Alla inlägg under maj 2009

Av Bamse och Valle - 23 maj 2009 14:59

Badandet fortsatte idag igen, simning och jagande av varandra. Det har varit lika bra väder som igår, tills nu då började det att störtregna. Så då var det bara att avsluta badandet. Men det kan vara lika bra att vi får ta det lite lugnt en stund. Valle han är som en liten filosof, han traskar omkring här i skogen i sin egen lilla värld. Han hör inte ens ibland när man ropar på honom. Och jag lufsar runt jag också, men oftast vill jag vara i närheten av Matte och Husse, tänk om dom råkar fara iväg. Det vill man ju inte att dom ska, vi skall följa isådanafall. Matte hon har satt nånting som vi tyckte luktade väldigt konstigt i blomkrukorna, det hette visst kogödsel. Jag var lite nyfiken så jag satte dit nosen, men oj så illa det luktade. Sånt skulle man då verkligen inte vilja ha i sin matskål. Nu skall vi sitta inne och lyssna på regnet som slår mot taket.

Av Bamse och Valle - 22 maj 2009 18:19

Morgonen började med två trötta killar. Varför skall man kliva upp strax efter sex, det är något vi inte kan förstå. Då sover man ju som bäst, fast jag hade ju varit och väckt dom redan klockan halv 5. Jag trodde jag var kissnödig, men jag var nog bara varm. För jag la mig ute på gräsmattan på en gång. Ja Matte for iväg på jobbet strax efter halv 7. Vi sov vidare en stund, men efter ett tag vart vi helt upp under taket. Det var för fint väder att var hemma, vi måste fara till stugan och det snart. Matte ringde hem för att höra om vi skulle åka iväg, men Husse ville vänta ett tag. Och det taget vart inte länge, för nu så såg jag till att Valle också vart omöjlig att ha innanför några väggar. Vi for iallaffall iväg, det vart vattnet på en gång. Matte ringde till Husse för att höra vad vi gjorde, och vet ni vad Husse svarade. "Vart tror du två Leonberger är där det finns vatten". Ja vi har badat och sen så har vi badat, vi är helt slut faktiskt. Jag har faktiskt simmat, för Husse kastade ut pinnar som jag fick hämta. Nu skall vi försöka att ta det lite lugnt, det kommer en dag imorgon också.

Av Bamse och Valle - 21 maj 2009 15:53

Morgonen började klockan halv 7. Då var det dags för utgång. Vi hann till och med busa en liten stund. Men vi kände att vi var nog fortfarande lite trötta. Så vi ville så gärna gå in och somna om. Vi provade med alla mål och medel, för att få Matte att också gå och lägga sig. Men det ville hon inte. Hon skulle ju iväg och jobba, då tyckte hon inte att det var någon ide att lägga sig igen. Det vart att hon plockade fram skurhinken, och då är det bäst att man håller sig undan. Jag hoppade upp med Husse och Valle la sig i sin säng. Men det var inte länge, för helt plötsligt kom vi ju på att, vi skulle ju till stugan när vi sovit. Det hade dom lovat igår kväll. Då har vi inte det minsta ro att vara stilla, då skall man iväg på en gång. Det var Husse, Lill Husse Fredrik, Lill Husse Per, Lill Husse Emil, jag och Valle. Om ni visste vad vi har sprungit omkring, både på land och i vattnet. Det var speciellt roligt när det var en människa i vattnet. Då kunde man ju springa ut till dom. Man är tvungen att bära ut bockar för att bryggan skall komma ut från land, så därför måste människorna också nästan ut och bada. Nu är man helt slut, det enda vi har orkat är att ligga stilla ute på gräsmattan. Men imorgon bär det av igen till stugan. Husse, jag och Valle åker ner på förmiddagen. Och Matte kommer när hon slutat sitt jobb kl 13. Hejsvejs

Av Bamse och Valle - 20 maj 2009 20:19

Ja man måste se upp för saker som kommer i sin närhet. Det vart ett riktigt span. Efter något, som vi inte riktigt vet vad det var. Dom säger att det kunde ha varit en storspov, vad är det. Men den lät då illa.

Av Bamse och Valle - 20 maj 2009 17:31

Idag har det varit bra väder fram till klockan 13. Då mulnade det igen, och regnet började att ösa ner. Men vi hann iallafall vara ute ganska länge. Det skulle ju påtas i blomlanden idag igen. Jag förstå inte riktigt vad det är hon tar bort. Det ser ju ut som blommor, och väldigt roliga är dom att skaka i. Det bara flyger jord från grästorvorna. Matte hon sa att det var inte bra att äta jord, varför inte det. Valle har ju kunnat äta bajs, och det är ju också brunt, fast det var ju inge bra det heller. Vi var en sväng iväg med Rebecka, hon skulle växla pengar. Skall åka på skolresa på söndag till Turkiet, vilken tur att det var hon som skulle resa. Hade det varit Matte och Husse, då tror jag att Valle och jag hade blivit väldigt sura. Dom skall ju inte resa iväg på ett tag har Matte sagt. Vi får väl se. Imorgon så är Husse ledig med oss, Matte skall jobba en liten stund. Och på fredag skall vi fara till Hamnholmen, bara det nu slutar att regna.

Av Bamse och Valle - 19 maj 2009 21:44

Vi har haft väldigt bra idag, inte varit ensamna en enda sekund. Och det bästa det var en sväng till Hamnholmen. När kofferten öppnades då var vi ute, och Valle sprang det fortaste han kunde ner till vattnet.  Idag hade vi tur, det hade blivit lite mer vatten. Nu behöver man inte springa så långt ut innan det tog under magen. Lill Husse han var nog lite chockad över att vi bara sprang ut. Men han är ju lite mesig, inte törs han ut i vattnet. Men vi känner väl inte av hur kallt det igentligen är. Det är bara skönt för oss. När vi kom hem så var vi ganska trötta, det vart till att lägga sig på gräsmattan. Ja man orkar inte ens bry sig om grannarna som är ute. Då måste jag säga att vi är slut. Ikväll har vi mest legat och tagit det lugnt. Men imorgon så blir det hoppas jag lika kul som idag. Hej Svejs

Av Bamse och Valle - 18 maj 2009 21:43

Idag har vi fått hjälpa till att klippa pilbuskarna. Vi hade det väldigt besvärligt med alla kvistar som ramlade ner på marken. Hade man plockat upp en kom det en ny ner. Det som var jobbigast var om det var långa pinnar. Jag orkade, men Valle han höll nästan på att ramla framlänges. Jag är ju van att vara skogsarbetare och bära pinnar, det fick jag ju prova på i stugan i höstas. Sen verkar ju Matte ha så fullt upp med sina blommor, det skall ju rensas bort gräs som kommer upp. Och det är också väldigt kul, vi vill ju också gräva i jorden. Inte skall hon vara arg på oss om vi gör det, hon gräver ju själv. Ja dom får ju som sagt var skylla sig själva om dom tar ut oss, och gräver i jorden. Då tror ju vi att vi också får. Maten har idag inte smakat så bra, tills nu ikväll. Men det kan bero på att det har varit så väldigt varmt. Imorgon är Matte ledig, då skall vi nog ta oss en sväng till stugan.

Av Bamse och Valle - 17 maj 2009 21:12

Vi har idag haft det väldigt jobbigt. Det är inte konstigt att man är trött. Först så har man ju jagat sjöfågel, sen så har det blivit att jaga varandra. Och inte nog med det, vi har fått jaga bollar också. Det märks att vi har varit ute hela dagen, men vi har ju haft sånt fint väder. Och då kan man ju bara inte ligga inne. Husse och Matte säger att jag blivit så lydig, och framför allt att jag har börjat att lyssna. Nu kan dom vara ute med oss, och vi stannar kvar. Det är bara Valle som kan kila iväg en liten bit. Men han verkar gå i sin egen lilla upptäcks värld. Men det är ju inte så konstigt, det är ju hans första sommar i Hamnholmen och Sävast. Då skall man ju försöka upptäcka allt man kan. Imorgon jobbar Matte förmiddag, så det blir några timmar för oss själva. Då tror jag minsann att vi skall försöka att vila allt vi kan. För sen så måste vi ju vara med henne resten av dagen. Till helgen skall vi åka till Hamnholmen igen, oj så skoj det skall bli. Då kanske vi törs oss ut på en simtur, i helgen kändes det lite för kallt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards