Alla inlägg under oktober 2009

Av Bamse och Valle - 7 oktober 2009 14:08

  

Det började så fint med ett stort paket. Gott luktade det också.

  

Här har man fått korn på dom godisar som var gömda.

  

Nu ni finss det inte många kvar.

  

Men vad är detta, inte kan man väl äta en sån. Och inte ser han ut som min gamla APA heller. Nej den var inge intressant.

  

Det här var mycke roligare, ett papper att spela fotboll med.

  

Och framför allt slita sönder i stycken. Undrar om dom vill ge mig något mer idag. Jag har nog sett att det finns fler paket. Men Matte kanske tycker att jag bara skall få papper istället.

Av Bamse och Valle - 7 oktober 2009 09:29

Inget vidare födelsedagsväder. För det första så har det vräkt ner regn hela natten, och nu så snöar det "lapphandskar" som vi kallar stora snöflingor här uppe i Norr. Rynkar på näsanVi får bara hoppas att den inte ligger kvar. Vi har en massa saker som skall tas in utifrån. Och så måste ju gräsmattan krattas färdigt. Man har inte det minsta lust att stanna ute, det blir snabbt ut och ännu snabbare in. Valle bryr sig inte så mycket om det kommer blött från himlen, men jag hatar detta väder. Varför skall det vara sånt "SKIT VÄDER" på min 2-årsdag. Nu kan man ju inte vara ute och bli fotograferad. Hoppas att det blir lite bättre fram på eftermiddagen. Då skall det bli tårta och paket. Vi måste vänta tills alla har kommit hem. Skriver mer sen, ha det

  


 


Av Bamse och Valle - 6 oktober 2009 18:58

Idag har det varit en sån där dag, då vi bara inte kunnat låta bli att störa Matte. Hon har ju försökt att fortsätta kratta, med blandade resultat. Inte hennes resultat iallafall, vi däremot har fått sprätta tillbaka alla löv till samma ställe hon krattat dom ifrån. Inte snällt alls, men ni skulle bara veta hur kul det var att jaga varndra genom dessa lövhögar. Till slut sa hon att vi skulle få gå in, så att hon fick kratta klart utan våran hjälp. Det var lika bra, för det var 2 trötta killar. Imorgon är det min 2-årsdag, och då skall det bli tårta och glass. Och hoppas ett och annat paket. Både jag och Valle kände att det var något som luktade gott, i påsen som inhandlades på djurmagasinet. Det var bara lite svårt att låta bli den, nu hänger den under hatthyllan så fint. Och där har vi suttit och tittat upp på den. Nu skall vi ta och mysa en stund, det kan behövas. Ha det så bra alla mina syskon i "godiskullen" som också fyller 2-år imorgon.

Av Bamse och Valle - 5 oktober 2009 15:43

Idag var det en trött morgon, vi orkade inte ens lyfta på huvudet då klockan ringde halv 5. Vad ska man upp den tiden för. Vi låg då kvar tills efter klockan 7. Men då vart det bråttom ut. Idag var det inte så kallt, vi hade faktiskt hela +1 grad. Men det såg ut som om det hade snöat lite grann. Fast den låg inte kvar nå länge. I Arvidsjaur där Valle bott tidigare har det snöat hela 1 decimeter inatt, det berättade Matte att en av hennes chaufförer hade sagt. Nu har vi fått ett väldigt bra tips från Älsa och Ästher, vi skall få en alldelens egen blås. Ja då kan man ju inte protestera när det skall bli tortyrkammaren. Då får vi ju pälsen blåst och torr, och kan gå ut utan att den fryser till is. Vi har fått hjälpa Matte med att försöka kratta upp lite löv. Det gick väl inte så bra för henne, vi däremot gillade att ligga i den stora högen hon hade fått ihop. Varför kan inte den få ligga kvar, det var ju så skönt. Nej den skulle upp i skottkärran, med ett lite dåligt resultat, 2 leonberger låg och höll fast den. Nej vi är inge vidare på att hjälpa till märker vi, det är ingen som gillar det så hemskt mycket. Nu skall vi få gossa med Lill Husse en stund han kom precis hem från skolan.

  

Av Bamse och Valle - 4 oktober 2009 18:55

Idag så skulle vi på en promenad. Det bar iväg mot åkern bakom oss. Efter en stund så kände vi att det var något som luktade lite konstigt, vi sprang ju genast dit. Det skulle vi nog ha låtiti bli. Det var surdiket som lockade på våran uppmärksamhet. Och det är ett surdike på riktigt, ni skulle bara ha känt hur vi luktade när vi kom upp. Husse vart inge glad alls, det vart raka spåret in i tortyrkammaren idag igen. Nu får det vara nog med all tvättande, nu vill vi ju lukta hund. Fast vi kan hålla med om att vi luktade godare efter duschen idag. Vi får försöka hålla oss från diket tills det har frysit ihop. Efter denna utgång har vi faktiskt inte gjort så mycket annat än vilat. Jag har även försökt att få upp alla saker som vi har i våran korg. Det hjälpte inte med att skälla på den, det kom inga gossedjur upp av sig själv. Hoppas man får lite nya på Onsdag, då fyller jag ju 2 år. Och så skall det finnas tårta och glass. När Husse berättade för Farfar att vi hade haft kalas för Valle, ja då skakade han bara på huvudet. Han tyckte att vi var lite konstiga, men vi skall väl också uppvaktas. Nu skall vi busa en stund med Lill Husse, hörs imorgon.

      

Av Bamse och Valle - 3 oktober 2009 19:13

Vi for iväg till stugan för att ta upp vattnet. Det har varit en solig dag fast kallt. Imorse var det hela -10 grader, frisk och svalt för oss Leonberger Killar. Sånt gillar vi väldigt mycket, man slipper vara varm i pälsen. Valle han for ju som en pil ner till vattnet, han vill nog göra bort att bada allt han kan före isen kommer. Och sen var han väldigt intresserad av Husse när han rodde ut i båten. Han undrade nog vart han skulle ta vägen. Jag vankade omkring på stranden, hade inte så vidare lust att blöta kroppen. Det gjorde jag förresten ju igår, så nu är den ju ren. Matte har lovat att vi ska åka ut fastän vi inte har vatten. Och nästa helg är hon ju ledig, så då kan vi åka ut både Lördag och Söndag. När vi kom hem skulle Husse göra middag, han ville ju ha den klar tills Matte kom hem. Jag fick hjälpa till, och speciellt när det skulle skäras paprika, då hann jag stjäla en bit. Oj vad vi tycker om grönsaker, och vi hör minsann när det är dags att skära dom. För vi kommer som 2 pilar för att få smaka. Nu känner man sig lite trött efter dagens strapatser.

  


Av Bamse och Valle - 3 oktober 2009 07:39

Nu har dom bestämt sig, vattnet i stugan skall upp. Inatt har det varit hela -10grader. Och då måste man ta upp slangen så den inte fryser fast. Ja då var det färdigsovet där ute. Och vi som trodde att det skulle gå att sova där nästa helg. Eller åtminstone Matte trodde det, för hon jobbar ju i helgen så då går det ju inte. Ja det får bli att vi åker ut på dagarna istället. Man kan ju faktiskt vara där, utan att behöva duscha. Duscha ja det fick man ju igår, och inte är man torr än. Undrar om man skulle göra som Ästher raka av sig pälsen, då skulle man ju torka fortare. Så man får vara ute längre. Det vart ett snabbt besök ut i morse, för Matte ville inte att vi skulle frysa till is i pälsen. Och så sa hon att vi kunde bli förkylda. Kan hundar det? Nu skall vi se till att Matte kommer sig på jobbet. Och sen skall Lill Husse upp, han och Husse skall köra ner trädgårdsmöblerna vi skall förvara i stugan under vinter. Nu verkar det vara bråda tider, att hinna städa undan allt innan snön kommer. Och framförallt hinna packa ihop alla saker vi har ute, innan vi skall flytta. Vi skriver mer ikväll ha det så bra så länge.

  

Av Bamse och Valle - 2 oktober 2009 18:53

Idag har det varit en sån där busig dag. Vi har jagat varandra i det vita gräset, det var alldelens vitt av frost. Nu blir det bara kallare och kallare hos oss. Vi hade glömt 2 av våra vattenskålar ute, och dom var helt stelfrysna. Det som var kul med det, var att man hade lite svårt att få grepp om isbit. Det slutade med att vi sköt isbiten framför oss efter altanen. Inte vart den vidare ren, det fastnade fullt med löv och skräp på den. Men det spelade inte så stor roll, vi skulle ju med våld ha tag i isbiten. Lill Husse hotade ju med att duscha oss, och nu gjorde han slag i verket. Först vart det Valle, han hatar verkligen att duscha. Stretade emot det längsta han kunde, men var tvungen att ge upp till slut. Sen var det min tur, jag älskar att duscha. Jag går bara in och ställer mig så dom får tvåla in mig. Det som är lite jobbigt denna årstid är, att vi vill ju springa ut och skaka av oss. Och nu när det är så kallt hinner våran päls frysa. Så då måste man in, och inte är vi nå mindre blöta då. Efter det vart det middag, vi fick faktiskt resterna av familjens mat, dom har ju ätit Plankstek, så det var smarrigt värre. Mycket godare än våran egen mat. Sen plockade Matte fram tandbortsen, ja man var ju fort framme. Tandkräm i alla former är super gott. Nu börjar Valle också att vänja sig med att borsta tänderna, så det går faktiskt riktigt bra. Nu skall vi ut en sväng. Hejdå

Sätter in en bild på Husse från det dom var i Thailand i våras. Dom ersatte oss med denna sak. PS Husse gillar inte detta kort, han hade bränt sig så hemskt i ansiktet DS.

    

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards