han

Oj vad det ser ut att vara mörkt för oss  Fast det är ganska skönt att ligga ute även i lite skymning

Snälla ge mig nått gott

Valle kom nu, jag är trött och vill sova 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards