Alla inlägg under maj 2010

Av Bamse och Valle - 17 maj 2010 21:15

Idag har det varit lika varmt som ihelgen, man kan ju undra har våran sommar kommer att bli nu. Vi har haft en dag med Lill Matte ute, med bus och jagning av fotboll. Men i denna värme orkar man inte mycke. Vi har fått duscha med slangen för att svalka av oss, det var ju riktigt skönt. Nu ska vi  vila en stund. Det vart ett kort inlägg, men våran sekreterare stejkar lite i denna värma

Av Bamse och Valle - 16 maj 2010 20:00

Tänk att det vart den dag till med mer än +25 grader. Det har varit en himla tur att vi varit i stugan så man kunnat svalka av sig. För hemma i huset har man fått gå efter trädgårdsslangen för att svalka sig. Nu har snart våran snöhög också försvunnit, den har man ju kunna ligga på för att bli kall. Husse säger att det är tur att vi har fått bort lite under ull, den gör ju så att man blir varmare. Vi får bara hoppas att värmen består ett tag till. Nu är vi helt slut, ligger bara och myser på gräsmattan. Ha det bra alla.

  

  


  

Av Bamse och Valle - 15 maj 2010 19:53

Ja vilken dag det har varit +26 grader och strålande solsken. Ni får ursäkta i södra sverige om vi gläds över våran värme, men vi behöver den efter denna hemska vinter. Vi har nog aldrig fått ut vattnet så tidigt i stugan som denna vår. Matte och Husse brukar kunna använda bastun och duschen i slutet av maj. Idag har farmor och farfar varit och hälsat på, hon hade bakat en socker kaka som vi minsann fick smaka av. Du Matte farmor är inte lika snål som dig. Nu kommer lite kort från dagen. Ha det så bra alla.

     

Detta är frihet att kunna springa ner och ta sig ett dopp så fort man vaknat.

     

Vilken tjej som helst skulle kunna falla för en sån snygg kille.

Valle han fick tag i en dammys som var en aningen för stor för honom. Men det spelade ingen roll den var lika kul iallafall.

 

2 killar som är helt slut efter dagens upptåg. Men imorgon blir det en sväng till ha det så bra alla        

Av Bamse och Valle - 15 maj 2010 08:33

Igår var det riktigt varmt hos oss, så vi orkade inte blogga. Eller rättare sagt Matte orkade inte. Vi hade nog kunnat själva om vi inte hade haft så stora tassar. Det blir lite konstig text skulle vi tro. Idag så är det ännu varmare, kvart över 7 var det hela + 24 grader i solen. Så vi tror nog att det kommer att bli närmare +30 mitt på dagen. Vi skall packa lite, fika och sen fara ut till stugan. Hoppas nu att isen är borta så att man får ta sig årets första dopp. Och att vi får ner pumpen så att vi får vatten.

 

Vi fick varsitt ben att tugga på igår kväll. Trött var man så det förslog.

 

Valle han låg i lite nedförslut, så att han slapp hålla fast det med tassarna.

Vi har en snöhög kvar på tomten, det är den där traktorerna tippat. Tar lite längre tid att tina, men skön att svalka av sig i.

 Vad sa du, sa du verkligen fara till stugan. Klart jag hakar på. 

Oj det kommer nån där borta, måste bara kolla så att den inte kommer på vår gård.

  

Jo minsann luktar det inte igelkottar. Nu har vi hittat mamman och pappan till dom små vi träffat på tidigare. Oj så stora dom var, och fräste åt oss gjorde dom också.

 

Jo jag vet att jag är snygg, passar det att jag lutar huvudet åt bägge hållen.

Snygg bröderna i solskenet.     

Av Bamse och Valle - 13 maj 2010 18:19

Imorse vart det inte lika tidigt som igår, "bara" klockan 6 klev vi upp. Kanske inte så snällt mot hon som hade en ledig dag idag. Men vad gör man när det trycker på. Det har varit ett underbart väder, strålande sol och + 22 grader. Vi har hunnit kratta hela gräsmattan, nu fick ju inte vi hjälpa till så mycket, men vi hade fullt upp med att busa med varann.

            

Här kommer korten på våran bunker.

Här ser man att det bara är som en upphöjning.

     

Här ser man hålet, det hänger en stege som man kan kliva på när man ska ner.

Här ser man upphöjningen lite från andra hållet. Nu har Matte pratat med vår granne och det skall visst vara en bunker. Det finns en på andra sidan av deras hus också. Undrar varför dom är gjorda här.

Matte bestämde att det skulle grillas, om ni visste så sugen man vart det luktade ju så gott. Inget fick man då smaka fast man bad så snyggt.

  Ja jag vet att man inte får smaka vid bordet.

  

Men om man ber snyggt kanske det trillar ner en bit.             

   

Valle vi tar en bustund till, det blir ju inge god mat.

 

Ja så här ser man ut efter en lång dag i trädgården. Ha en fortsatt bra flygardag alla.

       

Av Bamse och Valle - 12 maj 2010 19:25

Idag vart det en tidig mogon, redan 0440 var det utgång. Det första vi stötte på här ute var en skata som gick i stilla mak, men när den fick se oss vart det fart. Vi var för trötta för att sätta upp en jakt efter den. Det vart snabbt att uträtta sina behov och sen in. Matte hon tyckte inte att det var lönt att gå och lägga sig igen, men jag och Valle var inte sena att ta över hennes säng.   Vi orkade knappt lyfta på våra huvuden då hon skulle iväg på jobbet. Sen har det varit ryggläge i stort sett hela dagen. Vi har varit ute en sväng för att kratta. Matte skulle ju fotografera våran bunker, men batteriet ville inte rikigt. Det blir till att ta kort imorgon då det är laddat. Nu skall vi sjunka ner i soffan och se på lite TV härs imorgon.

Av Bamse och Valle - 11 maj 2010 21:59

Ja kom igen Bamse nu ska vi ta en svängom.

Vadå ta ett kort, vi skulle ju busa.

Klart vi ställer upp, vi är ju snygast i kvarteret.

 

Hörde du Valle nu springer dom där hästarna runt, runt igen. Undrar om det är travtävlingar varje dag. För det låteri högtalarna nästan varje kväll. Nu ser man att våran gräsmatta inte ser så pigg ut. Men imorgon ska den krattas, och sen kanske den får lite kraft. Vi är ju ändå 1 vecka tidigare i Norrland, med att det ska bli vår. Imorgon ska vi ta kort på våran "bunker" som finns bakom bodan. Den är visseligen ganska full med snö, men man ser hur det ser ut som ett rum där nere.          

Av Bamse och Valle - 11 maj 2010 19:12

Igår så upptäckte vi att det fanns ett jätte hål här bakom vårat hus. Det ser ut som om det varit en bunker. Nu bor vi ju i en gammal militärstad, men varför skulle man gräva en bunker i ett villa kvarter. Undrar om dom som bott här före oss, var rädda för att det skulle bli krig.   Igår fick vi bli lite sura, den där hemska väskan kom fram. Husse ska ju ut och resa igen. Både denna vecka och nästa. Idag så skulle dom åka till Bulgarien. Det som är det roliga i kråksången det är att det var inte till bulgarien dom skulle, utan till Bukarest. Det fick han allt veta då dom kom till Arlanda och skulle checka in. Fast det är klart dom börjar ju på B bägge så då kan man ju ta någon mil fel, eller. Nästa vecka ska han till Portugal säger han, undrar om han då hamnar i Polen. Vi har spankulerat runt våran tomt idag. Nu börjar det vara så pass torrt att man kan kratta, det skall göras imorgon säger Matte. Sen har vi henne hemma torsdag, det är ju röd dag. Och hon har en kort dag på fredag 7-10, sen ni bär det av till stugan. Hoppas bara att nu all is är borta. Ha en bra kväll alla.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards