Alla inlägg under januari 2010

Av Bamse och Valle - 6 januari 2010 11:55

Tänk vi fick vara med på festen. Och vet ni vi fick en riktigt bra ny kompis. Han verkar vara en riktigt bra hundvän, för vi fick sitta i hans famn, och tvätta hans ansikte. Han har själv en hund som är mindre än vårat huvud och heter Buster, vi måste kolla med dom vad det är för sort. Han fick inte följa med, dom var nog väldigt rädda att vi skulle äta upp honom. Men vi hade ju fått så mycket god mat så vi var ju mätta, inte hade det rymts en hund då. Nu skall vi få fara till stugan. Skriver mer sen.

        

Av Bamse och Valle - 5 januari 2010 16:06

Idag var det -25 grader då vi vaknade. Inte skoj alls att gå på promenad. Men man är ju bara tvungen att ta sig ut, det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder. Vad det ordspråket skall ha för nytta för oss, vi har ju inte som dom småvovvarna vi träffade på kläder på oss. Det skulle se ut de, 2 Leonbergerbröder med mössa, jacka och byxa. Ja man kanske skulle prova, vi måste nog be Matte sy åt oss. För att köpa i affären våran storlek det lär det inte finnas.Inga nya kort vart det heller, Matte flåsade så mycket så att linsen vart alldelens suddig. Vi får göra nytt försök någon annan dag. Idag så skall Matte och Husse ha Trettondags fest. Undrar om man får vara med, eller om vi måste vara med Lill Husse hela tiden. Vi har lov att få hälsa, men när det skall ätas middag då säger Matte att vi får vara någon annanstans. Undrar om hon inte vill visa hur duktiga vi är på att sitta still vid matbordet medans dom äter. Ja vi får väl lyssna på vad dom säger, då kanske vi får det som blir över efter maten. Nu skall vi få gå ut en sväng, inte för att man har lust. Ha det alla

Av Bamse och Valle - 5 januari 2010 08:56

Kan det var vara så att han vill testa om han har nog muskler att lyfta Valle. Ja det verkar han väl ha ser det ut som.

Det kan ju finnas nåt gott på bordet som vi bara vill smaka på.

        

Nä ni i det här huset blir det inget, även om man försöker med att hålla huvudet lite på sne.

  

Nä det är lika bra att gå och lägga sig.

Har man vilat en stund, kan man ju bli pigg för nya äventyr.  

Av Bamse och Valle - 4 januari 2010 14:34

Idag har det inte varit lika kallt som dom har lovat dessa dumma vädermänniskor. Det har varit -17 grader, men det blåser så det känns som -32grader. Och från imorgon har lovat ännu kallare, hur skall det kännas då om det blåser. Det är inge kul alls att vara ute, man håller på att frysa tassarna av sig. Men en långpromenad per dag måste vi bara få. Annars kommer vi ju att bli riktiga soffpotatisar.

Fast det är ganska skönt att ligga i soffan och tugga på lite ben. Valle däremot blir sur om jag tar hans plats, så han stå bara och blänger på en.

Det brukar sluta som det oftast gör han lägger sig till slut ner på mattan.

Inte för att Matte blir speciellt glad över att vi tuggar ben varken i soffan eller på mattan. Men vad tycker hon att vi skall göra annars. Hon tycker ju själv att det är alldelens för kallt. Nu säger hon att det var fel vecka som hon tog ledigt från jobbet. Men vadå man kan ju passa på att mysa med oss under dagarna istället för att göra andra saker. Fast det var nog inte därför hon skulle vara ledig. Det var nog för att städa upp i vårat förråd. Men nu går det lite dåligt, hon kommer nog att frysa till is där ute. Nu skall vi få gå ut på balkongen en stund. Det har tvättats och tumlas här idag. Så inne har vi +27 grader just nu, dörren skall nog få stå öppen en stund, för till och med Matte pustar. Ha det så bra alla       

Av Bamse och Valle - 3 januari 2010 16:00

Det vart lite godare mat i går, kulor utblandade med Broccoligratäng mums.Lill Matte hon var bortbjuden så Matte slapp göra julbord igen. Sen så vart det lite godis av våra människor, jag Bamse gillar sega råttor och sega pengar. Det som inte är så kul, dom har en förmåga att fastna i tänderna. Fast Matte säger att dom räcker längr då. Vi fick även smaka av vårat eget godis. Det hade dom glömt bort att dom köpt till jul. Idag vart det inte så kallt som dom lovat. -15 grader, skönt för vi bestämde att det skulle bli en sväng till stugan. Om ni visste vad skoj det är att springa i den djupa snön.

   Kolla vilka isansikten vi fick efter en stund med nosen i snön.

Fast det gör inte så mycket att det fastnar snö tycker vi.

Vet inte om Valle hade fått korn på några renspår här. Men han far ju som ett tok ut och in i skogen. Några renar det såg vi inte av, inte ens spår efter dom.

Tjo ho vad skoj det är att springa i den djupa snön.   Nu du Valle har jag snart hunnit ikapp dig.   Där ser du mig lurar du inte, nu är du fast.

Nehej du Bamse jag springer åt ett annat håll, tji fick du.

  Man kan inte bli tjusigare än Lill Valle   Titta på mig då, visst är jag väl också snygg.

Nu är det en trött Valle, han orkar inte ens ta sig över plogkarmen. 

Ja som sagt det har varit en jobbig dag. Nu har det varit ryggläge sen vi kom hem. Man orkar inte ens kolla om det finns några kulor i skålen. Men vi får väl göra som Valle gjort dom senaste dagarna, äta vid 11 tiden. Ha det så bra alla           

Av Bamse och Valle - 2 januari 2010 14:36

Imorse då vi gick ut kände man att nu kommer det att bli kallt. Det var klockan halv 7 -16 grader, och nu är det -18,7. Och vi skall få ännu kallare ner mot -35 grader tisdag och onsdag  . Varför kan det inte vara lagomt. Lagomt med snö och lagomt kallt? Nej antingen skall det snöa allt på en gång, eller så skall man frysa tassarna av sig. En som tyckte att det var svinkallt var Lill Matte, men det är klart hon har ju varit i ett land där det var +35 grader. En nätt skillnad på 60 grader, inte konstigt att hon fryser. Brun det var hon som en pepparkaka  , nu är Matte mäkta avundsjuk. Men hon säger bara vänta tills i februari, då har minsann jag också fått färg  . Undrar varför människor är så fåfänga, inte bryr vi oss om vi har färg eller inte. Idag skall vi ha en sån där myskväll har vi bestämt, med lite god mat och kanske en och annan  och mycke godis. Vi skall också få lite annan mat än kulor, och så har vi sett att det finns godsaker till oss i skafferiet. Hoppas alla vänner har det bra och att ni slipper frysa som vi gör. Nospussar från grabbarna

Av Bamse och Valle - 1 januari 2010 11:24

Igår var det ca- 10 grader så det vart ju en sväng till stugan, promenad och bus utan koppel  . Renarna var som bortblåsta, undrar om vi kanske skrämde dom förra helgen. Eller så har dom flyttat till ett annat ställe, vi får hoppas på det sista. Det har gått väldigt bra för mig och Valle med alla raketer. Vi fick passa på att gå ut när det inte sköts så mycket. Fast det lät i bakrunden så vart ingen av oss rädd. Mycket bra tycker både Husse och Matte. Men det vart inte tyst med skjutandet förrän vid 3 tiden i natt, våran Matte verkar ha haft lite svårt att kunna somna. Hon har vandrat lite grann inatt. Hon påstod att det kröp i hennes ben, undrar vad hon har fått in för djur där. Men vi tror att det var för att det lät illa av alla raketer. Men så är det flytta in till stan från landet, då får man stå ut med ljud. Idag får vi bli väldigt glada  , Lill Matte kommer hem från sin semester i Thailand. Undrar om vi känner igen henne, det kanske är en svart Rebecka som kommer hem. Hon har även haft matbeställning, julbord och tacos. Dom fick ju ingen julmat på julafton, så Matte lovade att hon skulle få det då hon kom hem. Men nu har Matte nog ångrat sig tror jag, äta julbord 2 januari lät inte så kul sa hon igår. Men har man lovat så har man. Nu skall vi passa på att vila medans Husse åker till flyget och hämtar henne. Vi kanske skriver mer ikväll. Ha det så bra alla.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards