Alla inlägg under maj 2010

Av Bamse och Valle - 24 maj 2010 18:45

Gårdags kvällen var lugn pågrund av allt bus. Och framför all simning i stugan. Vi låg mest och slappade framför TV. Sen idag så detta hälsovådliga regn börjat sakta men säkert dala ner. Hoppas nu att Matte för en gång skull, slutar att gnälla över att det är torrt i markerna. Fast hon har redan gnällt en gång till. Detta över att hon inte hade hunnit köpa gräsmatte gödsel, och fått ut det på gräsmattan innan regnet kom. Undrar hur man får dessa 2 benta sakerna nöjda. Ja man kanske skulle se till att dom fick vara ensamna flera timmar per dag, äta torra kulor. Och sova på ett stenhårt golv. Men framför allt inte få åka till stugan. Då kanske dom skulle vara nöjda med det dom har. Nu skall vi få gå ut på en snabb sväng. Jo just det, det hade jag glömt. När Matte kom hem idag vart både jag och Valle så glada, så vi studsade runt henne. Så olyckligt att min ena klo for hårt efter hennes baksida av smalbenet. Det bara rann ner blod efter hennes ben. Vet ni hon vart inte glad, det lät nästan som om hon grät av smärta. Ja det var inte snällt av mig Bamse. Jag vart väldigt skamsen, nog visste jag att man inte gör så där. Ha en bra dag alla.

Av Bamse och Valle - 23 maj 2010 20:35

Imorse vart det tidigt 0450, ville jag Bamse ut. Inte snällt att väcka pp denna tid. Men nu var det ju så att vi fick ju korn på en hare. Och fort gick det efter den. Man kan ju inte rå för att dom luktar så gott. Eller snarare skuttar så gott. Vi for ut till stugan tillslut. Och fort gick det att komma sig i badet. Det bästa av allt här fanns det också harar. Och Valle var inte sen att haka på. Den glömka saken som vi har till Matte glömde ju kameran hemma. Men det kommer kort från eftermiddagen hemma. Idag kom ju Husse hem, vi hämtade upp honom vid flyget då vi for från stugan. Vi fick följa Matte ut, för att vänta på honom. Och vet ni vi fick träffa en massa trevliga människor, bla besättningen på Husses flyg. Dom tyckte alla att vi var det snyggaste dom mött, trots att vi var dyblöta. Dom var totalt täckta med hår från oss. Men sa att det inte gjorde någonting, vi hinner fixa kläderna till imorgon. Hoppas ni står och tar emot oss nästa gång vi kommer till Luleå sa en av tanterna.Oj så kul att träffa på så trevliga människor. Man blir trött av att rusa och spela fotboll. Ha en bra kväll alla.

  Valle kommer att bli våran nästa försörjare han är en hejare på fotboll Jag kunde ju bara inte låta bli att jaga med Apan i högsta hugg  Ja

Ja du Valle denna boll får du inte.

 

Världens snyggaste killar:)     

Av Bamse och Valle - 22 maj 2010 19:06

Vi tog en hemma dag idag. Vädret har varit på topp hela dagen. Trots att det utlovades regn. Men nu så har det utlovade regnet börja komma. Bara det inte regnar imorgon, då skall vi ta oss en tur ut till stugan. Passar ju bra för vi ska hämta Husse från flyget. Imorse träffade vi på våran granne Sten, han verkar tycka väldigt mycket om oss. Pratade jätte länge och till sist så gick han in i skogen. Jag Bamse var ju inte sen att hönga på. Valle han gick hem, så när Matte kom ut såg hon bara honom. Ropade och ropade men ingen Bamse. Ja det var bara för henne att traska efter dom in i skogen. Hon hittade Bamse med Sten en bra bit hemifrån. Han hade ju bestämt sig för att följa Sten på promenad. Maten idag har inte heller smakat illa, kulor utblandade med makaroner och kokt fäskfärs fick vi först. Och sen fick vi ta det som vart över vid middagen, grillad fläskfile och potatissallad. Nu ska vi ut en stund i det duggande regnet. Sen blir det en kväll framför TV;n säger Matten. Ha en fortsatt bra pingts alla.     

Av Bamse och Valle - 22 maj 2010 08:21

Enligt väderprognosen ska det idag vara mulet och + 16 grader. Klockan 7 imorse var det strålande sol och +15 grader. Det kommer då verkligen att bli mer än 16 om detta fortsätter. Kan det vara att "vädermänniskorna" tycker att vi har haft nog med fint väder. Ha en trevlig pingstafton alla.

    

Av Bamse och Valle - 21 maj 2010 20:43

Ja man ska ju inte klaga, men vi med våran päls tycker att det räcker med denna värme. Man vet inte riktigt vart man skall vara. På framsidan är det för soligt på förmiddagen. Och på baksidan på eftermiddagen. Kan det inte bra vara lagomt. Den enda fördelen, det är ju att all den mygg som kommit nu. Den kanske är borta till midsommar. Vi slipper kanske en sommar med mygg. Matte säger att hon aldirg klippt gräsmatten för första gången denna tid på året. Och hon såg till med att göra det, alla mygg kläcktes på en gång tror vi. Våra nosar ser mer ut som knälpåkar än släta fina. Imorgon har dom lovat lite svalare väder. Om det nu inte kommer regn, ska vi ta med oss Lill Husse till stugan en sväng. Ha en trevlig pingst alla.

Av Bamse och Valle - 20 maj 2010 18:51

Ja värmen den fortsätter uppe hos oss. Idag hade vi nästan inte ork att vara ute ens. Det var till att springa ut och in, fastän vi fick tillbringa en hel del tid under vattenslangen. Nu är det bara en dag kvar tills vi får fara till stugan, för att doppa oss ordentligt. Husse han hamnade på rätt ställe denna gång, det vart till Portugal som han skulle. Fast hur kan man åka iväg från vårat fina väder kan man undra. Idag har inte heller matlusten varit på topp, trots att vi fick kokat kött och makaroner. Det smakade gott dom första tuggorna men sen vart vi trött. Matte for iväg för att handla, och med sig hem hade hon "nötstrupe". Hon la dom på bänken ovanför våra skålar. Sa att det var bäst att vi åt upp våran mat först, oc vet ni då gick det fort. Klart man vill ha godsaker. Och mycket bättre smakar dom ju också. Nu skall vi få gå ut, fast vi har problem med vilken sida av huset vi skall vara på. Valle vill vara på baksidan, och jag på framsidan. Ja vi får väl dra lott.

   

     

Man ser verkligen hur det grönskat hos oss dessa dagar. Mer än 2 veckor tidigare än det brukar. Matte säger att hon nog måste klippa gräsmattan till helgen. Ha en bra kväll alla.     

Av Bamse och Valle - 19 maj 2010 19:42

Åter en dag med värme, mer än + 27 grader har det varit.Iskrivande stund har vi +24,8 och strålande solsken. Nu räcker det inte med att bli avduschad med vattenslangen, det skall till en Pool. Men helst en stor sjö, eller som vattnet vid stugan. För nu är det nästan för varmt för alla. Man är ju inte van sol i dessa mängder. Man orkar inte busa, eller leka. Idag har vi till och med haft besök av 2 hundar dom här boxrarna som tidigare gått på vår gård. Vi har blivit lite kompisar och brukar träffas. Men ingen av oss 4 hade det minsta lust att springa runt idag. Dagen har mest bestått av att försöka söka sig en skuggig plats. Ha det så bra alla.

'

           

Av Bamse och Valle - 18 maj 2010 18:53

Nu verkar det inte vara nån måtta på värmen. Fast det är skönt, vi får vara ute på gräsmattan hela dagarna. Lill Matte är ledig i veckan med oss, och hon tillbringar sina dagar i en solstol på baksidan. Nackdelen med sån här värme är att man inte är så sugen på nå mat. Fast man är hungrig så orkar man nästan inte äta. Men vankas det lite godare än kulor så slinker det lätt ner. Imorgon åker husse iväg till Portugal, han skall vara borta tills på söndag. Men Matte har lovat att vi iallafall ska åka till stugan om vädret tillåter. Det räcker inte med att bara bli av duschad med slangen tycker vi. Vi vill kunna simma också. Nu ska vi ut igen, för det är +25 ute och +26 inne. Ha en bra kväll alla.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards