Alla inlägg under mars 2010

Av Bamse och Valle - 14 mars 2010 15:10

Idag var det en helt underbar dag då man vaknade. Solen lyste från en klarblå himmel. Först vart det fika och packning av alla saker vi skulle ha med. Vi lyckades komma i väg ganska fort. Vi skulle ju och hämta upp Lill Husse Emil också. Så då kunde man inte såsa på så mycket. Det var ju en massa saker vi skulle hinna med, busa och leka. Skotta av altanen vid bastun. Och framför allt, Lill Husse Fredrik skulle hinna köra skoter. Och tänk allt har vi hunnit, och slut är vi hela bunten.

Vadå hämta spaden det kan vi göra åt er. Undrar varför dom säger att vi trampar på deras fötter. Vi spårar ju bara åt dom.

  Valle han tror att han verkligen är en kanin.

Lite bus i snön.

Ni skulle själv känna vad gott det var, lite spillning från en älg.

Undrar varför vi alltid skall ha samma pinne.

 Jaha nu ska den igång den där hemska maskinen.

   

Vi var tvungen att ta oss en liten promenad. Väldigt skönt väder det var.

Men Valle kom då nån gång, du kan inte springa in i skogen efter alla spår.

Bamse, Bamse jag kommer nu visst springer jag fort.

 

Här hade någon tageit en av soptunnorna och kastat den upp i en snöhög. Undrar vad den hade gjort dom?

Nu kommer Lill Husse med skoter. Det är bäst man flyttar på sig.

 

Fast vi var bara tvungen att springa fram till den, den var tvungen att få en liten utskällning. Låta så där hemst och köra så där fort, kan inte vara bra.

 

Jaha här sitter dom inne i bastun och bara vräker i sig choklad, smörgåsar och grillad korv. Fast dom var inte allt för snåla vi fick faktiskt smaka först. och sen när dom skulle fika fick vi sitta och titta på. Nu skall vi vila en stund. Ha de bra alla.                    

Av Bamse och Valle - 13 mars 2010 15:16

Det har varit ett härligt väder idag, med solsken och bara någon grad kallt. Efter morgonfikat var det till att göra mera fika. Vi måste ju ha med oss smörgåsar, varm choklad och korv när vi ska till stugan. Vi tog även med oss Lill Husse och Farmor idag. Farfar tyckte nog att vi var borta för länge med hans fru. För han ringde och efterlyste henne. Men hon hade inte tid att åka hem, vi skulle ju fika och grilla korv efter våran ispromenad. Och så ville ju Lill Husse köra med sin snöbuse. Nu har vi kommit hem. Efter en portion med kulor vart det ryggläge, 2 trötta killar vill vi lova. Ha en bra dag alla. Imorgon bär det av igen till stugan.

  Vad vill ni? Får jag inte stå här uppe och se snygg ut.   Nej det var bara att ta sig ner, det var på isen vi skulle gå. Inte i snödrivan.   Fast vi tyckte att det var bättre att stå och springa runt här uppe, och man ser så bra.   Ja då tar vi oss ett litet israce, det var ganska halt på vissa ställen under snön.   Ohej vad det går, knappt att få stopp.   Det var så pass lite snö på isen, så Matte kunde gå ner och ta ett kort på stugan.   Här kommer man i full karriär.   Man får lov att stanna och spana ibland.   Men vad var det som lät? Nu kommer han snart med den där snöbusen.   Ja vi hinner ta en svängom innan Lill Husse har hunnit ner.   Här var det lite mycke snö för Valle, han bara sjönk ner.   Men Bamse snabba dig, jag vill fort ut på isen.   Klart man hittade en pinne att bita på. Fast det finns godare att äta.Man

Man måste ju undersöka den där saken Lill Husse sätter på huvudet. Den är lite hemsk, man känner inte igen honom när han kommer.  

Av Bamse och Valle - 13 mars 2010 09:38

Gårdagen gick i trötthetens tecken. Men det blir väl så när man inget har att göra. Men nu skall vi strax iväg till stugan, så då kommer man att ha mycket att göra. Sätter in kort istället för att skriva nå mer.

 

 

    Apan är bäst när man är trött   En vädligt trött Valle   Och vad skönt det är att vila i sin stora säck   Mums det smakade väldigt gott det här   Ja du Bamse du smakar och smaskar, jag vill helst bara sova   Fast det var gott det håller jag med om. Nu biter vi en stund på benet.     Här har man lite fil på näsan.

Ja då säger vi väl godnatt     

Av Bamse och Valle - 11 mars 2010 19:09

Idag skulle ju Valle opereras. Men vi hade tur han slapp. Han hade blivit så pass bra i sitt ben så dom ville avvakta med att skära i det. Man ser knappt nu att han haltar, så bra har det blivit. Men vi var ju tvungen att åka ner för att visa upp honom. Det är ju ingen lätt operation, musklerna skall säras på och man skall ta ut brosket som bildats i leden. Men nu vart ju inget av det. Det tycker jag Bamse var bra, jag vill ha min kompis hos mig hela tiden. Det har inte varit kul den lilla stund han har varit borta. Jag har sökt på alla ställen, inklusive övervåningen efter honom. Nu har vi fått lite godare kulor. Dom var toppdressade med lite broccoligratäng (broccoli, skinka och philadelfiaost). Väldigt mumsigt. Ha en bra kväll alla.

            

Av Bamse och Valle - 10 mars 2010 19:38

På grund av att vi inte har så mycket att berätta så blir det bara bilder från sommaren.

          

         

                         

Av Bamse och Valle - 9 mars 2010 18:40

Idag har det inte varit lika varmt som igår. Det har varit soligt   och blåst mindre, men graderna har inte varit lika varma. Imorse skulle vi ju ut på våran dagliga morgon promenad. Det bar sig inte bättre än att Matte iall hast tog på sig stövlarna utan det minsta mönster under sulan. Det gick till en början bra, men det har varit ganska kyligt i natt. Så på vissa ställen var det ishalka.Och vips så hade vi sett en liten hund på andra sidan gatan. Som vi bara var tvungen att få hälsa på. Hon for som en tom vante efter oss (Valle 42 kilo och jag 60 kilo) inte konstigt att det var svårt att hålla fast oss  . Men inte ska hon komma och vara sur på oss. Vi bad henne inte att ta på sig dessa elandiga stövlar. Nu hade hon iallafall mer tur än förra gången, det var ingen asfallt framme där hon stöp. Men vi fick höra ett och annat ord   som inte var så kul. Sen under dagen har det blivit mest att ligga och vila. Man måste ju vila ordentligt inför helgen. Valle han skall ju opereras på torsdag, så för honom blir det att ta det extra lugnt. Nu har vi precis fått oss mat ha det bra alla.

Av Bamse och Valle - 8 mars 2010 17:52

Åter en ny arbetsvecka och skolvecka för människorna i vårat hus. Imorse var man inte ens sugen att kliva upp då väckarklockan ringde. Vi orkade knappt lyfta våra huvuden. Men det är efter helgens bus och lek i stugan, man blir trött i flera dagar efteråt. Så det var snabbt ut och sen in för att hoppa upp i sängen. Vi är ju inte ensamna hemma under dagarna. Lill Matte som inte fått sig något jobb, så hon ligger på vardagsrums soffan och ser på TV   hela dagarna. Hon brukar pyssla om oss, och se till att vi kommer oss ut. Sen kommer ju Matte hem på sin lunch, och då har man ju henne. Idag har det varit riktigt varmt +4 grader, och så har det blåst. Så när man nu går efter gatorna sjunker man ner så att hela tassen och halva benet försvinner. Inte skönt, nu skulle det har varit ute traktorer och hyvlat bort så att asfalten kommer fram fortare. Och helst hade vi velat att dom tog bort all snö. Så vi får fort fram gräsmattorna. Nu skall vi tas oss en tur, ha det så bra alla.

Av Bamse och Valle - 7 mars 2010 17:39

Efter morgonfikat och uppväckning av deltagarna till denna utflykt. Så bar det iväg, först för att hämta upp Lill Husses snöbuse. Och sen för att tanka den. Men efter det så kände man igen vägen mot stugan. Vi kan nog alla träd som finns, för kör dom någon annan väg. Så då tror vi att vi kommer att hamna på något tråkigt ställe. Men idag kom vi rätt. Efter att ha skottat oss in, idag hade vi tur. Det hade varit en traktor och skottat nästan ända fram. Vi var bara tvungen att skotta infarten. Sen så kom fikat fram. Varm choklad med ost och prickikorv, mums vad gott det var med lite smörgås. Sen så vankades det korv, vi fick ju givetvis smaka. Fast inte av den korven dom grillade. Den stoppade dom in i sina egna munnar, snåljåpar. Matte skulle ta kort på oss, då vi satt så fint och tiggde. Och vet ni vad batteriet var slut. Tänk att hon aldrig kan lära sig. Antingen glömmer hon den hemma, eller så glömmer hon att ladda batteriet. Kan man kalla för en glömskare person. Efter fikat, började Lill Husse att köra med denna hemska maskin. Den inte bara låter illa, den luktar illa också. Jag och Valle utöva jakt efter varandra, bus i snön och lite egna promenader. Matte och Husse dom hade fullt upp med att skotta. Balkongen och fram till alla stugor. Vi var ju tvungen att gå in och inspektera om någon varit där efter det vi stängde igen i höstas. Nu är det inte länge kvar tills vi kan sova över där. Det kommer att bli premiär till påsk. Vi ska fara ut före det också. För Lill Husse hittade så bra vägar att köra skoter på. Så det blir nästa helg igen en sväng. Nu har vi precis fått oss mat, kulor med ris och kokt fläskfärs. Fort gick det att få i sig. Man blir hungrig efter sådana här jobbiga dagar. Ha en bra söndag all.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards