Alla inlägg under juli 2009

Av Bamse och Valle - 21 juli 2009 07:47

Imorse då vi vaknade, ville man knappt gå ut. Regnet bara öste ner, och det öser ner fortfarande. Det var inte nå kul, hela pälsen vart blöt. Blöt det gillar vi ju att bli, men inte så här att det kommer från himlen. Nej vi skall ju springa ut i vattnet och simma, då är det skoj att bli blöt. Fast nu så skall ju inte Matte klaga, nu får hon ju sitt efterlängtande regn. Nu kanske gräsmattan bli lite grön iallafall. Och blommorna i rabatterna blir säkert också glada. Idag vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på. Det är inte så roligt att vara inne hela tiden. Det blir kanske att åka hem en sväng, en dag tidigare. Imorgon skall ju Farmor och Farfar ha sin årliga träff med sina 12 kompisar här. Och då vill man minsann inte vara ivägen. Det kan ju finnas någon som är rädd för så här stora hundar som oss. Fast jag tror att vi inte heller vill träffa så många på en gång. Nu skall Lill Husse fika, undrar om man får smaka. Vi höres

Av Bamse och Valle - 20 juli 2009 18:26

Vilken tur att vi for ut till stugan. Vi har haft +25 grader idag, och då måste man faktiskt få bada. Fast det vart inte riktigt på en gång, vi skulle ju plocka ur bilen. Och rätt var det var kom ju Farmor och Farfar, inte har man tid att bada då. Man måste ju hälsa dom välkommen, helst Farmor hon gillar vi skarpt. Helst vill vi vara med henne hela tiden, vi går väl 2 steg efter henne hela tiden. Det vart lite tokigt med vattnet för oss. Vi tar ju dusch och diskvattet från älven. Och när Farmor spolade var det alldelens svart. det vart till att kolla slangen som ligger i vattnet. Konstigt att dom for ut i en båt. Vi trodde ju att vi skulle få öva livräddning, men inte. Sen fick Husse tömma hela pumpen, och fixa till den sen fungerade det. Lill Husse har haft fullt upp med att ta bort alla stenar som ligger i sanden. Det skall bara vara sand säger han, undrade vad han skulle få i betalt för att ta bort dom. Ja hade man fått betalt hade jag och Valle tagit bort dom för länge sen, bara vi får ett ben eller helst ett grisöra. Grisöra får vi inte nå mer, jag fick så väldigt ont i min mage. Men vi har ju torkad blodpudding istället. Nu skall Lill Husse ta en busstund med oss vi hörs imorgon

Av Bamse och Valle - 20 juli 2009 09:22

Det var ganska skönt att få sova hemma i sin egen säng. Jag tror att jag och Valle tycker att det är alldelens för varmt i stugan. Fast vi har 2 fönster öppna så har vi svårt för att hitta rätta platsen. Men det gör inte så mycket, vi kan ju bada hela dagarna. Nu skall vi bara packa ihop det vi ska ha med oss, sen bär det av till stugan igen. Lill Husse skall följa med, då har man någon man kan rädda i vattnet. För Matte och Husse är alldelens för fega för att bada. På sin höjd att dom går ut i vattnet upp till knäna. Men dom säger att det inte är så kallt, mycket konstiga människor som inte kan bada då. Vi skriver mer ikväll.

Av Bamse och Valle - 19 juli 2009 18:00

Idag har det varit varmt, jag tror nästan + 25 grader i skuggan. Och då har det säkert varit + 32 i solen. Det har varit tur att vi haft nära till badet. Men man blir ju så himla trött av allt simmande och springade upp och ner i vattnet. Idag bestämde Husse och Matte sig för att fara en sväng med båten. Vi har ju aldrig åkt båt så vi fick stanna hemma. Och det var ganska skönt, för vi har nog sovit hela tiden. Dom var borta nästan 2 timmar, skulle åka runt en ö som ligger utanför våran stuga. Den är så stor att det tar ca 1,5 timmar att åka runt. Men då fick ju Matte kliva ur och dra båten på ett ställe. Det är så grunt, så botten på båten tar i sanden. Detta trots att det nästan ligger ute i havet, mycket konstigt. Men hon tyckte det var varmt och skönt. Vi kanske får följa med nästa gång, vi skall bara träna hur man tar sig i och ur båten. Och framförallt att man kan sitta eller ligga ner. Jag vet inte om det finns så stora flyvästar som skulle passa till oss. Men vi kan ju simma det borde väl räcka. Nu har vi iallafall kommit hem, vi skall hämta med oss Lill Husse, nu har han sovit nog under sitt sommarlov. Han börjar ju sommarjobba nästa måndag, så nu blir det till att träna på att kliva upp på mornarna. Nu skall vi få lite mat, hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 18 juli 2009 08:29

Äntligen så verkar det som om vi får fint väder. Nu har det ju regnat till och från i 2 dagar. Fast det har varit bra för växterna och gräsmattan. Idag var det hur fint väder som helst klockan 6, vi har redan hunnit bada 2 gånger. Sen har vi letat pinnar, det fanns gott om dom vid vedbon. Men jag tror inte att Husse blir så vidare glad, när han ser att vi har dragit runt med hans ved. Men det är ju så himla kul att bära pinnar i munnen. Vi måste sätta in kort på en liten hundvalp. Husses syster från Stockholm, hon har skaffat sig en tredje hund. Och den var söt må ni tro. Sen har kusinen Erik 2 stycken katter som ser likadana ut. Nu skall vi se till att Husse också vaknar, nu vill vi ha frukost. Vi hörs sen

Av Bamse och Valle - 17 juli 2009 16:59

Oj så skönt, nu har vi äntligen kommit tillbaka till stugan. Solen skiner från en klarblå himmel, och det är +22 grader varmt. Ner till vattnet har vi hunnit flera gånger. En runda i skogen, och jagat lite fåglar. Sen så har ju Valle hunnit skälla ut farfar, jag tror inte att han kände igen honom först. Han hade ju en keps på sig, och stod med ryggen mot oss. När vi kom ner mot bryggan, så han trodde nog att det var en okänd gubbe som stod där. Men jag såg att det var farfar och vart jätte glad, det vart Valle också efter en stund. Nu skall Matte och Husse snart äta middag, vi har redan ätit. Sen har dom lovat att vi skall ta en promenad i skogen. Hoppas man inte stöter på den där arga hunden som flyttat hit. Det är visst en sån där kamphund, och han verkar vara lite ilsk av sig. Hoppar upp mot bilar och hugger, säger våran granne. En sån hund kan man ju inte ha där det finns andra människor. Och vad kan hända om den träffar på ett barn, det vill man inte tänka på. Hej Svejs.

Av Bamse och Valle - 16 juli 2009 13:08

Imorse så var det inge vidare väder, mulet och + 12 grader. Vi bestämde att vi skulle fara hem och tvätta upp lite kläder. Både jag och Valle tyckte nog också att det var ganska skönt. Ute i stugan så har vi så väldigt mycke bromsar, och dom verkar invadera oss ännu mer när det skall bli regn. Och så får vi ju vila i våra egna sängar hemma. Sen var det ganska skoj att träffa Lill Matte, hon har vi ju inte träffat sen i lördags. Glada vart vi att se henne. Nu så skall Husse fara på sitt jobb och ta reda på posten, och Matte skall börja tvätta. Då skall vi passa på att ta en slummer, jag kan inte förstå att vi är så trötta. Kan det bero på den friska doften från havet, eller är det all simning och spring i skogen.

Av Bamse och Valle - 15 juli 2009 17:58

Idag började dagen med + 20 grader klockan 6. Då fårstod man att det skulle bli en varm dag. När klockan var halv 9 hade vi + 22 grader, och halv 10 +23 grader. Ja det var bäst man ställde in sig för att inta vattnet. Matte åkte hem för att hämta Lill Husse, mycket skoj att han ville komma ut. När dom kom tillbaka vid 11 tiden, var himlen alldelens svart. Och det började att åska, sen kom det där efterlängtade regnet. Först regna det bara lite, men efter en stund kom det mer och mer. Nu har gräsmattan fått vatten, och vi har fått vara inne i flera timmar för att vila. Ja det behövs, man skulle kunna tro att vi inte har sovit nå alls. Vi är totalt slut, både jag och Valle. Men det kan nog bero på allt spring i skogen, och all simning. Nu har det slutat regna och solen skiner igen. VI har väl ca + 20 grader, och imorgon skulle det bli varmt igen. Husse sa att det var en sån där "åskskur". Den tog inte värmen med sig, utan den har nog stannat kvar. Nu skall vi ta en vandring i skogen. Måste ju kolla så inte våra pinnar har regnat bort.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards