Alla inlägg under maj 2010

Av Bamse och Valle - 10 maj 2010 19:08

Igår så kom den där tanten åter igen gåendes över våran tomt. Men nu så fick dom sig alla 3 en riktig utskällning, inga boxrar på vår gård. Hon vart nog lite förskräckt för jag Bamse ålade mig igenom staketet, och efter dom. Det vart 2 som nog satte tungan i halsen av förvåning då jag dök upp, alldelens bakom dom. Nu fick jag ju inte vara ute och leka med dom, inte för att jag tror att deras Matte velat det heller. Nej det var till att gå in med tunga steg. Idag då hon gick på promenad, inte gick hon då på vår tomt, nej det vart efter vägen. Hon lär kanske inte dyka upp här igen, och det är bara bra. Vi har haft en väldigt lugn dag, lite vila inne och ute på balkongen. Tröttheten sitter kvar efter helgens utflykter. Ha en bra kväll alla.

Av Bamse och Valle - 9 maj 2010 18:20

Efter frukosten bar det av till stugan, vi skulle kratta klart och kolla om isen gått upp nå mer. Nu ligger det bara kvar närmast land och en bit ut, men det ska ju vara varmt hela veckan. Så till nästa helg har nog det smält bort. Vi hann med lite bus, men inte riktigt som vi brukar det var lugnare idag. Vi var lite trötta av oss.

 

Det fanns kvar en fläck med snö, Valle var bara tvungen att provligga på den.

Jag föredrog att ligga på "gräsmattan"

Vi var bara tvungen ut för att testa om isen skulle hålla.Och det gjorde den.

Det ser ganska skoj ut med is på ena sidan och sand på den andra.

Valle han hann med ett fotbad också.

Jag föredrog att hålla mig kring Matte, tänk om hon skulle försvinna.

Ja du Valle, snart har du ingen snö eller is att ligga på.

Men det är så himla svalt och skönt att ligga på detta kalla.          

Husse han tyckte det skulle passa bra med pälsvård. Om ni visste vad jag släpper päls.

Men jag då ska inte min päls också bli fin?

Kolla högen framför Valle, det är bara från mig Bamse och mer finns det.

Nä ni hem ska vi inte. Man kan ju prova skrämma er så kanske ni far själva.

Kom till mig Valle dom kan fara hem själva.

Det är lika bra man parkerar här. Jag provar väl Valles snöfläck.

Men vi är ju bröder klart vi håller ihop. Oss lurar ni inte upp i någon bil.

Ja det vart som det alltid blir, man måste följa med. Till veckan så far Husse iväg till Bulgarien, vi och Matte skall fara iväg till stugan redan på onsdag säger hon. Oj så skoj det skall bli. Ha en bra söndag alla.                                  

Av Bamse och Valle - 8 maj 2010 19:01

Solen skiner och det är +9 grader, och klckan är 7. Nu känner man att våren har kommit till oss. Tulpaner och annat har kommit upp. Vi hann med en sväng till stugan igår. För att kratta och så vi skulle få springa av oss lite grann. Vi visste ju att idag skulle vi inte hinna åka ut. Lill Husse har ju fyllt 17 år idag, hipp hurra för honom. Man fick bli glad 2 gånger, för det första över att Farmor och Farfar kom, och så våran andra Lill Husse Emil. Man har bara lite svårt att få hälsa ordentligt då det kommer flera på en gång. Vi har även hunnit med bus här hemma medans Matte och Husse krattat våran gräsmatta. Man känner sig lite slut nu, kommer att bli en lugn kväll för att ladda upp inför morgondagen. Vi skall få fara till stugan, det skall ju krattas färdigt där. Ha en bra lördag kväll alla.

Av Bamse och Valle - 7 maj 2010 10:48

Igår var det fullt upp. Först skulle det krattas, vi kan inte bara förstå varför vi inte kan springa fram för. Vi vart hela tiden bortkörda, men vadå vi skulle ju kunna kratta mycke bättre  Sen skulle det börja att röjas nere i källaren. Jag Bamse var snabb på att följa med ner. Matte hon hade fått en extra dos av energi. För nu gick det undan med att packa upp, hänga undan vinterkläderna och dess emellan dona i tvättstugan. Ja vilket race det vart och fint också. Vi avslutade kvällen med att ta ner Valle också. Han ville verkligen inte gå ner först, men till slut då han såg att alla satt i gillestugan kom han. Vad bra för vi har ju våra favorit fåtöljer där nere, och nu var man ju bara tvungen att prova dom igen. Idag skall vi fortsätta med krattningen, för nu har all snö farit bort. Det enda som är kvar är där det varit stora högar med snö. Skriver mer ikväll

Av Bamse och Valle - 5 maj 2010 19:32

Efter en lugn dag så fick vi var ute medans det skulle krattas. Vi provade att sätta på pumpen som skall tömma dikena här bredvid. Men den ville liksom inte pumpa ut nå vatten. Den stod bara och lät ännu mera illa mot igår. Undrar om det var för att jag Bamse stampade på den igår som den nu lagt av? Ja det vart till att fara iväg och köpa en ny. Och nu pumpar det ut vatten för fullt. Nu kommer det att torka upp fort tror vi. Det är bra så att gräsmattan blir torr och kan krattas. Vi har nu haft 3 dagar med strålande sol och det har legat runt +10 alla dar. Hoppas att isen snart i stugan också försvinner. Vi hade tänkt ta oss en tur ut till helgen. Men först skall vi ha 17 årskalas för Lill Husse. Vi måste fara och hämta Farmor och Farfar också. Han har varit och krockat sin bil, så nu är dom utan. Det skall bli skoj att få visa dom vårat nya hus. Nu skall vi ut och kolla om det är tomt i diket. Ha det bra alla.

 

Nu är det inte många veckor kvar tills vi kan göra så här, BADA  

Av Bamse och Valle - 4 maj 2010 19:03

Idag har vi hållit oss både ifrån igelkottar och sura matter med deras hundar. Vi har inte ens stött på en glad sådan. Kan nog bero på att dom håller sig efter någon annan gata. Lika bra det så dom slipper blänga och skälla på oss. Annars har det varit en lugn dag. Jag Bamse har försökt att trycka ner pumpen som dom satt ut i diken, för att tömma det på vatten. Den lät inte så kul tyckte jag, så om man stampade på den skulle den kanske bli tyst. Hoppas att vi idag kan gå ut och besöka era sidor. Det har inte fungerat dom senaste 2 dagarna. Bara kommit upp att det varit server fel. Matte säger att hon blir lite frustrerad vill ju att vi skall hålla koll på er alla. Men först ska vi få följa med ut, det skall krattas lite grann. Ha en bra kväll alla

Av Bamse och Valle - 3 maj 2010 18:27

Det har varit en lugn förmiddag, lite enstaka små promenader. Men mest har vi faktiskt vilat. Vi halv 3 tiden skulle vi få gå på en längre promenad. Den hade kunnat sluta lite tokigt. Valle han stötte ju på en av alla igelkottar som bor här kring oss. Den vart nog förskräckt då vi gick ned för bron, för den låg där och kom fram som en kanonku. Och Valle dök ju direkt på den, han fick nog lite stick i sin nos. För han lät till väldigt mycket, nu skall man visst vara försiktig med att leka med dessa djur. Dom kan visst ha löss säger Matte. Så nu har Lill Husse kammat Valle över ett papper för att se om någon hoppat upp på nosen. Hitills har vi inte hittat någon, så vi får hoppas att även lössen vart rädda för oss. Lill Husse var på en skogspromenad med oss, där stötte vi på en av dom här små sakerna som bor här omkring. Dennes Matte sa att vi var alldelens för stora att leka med. Men vet du tanten vi har varandra så vi klarar oss utan sånt surt sällskap. Nu skall vi få ta en span på balkongen. Ha det så bra alla.

Av Bamse och Valle - 2 maj 2010 17:32

Efter en liten sovmorgon till 0730 så vart det utgång. Det är ju en så himla massa nya lukter som man bara måste spåra upp. Vi tror att igelkotten som vi har här på gatan, har sitt bo i en lövhög på baksidan. Där luktar det speciellt gott tycker vi. Vi har inte sett den nå mer, men den har väl kurat ihop sig nånstans. Vi fick vara ute på altanen en stund. Och vet ni vad som dök upp på våran baksida, 2 stycken boxrar. Både jag och Valle talade med stark röst om för dom att här bor vi. Ni har nog gått lite fel. Deras Matte såg försräckt ut, men sa att hon alltid brukar gå över denna tomt. Och undrade om vi bodde här, nu vet hon att detta är vårat hus. Så hon genar nog inte nån fler gång. Men brukar man gå över andras gårdar, det brukar då inte vi. Sen har vi hunnit med en sväng till stugan också. Vi höll oss på bra avtånd från isen, nu är det inte länge kvar tills den går upp. Dum Matte glömde ta med kameran, så det blir inga bilder från isen som ser väldigt tunn ut. Och snön den har farit bort ännu mera efter gårdags regnande. Nu behövs det bara lite värme, så är den borta helt. Våra grannar här på gatan, dom vill nog att snön skall fara bort fortare. För dom kör med sina snöslungor runt, runt på gräsmattorna. Ser ganska roligt ut, för vi som inte har gjort det har lika lite snö som dom. Nu skall vi få lite mat, ha en fortsatt bra söndag alla.

    

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards