Alla inlägg under juli 2009

Av Bamse och Valle - 9 juli 2009 12:25

Idag blev det nästan en lika tidig morgon som igår. Vi ska ha en fabror som skall besiktiga vårat hus. Och då kan man ju inte ligga och sova. Men det gjorde inte så mycket att vi fick kliva upp. Det vart ett tidigt matmål, av spagetti, buljong och lite kött, mums. Jag tror speciellt Valle tyckte det väldigt gott, han tömde sin skål mycket fortare än det jag gjorde. Men det är klart han är ju bara van att äta kulor. Så får man något annat smakar det ju mycket bättre. Igår fick vi följa med Lill Husse på en liten längre promenad. Det bar iväg mot älven bakom oss. Mellan oss och älven finns det en massa potatisland. Om ni visste så skoj det var att springa mellan all den blasten. Fast jag tror att bonden som äger dessa land, när han ser dom. Inte kommer att vara värst imponerad. Potatisen skall ju ligga i jorden minst en månad till. Och den kanske inte växer så bra utan det där gröna. Vi hade sånt race så det flög bara jord och blast efter oss. Synd att Lill Husse inte hade med sig kameran. Lill Husse han vart inte heller så glad på oss. Det slutade med när vi kom hem. In i duschen, först var det min tur och efter det Valles. Under tiden en av oss duschade fick vi sitta i det där rummet, som Husse och Matte brukar sitta i. Bastun med glasdörr, och bara titta på när den andra duschade. Fast för att erkänna, det var ganska skönt. Nu är det ju några dagar sen vi fick bada, så det här dög väldigt bra.

Av Bamse och Valle - 8 juli 2009 21:49

Idag har vi fått vara ute mellan skurarna. Det värsta är att dessa små irriterande mygg har kommit tillbaka. Man har inte hunnit ut, så har dom anfallit. Vi har fått vara ute nu i kväll med Matte och Husse. Och då vart det som en invasion, alldelens svart runt huvudet. Dom kryper in i nosen och öronen, nu ser ut som en knölpåk i hela ansiktet. Och Matte har dom bitit kring ögonen, så hon blir tvungen att ta sin special medicin. Nu skall vi se till att alla mygg och knott från våran päls förvinner. Sen är det dags för sängen. Skriver i morgon.

Av Bamse och Valle - 8 juli 2009 08:35

Imorse vart man uppväckt redan halv 7. Det var ett himla liv bakom huset. Först hörde vi att det kom en traktor, då vart Valle på allerten och skulle ut. Jag är ju så morgon trött, så inte ville jag. När dom hade kommit ut, ja då dök det upp 2 lastbilar. Och så började traktorn att köra fram och tillbaka, han skulle last upp jord på lastbilarna. Valle han är ju så nyfiken att han drog dit på en gång. Det stod ju en farbror utanför den ena lastbilen. Det vart för Matte att knata dit i morgonrock, och be honom komma hem. Varför skall man börja köra traktor och lastbil den tiden på morgonen. Vi vill ju faktiskt sova, har dom inte förstått det. Vi som är vana att det är alldelens tyst ute, det är väl bara att acceptera att det blir lite livat ibland. Nu skall Matte ta emot gubben som skall laga våran tvättmaskin, hon har ju lyckats att få Barnspärr på den. Och vet inte hur hon skall göra för att få upp det. Det bara piper hela tiden, och kommer upp felmeddelande. Vi hörs ikväll.

Av Bamse och Valle - 7 juli 2009 17:57

Idag har det varit konstigt väder. Redan klockan 7 såg man att det skulle nog bli regn idag. Det var alldelens svart på himlen, och så blåste det väldigt mycke. Vi var ute när den stora skuren kom, ni skulle ha sett vad blöta vi vart. Pälsen bara hängde och det droppade. Men skönt var det, och framför allt rabatter och gräsmattan blev lite blöt. Fast det var inte så kul att det började regna tyckte vi, hon hade ju lovat oss att fara en sväng till stugan. Men nu sa Matte att vi nog skulle stanna hemma. Det ser ut som om det skall börja åska, men än har då ingen åskar kommit. Ja som ni läser så har vi då mest fått vara inne, Matte hon var en sväng till Dollar Store. Där köpte hon 2 stycken nallar åt oss, dom var väldigt roliga att bita i. Och speciellt att ha dragkamp med. Jag undrar hur länge dom kommer att hålla. Imorgon kommer Husse hem, det är bra det för Matte jobbar eftermiddag. Och våra småmänniskor är ju så trötta av sig, och har inge vidare lust att leka med oss. Nu har Matte gjort kvällsmål, så nu skall det ätas kulor. PS det vart en inte allt för bra muletbild som vi kunde sätta in DS

Av Bamse och Valle - 6 juli 2009 18:10

Idag har det varit en skön dag att vara ute. Inge sol och 14 grader varmt, vi har inte ens behövt tänka på att bada. Så skönt har det varit. Men nu hotar vädergummorna och gubbarna med att det skall bli Ryssvärme. Den skulle komma till oss i Norr fram emot helgen. Det är tur att Matte och Husse bara jobbar denna vecka. Då skall vi flytta ut till stugan, då får man bada varje dag. För hemma kan vi inte vara om det skall bli så varmt, då flödar vi bort. Matte hon vart glad skall ni veta när dom talade om att vi skulle få varmt. Hon som var rädd att det inte skulle bli någon värme på hennes semester. Men det är klart inte vill man sitta inne när man är ledig. Fast hon säger även att vi hör uppe i Norr skulle ha behövt lite av regnet som kommit i söder. Vi har väldigt torrt, både i rabatter och på gräsmattan. I stugan har hela gräsmattan torkat bort, va bra då behöver vi inte klippa den. Nu skall vi ut en stund. Sen skall Matte skjutsa Husse till flyget. Han skall ju ut och resa igen. Hejs Svejs

Av Bamse och Valle - 5 juli 2009 17:43

Idag har vi faktiskt sovit till halv 10. Men då var det lite bråttom ut. Vi fick ju vara hemma själva medans våra människor var på bröllop. Men Lill Husse han kom hem vid halv 7 tiden, det var bra för vi var ju ganska hungriga då. Vi har hunnit med att vara en sväng till stugan. Det var lite konstigt att dom där 2 tjejerna inte var där. Men ganska skönt också, nu får man ju ha stugan för sig själv. Farmor och Farfar kom också ut, så vi tog en promenad med Matte, Husse och Farmor. Det vart en ganska lång promenad. Sen så har vi ju hunnit med att bada också, det var skönt. Även fast vi inte har varmt. Nu är det sådant Leonberger och andra hundsorters väder. Det gillar vi. Nu skall vi få kvällsmål, och sen tror jag att vi inte skall göra så mycket mer ikväll. Man är lite trött, både 2 och 4 benta tror jag.

Av Bamse och Valle - 4 juli 2009 09:26

Idag var det en lika tidig morgon som det alltid brukar vara när det är helg. Varken jag eller Valle kunde sova nå längre. Men vi la ju oss tidigt igår, det är tröttsamt att utöva livräddning. Idag är det ett perfekt väder, för oss med så här mycket päls. Nu är det 10 grader och molningt HURRA. Det som inte är så kul kanske, Mattes syster ska gifta sig idag, och det har börjat att småregna. Inge roligt bröllopsväder för dom inte. Men det sägs att vid dåligt väder under bröllopet, då blir det ett lyckligt äktenskap. Vi får inte följa med, men dom har lovat att komma hem och se till att vi får gå ut. Och så måste vi ju få oss mat också, glöm inte bort det. Idag åker "stockholmarna" hem, dom har en lång resa framför sig, det är tur att det inte är så varmt för dom i bilen. Imorgon skall vi fara ut till stugan och packa tillbaka våra saker. Sen är det bara en vecka kvar innan Matte och Husse får semester. Och då skall vi bosätta oss i stugan, hoppas det nu inte bara regnar. Matte säger att vi drar in så mycke sand, blåbärs och lingonris. Nu skall vi gå ut och busa en liten stund. Ha det så bra alla som läser våran blogg.

Av Bamse och Valle - 3 juli 2009 20:37

Oj så skönt det var att få fara till stugan och bada. Fast mottagandet idag var lika svalt och skälligt, som förra gången vi träffades. Dom gillar oss verkligen inte, och jag kan bara inte förstå varför. 2 så stiliga killar, dom skulle man ju direkt springa och leka och bada med. Nej det gick inte att komma i närheten, då morrade och skällda dom. Och så trodde dom att våran Matte skulle klappa dom också. Det är något som jag inte gillar, andra hundar vid mina människor. Då måste man bara fram för att se till att den hunden går därifrån. Min Matte säger att jag är svartsjuk, men det är jag inte dom kan gå till sin egen Matte och bli klappade. Det vart lite foton, men jag vart ganska less att bara sitta still, så jag gick iväg nästan på en gång. Maten smakade helt underbart nu när vi kommit hem. Både jag och Valle var nog väldigt hungriga. Jag har ju simmat, och tränat livräddning. Det var jobbigt för det var 6 ungdomar, som jag försökte att hjälpa upp. Jag slutade inte förräns alla hade kommit upp. Men Lill Husse han retades med mig hela tiden, så fort jag dragit honom till land, ja då sprang han ut igen. Det vart till att vända ut flera gånger. Nu skall vi ta en liten vilostund. Man är ganska trött känner jag. Vi hörs imorgon

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards