Alla inlägg under september 2009

Av Bamse och Valle - 18 september 2009 08:21

Idag är det betydligt soligare, än när vi kom igår kväll, då var det svart. En ganska trött morgon, vi låg till strax efter 7. Då var det dags för utfärd, och det första man gjorde det var att ta sig en tur mot soptunnorna. Det kunde ju finnas något intressant där. Undrar varför man inte får gå på egna upptåg. Nej det vart hämtning, och raka spåret hem. Har dom inte förstått att vi måste inspektera alla ställen. Det kan ju ha varit någon obehörig på besök. Och så måste vi ju förnya våra revir. Ja vi får vänta en stund med att vara ute, nu har vi väl ca+9 grader, men solen lyser från en klarblå himmel, och vattnet är spegelblankt. Husse har farit på jobbet, men skulle komma hem och fika, så efter det blir det att vara ute. Matte skall ju bygga blommrabatter. Vi kanske kan hjälpa till, åtminstone med att bära iväg saker. Vi hörs ikväll.

    

Av Bamse och Valle - 17 september 2009 21:02

Nu är vi framme, och det var svart. Farfar hade dragit ut alla kontakter till lamporna. Även till dom som bara lyser när det är mörkt. Vi var tvungen att ha billyset på, så vi skulle se vart vi skulle stoppa in nyckeln i dörren. Det konstiga är att vi känner vart vi går. Och vet ni vad, det första jag gjorde när vi hade packat in allt. Det var att ta mig en egen tur. FörvånadValle han satt så fint och bara väntade, men det slutade som alltid förrut. Husse fick ge sig ut i mörkret för att söka reda på mig. Nu är man inte så populär, för han såg ju knappt vart han gick. "Nu skulle man ha haft en ficklampa" sa han. Ja det håller vi väl med om att det skulle han ha haft. Nu blir det ingen mer utgång för oss själva ikväll. Nu blir det bädden för hela slanten. Ja vi får väl se vilket humör dom är på imorgonbitti. Förhoppningsvis får man gå ut då. Hejdå på er alla.

Av Bamse och Valle - 17 september 2009 17:02

Nu har han kommit hem, om ni visste så diskad han vart i ansiktet. Ja man måste ju få hälsa ordentligt på alla när dom varit borta. Det värsta är att vi blir så överglada, vi vet ju inte riktigt hur vi skall bära oss åt. Vi hoppar och låter som bara den. Ja vi fick ju mat, och då vart det annat att tänka på ett tag. Nu har vattendunkarna kommit fram, och då vet vi att det blir stugan. Och det redan ikväll. Matte är ledig fredag, lördag till söndag eftermiddag så nu far vi. Oj så skoj det skall bli, nu har vi inte tid riktigt att vänta. Det är spring efter Husse och Matte hela tiden, vi vill ju inte bli lämnade. Det vore ju det värsta att vara tvungen att stanna hemma. Nu skall vi packa färdigt. Skriver kanske mer ikväll.

Av Bamse och Valle - 16 september 2009 17:37

Idag har det vräkt ner sånt där hälsovådligt regn, ända från att vi klev upp tills klockan 4. Man har inte haft det minsta lust att vara ute. Ja du Sigge vi skall skicka iväg regnet till dig, du behövde ju fylla upp dina spagropar. För from fredag då får det bara inte regna. Vi skall ju till stugan då, och Matte säger att vi drar in så mycket sand och barr om det regnar hon vill ha sol. Ja det kanske vi gör, och vi håller med om att det är roligare om det är fint väder. Idag när Matte kom hem, fixade hon till supermat åt oss. Makaroner och kokt fläskkarre, om ni visste vad det smakade gott. Man har inte tyckt att kulorna smakat så vidare idag. Och så tycker vi att våran matlust inte är på topp, på morgonen. Vi är väl som Matte, hon fikar inte så mycket direkt efter det hon klivit upp. Utan gör sig en smörgås vid 10 tiden. Men det är klart börjar man 0530, då är man inte så vidare hungrig. Nu är det bara en dag tills Husse kommer hem, och då hoppas vi att det dröjer innan väskan kommer fram igen. men det är klart denna tid på året måste han resa mycket, vi får väl köpa det. Vår och Höst syndrom eller vad det nu heter. Om han visste vad vi skall tvätta hans ansikte. Nu skall vi ta oss ut, för solen har börjat att lysa. Ha det så bra alla.

  

Av Bamse och Valle - 15 september 2009 17:37

Idag har det inte varit nån vidare dag. För det första så har det varit + 23 grader idag, och strålande sol. Och sånt gillar vi inte, då skall man ju vara i stugan.Skrikandes För det andra har både jag och Valle varit av det trötta slaget. Men det kan väl bero på att, vi var ju tvungen att kliva upp redan halv 5 imorse. Ja vi hade ju inte behövt, men när både Husse och Matte kliver upp, ja då måste man ju bara kolla vad dom skall göra. Och så kände vi att det var dags för en tur ut. Och det var inge kul att komma in sen. Husse han ska ju iväg ut på resa idag. Så det första man fick se det var den där hemska väskan. Nu så vart vi så less och se den så vi tog tillfället iakt att ta över deras sängar. Gott om plats det hade vi. Matte kom när Husse hade åkt, hon ville läsa tidningen i sängen. Och sen efter ett tag så kom Lill Husse. Han är inte riktigt frisk, så han skall få vara hemma från skolan idag. Bara han inte har fått den där NUFFSJUKAN som alla pratar om. Vi måste kolla hur han mår imorgon, han kanske stannar hemma en dag till. Nu har vi precis fått oss ett mål mat, så nu skall vi ta oss en kvällsslummer.

      

Av Bamse och Valle - 14 september 2009 18:34

Ja fast man var sur istort sett hela kvällen. Bara för att man var tvungen att åka hem. Så måste vi hålla med om att det ändå var ganska skönt. Man är ju helt slut efter sådana helger, så man känner att det är bra att komma hem och vila upp sig ordentligt. Få vila i sin egen säng, och ta det allmänt lugnt. Nu skall vi vila upp oss ordentligt, tills nästa helg. Då blir det fullt ös igen. Nu har den där hemska väskan kommit fram igen, jag och Valle har haft fullt upp med att putta den framför oss. Vi gillar ju inte när den kommer fram, och nu har den varit framme lite väl mycket. Nu skall Husse resa iväg till Borlänge imorgon, och sen skall han vara i Stockholm onsdag och Torsdag. Men sen säger han att det inte kommer att bli så mycket resande. Kanske bara en gång i månaden. Ja vi har hört det förrut, så vi får väl se. Det är himla tur att Matte inte reser, då skulle vi ju ha bägge borta. Och vem skulle då ta hand om oss, och skjutsa oss till stugan. Vi hörs

            

Av Bamse och Valle - 13 september 2009 17:56

Vi tog oss en liten sovmorgon, vi har faktiskt legat ända fram till klockan 8. Vi som brukar vara uppe före tuppen under helgerna. Det var ganska skönt, för Valle han hade inte tid att vila något igår. Så han har varit helslut igår kväll och på morgonen. SkrattandeIdag har man hunnit med att smita en sväng, som slutade likadant som förut, vi vart hämtade. Vi har lyckats att skrämma en tant med en liten hund. Ni skulle ha hört hur hon skrek. Hon sa till Husse att han var tvungen att hålla fast oss. För hon var väldigt rädd för stora hundar. Hon sa till och med åt sig själv "jag ska inte vara rädd". Vad tror hon egentligen om oss, vi är ju för det första världens snällaste fast vi är stora. Och för det andra det var ju inte henne vi ville hälsa på utan hennnes hund. Nu har vi kommit hem, det var inte speciellt roligt när dom började att packa ihop. Valle han gillar ju att åka bil, så han hoppade upp i kofferten så fort dom hade öppnat den. Jag däremot, hade inte det minsta lust att hoppa in. Dom har lite förståelse för mig som bara vill vara i stugan. Men som vanligt man har inget val. Det är bara att följa med. Ja dom har lovat att vi skall få åka dit nästa helg igen. Det blir bra det.

  

Av Bamse och Valle - 12 september 2009 16:50

Idag var det ett väldigt bra bad väder. Solen har skinit från en klarblå himmel, och det har varit nästan 20 grader varmt. Fast vi tog oss en liten sovmorgon, den var nästan halv 9 då det var dags att kliva upp. Men då vart det fart, raka spåret ner till vattnet. Och där har vi varit i stort sett hela dagen. Våra Lill Hussar Emil och Per tillsammans med Husse, har tagit upp bryggan och båten. Vi har haft fullt upp med att, vara framför fötterna på dom. OCh det som var roligt det var när Emil med vadarbyxor gick ut i vattnet. Ska han bada i dom? Nu säger dom att det snart är höst. Och att dom inte skall åka nå mer med båten. Inte heller att det kommer att vara väder för att sitta på bryggan. Vadå väder, vi kan ju bada fortfarande varför skulle inte dom kunna det. Dom säger att det är kallt, vi tycker bara att det är skönt. Idag har vi inte varit på några egna upptåg, så Matte har varit glad på oss hela dagen. Bara vi nu inte kommer på att dra iväg senare ikväll. Nu skall vi hjälpa Matte med att rensa en kyckling. Man kanske kan få en smakbit. Ha det

                                 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards