Alla inlägg under juli 2009

Av Bamse och Valle - 14 juli 2009 18:07

Idag har det varit +24 grader, det är alldelens för varmt för oss. Och imorgon har dom lovat ännu varmare. Det är nu tur att vi bor ute i stugan, nu kan man ju springa ner och doppa sig flera gånger per dag. Och det behövs verkligen, vi med denna tjocka päls. Det som inte Matte riktigt gillar, det är att vi brukar rulla oss i sanden innan vi springer upp. Hon sopar minst 5 gånger per dag, och ändå syns det inte. Sen att jag kliver upp i deras säng, blöt och full med sand. Det gillar dom inte heller. Men vet ni det får dom faktist stå ut med, man kan ju bara sopa ur sängen. Matte och Husse har haft fullt upp med att titta på båtar. Det har visst gått ett båtrace från Uleåborg i Finland till oss i Luleå, och idag skulle dom fara tillbaka. Det fanns riktigt stora näsan som enplansvillor att titta på. Idag har farmor och farfar varit ut och hälsat på. Dom ville bjuda på fika. Men inte hade hon tagit något med sig till oss. Nej vi fick bara denna blodpudding. Och själva åt dom bullar och Tosca kaka, mycket orättvist tycker vi. Nu håller Matte på med våran mat, det skall bli gott. Man blir ju så hungrig av allt simmande och busande i skogen.

Av Bamse och Valle - 13 juli 2009 22:07

Idag har det inte varit annat än bad. Jo vi var tvungen att åka hem en sväng. Men sen så har vi legat eller sprungit i vattnet hela dagen. Det är knappt vi har haft tid att äta. Valle han vart lite trött så vi var tvungen att få vila en stund. Men det gjorde ingenting sa Matte, hon fick ju kliva upp klockan 6, och det på sin första semesterdag. Inte snällt alls, men vi var ju så kissnödiga, och Husse han hör oss aldrig på morgonen. Eller rättare sagt vi väcker Matte. Nu fick ju hon också en liten slummer. Valle han blir lite ivrig på mig, ibland gillar jag det och ibland inte. Han biter fast i mina ben, för att få igång mig. Och ibland hänger han efter mig i svansen. Men jag blir aldrig arg. Sätter in en liten film från idag. Hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 13 juli 2009 11:00

Om ni visste så slut vi var igår kväll. Vi har sovit hela natten, fram till klockan 6.  Men det är nog inte så konstigt, vi har ju inte varit till stugan på en hel vecka. Och när man väl kom hit igår kväll, ja då var det bad för hela slanten. Och det första vi nästan gjorde i morse, det var att springa ner till vattnet. Sen har vi lufsat omkring i skogen. Och jagat sjöfågel. Matte vart inge glad att vi jagde dom, det var en mamma och hon hade säkert 10-12 småbarn med sig. Det hade nog inte varit så bra om vi fått tag i dom. Vi har hunnit med mycket, fast klockan bara är 11. Men man måste ju passa på, tänk om dom kommer på att vi skall åka hem. Vädret är väl inte det bästa idag, mulet och + 15 grader. Det ser ut som om det vore regn i luften. Fast jag tror att vi nog överlever lite regn. Det behövs säger Matte, gräsmattan här ute är alldelens gul, så törstig är den. Nu har Valle lagt sig för att ta en förmiddagsslummer, jag tror jag skall göra det samma. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 12 juli 2009 16:33

Idag har det varit en sån där lång dag. Men det kan ju bero på att vi visste, att det skulle bära iväg till stugan. Man känner det på sig, speciellt när dom plockar fram kylbagen, och vattendunkarna. Ja då har man inte riktigt tid att vänta. Valle han var då fort uppe i bilen, jag är ju av den slöare sorten så mig fick dom lyfta upp i kofferten. Om ni visste när vi kom fram så kul det var. Nu har vi äntligen "SEMESTER", och då skall vi vara här ute hela tiden. Ja vi kanske måste åka hem någon dag för att vattna. Det klarar ju inte våra små människor av, eller snarare dom kanske vattnar ihjäl blommorna. Hoppas bara att dom kommer ihåg att klippa gräsmattan. Annars har den väl växt en halvmeter då vi kommer hem. Nu skall vi äta lite grann, sen skall vi springa ner till stranden. Vi måste ju kolla så ingen har varit här, och om det finns några fåglar där nere. Laddar in lite kort på en stund.

Av Bamse och Valle - 11 juli 2009 19:57

Morgonen började redan halv 7. Då ville Valle snabbt ut, ja det var ju lika bra att jag också då gick ut. Fast det var lite motvilligt, jag är ju så trött av mig. Idag har det väl inte blivit så mycket gjort. Vi har "vilat och tittat på tv". Det sa iallafall Lilll Husse, när Matte frågade vad vi gjort idag. Inte för att jag vet vad en TV är, men vi håller med honom det har inte blivit mycket gjort. Matte hon jobbade ju hela dagen, och Husse bestämde sig då för att fara och städa sitt kontor inför semestern. Då lovade ju Lill Husse att sköta om oss, ja inte vart det mycket gjort. När Matte kom hem blev det mat, och vi åt så mycket så vi fick faktiskt gå ut en och en efteråt. Husse sa att vi inte fick busa på en stund. Man kan få magomvridnig om man busar direkt efter maten sa han. Ja man har ju bus och spring i sina ben, så när vi kom in ville vi ju leka. Sprang runt en stund, och sen vart vi tysta. Matte sa till Husse "vad gör dom nu". Hon kom in i sovrummet, och vet ni vad vi gjort. Dragit sönder hennes duntäcke, det var dun i sängen, runt sängen och på hela golvet. Inge bra gjort alls, men det kan bli så när man inte får busa av sig under dagen. Det vart för henne att ta fram symaskinen, nu är det andra duntäcket vi har sönder. Det är nu verkligen tur att vi imorgon skall flytta ut till stugan. Matte börjar ju sin semester klockan 15 imorgon. Det behövs verkligen, för det första har vi det för varmt och vill ju bada flera gånger om dagen. Och för det andra skall Husse och Matte vara lediga hela dagarna med oss, i hela 4 veckor. Nu får vi faktiskt gå ut en sväng, vi har fått skämmas en stund. Hej på er alla.

Av Bamse och Valle - 10 juli 2009 19:25

Idag har vi varit hemma med Lill Husse, det har väl inte blivit så mycket gjort. Annat än vila, och lite bus på gräsmattan. När Husse kom hem vart det mat, kött, potatis, ris och makaroner. Jag tror att han tömde en hel del halvtomma kartonger från skafferiet. Men gott var det, det var nog för att det är Fredag vi fick lite bättre mat. Och bättre mat det fick vi, dom orkade ju inte äta upp sin middag, plankstek. Så jag och Valle fick ta resterna, och dom var man inte sen med att äta upp. Imorgon är Husse hemma med oss, Matte jobbar ju hela dagen. Då hoppas jag att vi kanske kan ta en sväng till stugan. Vi skall ju from i morgon få så där varmt igen. Och om det blir det, måste vi fara och bada. Regnar det gör det inte mycket, jo på natten. Men det gör ju inte så mycket, för då sover vi ju. Fast Matte hon skulle vilja att det regnade lite mer, det är så himla torrt överallt säger hon. Fast hon ska ju vara glad att vi inte har så mycket regn. Tänk om hon bott i Dalarna, dom var ju helt översvämmade av mygg. Det skulle hon nog inte klara, hon som hatar mygg. Nu skall vi gå ut en stund. Bara vi kan hålla oss från alla barnen som är hos grannen.

Av Bamse och Valle - 10 juli 2009 14:46

Imorse efter det vi varit ute, sprang vi fort in för att stjäla sängen. Det var inte så populärt, 2 stycken stora saker som tog upp hela hennes säng. Men det är bara att skylla sig själv, är man inte nog snabb så hinner man inte. Det är bara titta på Ästher, hon verkar också vara snabb att ta sängen. Jag måste ju berätta nå roligt, Valle han har blivit min Lillebror på riktigt. Nu skall han stanna hos mig för alltid. Det har hans gamla Matte och Husse, tillsammans med min Matte och Husse bestämt. Och det var det bästa som hänt tror jag. Vem skulle man annars leka med hela dagarna. Vi skriver mer ikväll

Av Bamse och Valle - 9 juli 2009 20:39

Idag har ju den där besiktningsgubben varit. Vi var ute när han kom så vi hörde honom inte. Men efter allt bus ute på gräsmattan, var vi bara tvungen att gå in för att få oss vatten. Det var då vi såg honom. vi blir ju så väldigt glada när det kommer nya människor. Men dom som inte kanske blir så glada på oss är våra människor. Vi skall ju vara så nära, helst skulle vi hoppa upp i deras knän. Nej det slutade som det alltid gör, man blir instängd i ett annat rum. På sin höjd att man får komma ut efter en stund och hälsa. Men Matte sa, ni får inte komma ut. Vi har öppnat en lucka i golvet, ni kan ju trilla ner i den. Ja vi fann ju oss faktiskt med att ligga i våra sängar. Man var nog ganska trött, efter en sån tidig morgon. I eftermiddag har vi hjälp till med att klippa gräset. Det går inte så bra när vi är med, vi springer mest framför maskinen. Så dom får väl säga åt oss 500 gånger. Det som är synd när man klipper, dessa f-b mygg kommer som stora svarta moln. Och helst runt huvudet skall dom vara. Nu tror jag att vi skall rå om Matte en stund. Hon har just kommit hem från sitt jobb. Nu är det bara 3 arbetsdagar kvar tills vi kan flytta ut till stugan. Oj så vi längtar. Hejs svejs

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards